GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Άσκηση αντιμετώπισης θαλάσσιας ρύπανσης στον κόλπο της Ελευσίνας

Άσκηση αντιμετώπισης θαλάσσιας ρύπανσης από πετρελαιοειδή, παρουσία αξιωματούχων του Ευρωπαϊκού Οργανισμού για την Ασφάλεια στην Θάλασσ...


Άσκηση αντιμετώπισης θαλάσσιας ρύπανσης από πετρελαιοειδή, παρουσία αξιωματούχων του Ευρωπαϊκού Οργανισμού για την Ασφάλεια στην Θάλασσα (EMSA) πραγματοποιήθηκε στον κόλπο της Ελευσίνας από την εταιρεία Τεχνική Προστασίας Περιβάλλοντος ΑΕ.
Σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη εταιρεία έχει οριστεί από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό για την Ασφάλεια στη Θάλασσα emsa (European Maritime Safety Agency) ανάδοχος για τη διαχείριση τέτοιου είδους περιστατικών στη περιοχή της ανατολικής Μεσογείου.
Στην άσκηση που διήρκησε περισσότερες από τρεις ώρες, συμμετείχε το μικρό δεξαμενόπλοιο "AKTEA OSRV" που ανήκει στον Όμιλο της epe ενώ το σενάριο περιελάμβανε διαρροή βαρέως κλάσματος πετρελαίου (Heavy Fuel Oil - HFO) κατά τη σύγκρουση ενός δεξαμενόπλοιου σε προβλήτα πετρελαϊκών εγκαταστάσεων της περιοχής.
Σύμφωνα με το σενάριο της άσκησης, το M/T "AKTEA OSRV" έκανε χρήση του ειδικού Ραντάρ Εντοπισμού Πετρελαιοκηλίδων SeaDarQ για να εντοπίσει και να περισυλλέξει με ακρίβεια τις ποσότητες που διέρρευσαν, ενώ ανέφερε τα ευρήματα στις αρμόδιες λιμενικές Αρχές, ώστε να είναι δυνατή η κατάστρωση αποτελεσματικού Σχεδίου Αντιμετώπισης.
Το ανωτέρω σύστημα Εντοπισμού Πετρελαιοκηλίδων SeaDarQ παρέχει τη δυνατότητα εντοπισμού και αποτύπωσης σε πραγματικό χρόνο των πετρελαιοκηλίδων ακόμα και σε συνθήκες μηδενικής ορατότητας ή κατά τη διάρκεια της νύχτας.
Ακολούθως, πραγματοποιήθηκε προσομοίωση περισυλλογής πετρελαίου με ειδικό εξοπλισμό από το "AKTEA OSRV" που περιλαμβάνει πλωτά φράγματα ταχείας ανάπτυξης, βραχίονες περισυλλογής κατάλληλους για χρήση ακόμα και με δυσμενείς καιρικές συνθήκες στην ανοιχτή θάλασσα καθώς και δεύτερο φορητό σύστημα περισυλλογής βαρέως τύπου.
Την άσκηση παρακολούθησαν οι Frederic Hebert, επικεφαλής της Διεύθυνσης αντιμετώπισης ρυπάνσεων της EMSA και George Suciu στέλεχος του ευρωπαϊκού οργανισμού.
Σημειώνεται ότι η Τεχνική Προστασίας Περιβάλλοντος Α.Ε. έχει παρουσία σε όλες τις ηπείρους σε θέματα ολοκληρωμένης διαχείρισης και αξιοποίησης επικίνδυνων αποβλήτων, ενώ στο λιμάνι του Πειραιά έχει την υπευθυνότητα καθαρισμού των θαλασσίων χώρων και του λιμένα.
Μετά και τη συγχώνευσή της με τη Lamor, είναι από τις μεγαλύτερες εταιρείες παγκοσμίως στην παροχή περιβαλλοντικών υπηρεσιών, με ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων, όπως την αντιμετώπιση έκτακτων περιστατικών ρύπανσης, εκπαίδευση, αξιοποίηση, απορρύπανση και υπηρεσίες διαχείρισης αποβλήτων, μέσω των είκοσι θυγατρικών της σε δίκτυο που φτάνει τις 90 χώρες.
Έχει τη δυνατότητα να παρεμβαίνει σε περιστατικά άμεσα, και να μπορεί να βρεθεί στο πιο απομακρυσμένο σημείο όπου μπορεί να κληθεί μέσα σε λιγότερο από 18 ώρες.
Στρατηγικός στόχος της εταιρείας για το 2017 αποτελούν οι τοπικές συνεργασίες με εταίρους σε σημαντικές περιοχές όπως η Λατινική Αμερική για την περαιτέρω επέκταση μέσω θυγατρικών εταιρειών.
Η εταιρεία ξεκίνησε το 1977, με ιδρυτή το Ιωάννη Πολυχρόνοπουλο, σε μια εποχή που δεν ήταν ιδιαίτερα διαδεδομένη στην Ελλάδα η αντιμετώπιση περιστατικών ρύπανσης.
Από τότε η εταιρεία έχει εξελιχθεί κι έχει αντιμετωπίσει πολλά και σημαντικά περιστατικά σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση