GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Λαζαρίδης: Να καταργηθεί ο νόμος Παππά

Μόνη λύση η κατάργηση του νόμου Παππά και η επιστροφή των αρμοδιοτήτων αδειοδότησης των καναλιών στο ΕΣΡ, τόνισε μιλώντας σήμερα στην...


Μόνη λύση η κατάργηση του νόμου Παππά και η επιστροφή των αρμοδιοτήτων αδειοδότησης των καναλιών στο ΕΣΡ, τόνισε μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ, ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Μακάριος Λαζαρίδης.

«Αισθάνομαι ότι η κυβέρνηση δεν καταλαβαίνει ότι ο νόμος Παππά έχει βγει αντισυνταγματικός. Ακούω για προγράμματα- γέφυρες. Η κυβέρνηση δεν νομιμοποιείται να δώσει βεβαιώσεις λειτουργίας στα κανάλια. Το ΣτΕ έκρινε ότι αυτό μπορεί να το κάνει μόνο το ΕΣΡ. Η μόνη αποδεκτή λύση είναι η πλήρης κατάργηση του νόμου Παππά και η επιστροφή στο ΕΣΡ των αρμοδιοτήτων που υφάρπαξε από αυτό ο κύριος Παππάς. Τότε, θα συναινέσουμε στη συγκρότηση του ΕΣΡ» είπε ο κ. Λαζαρίδης.

Αναφερόμενος στη διαδικασία που ακολούθησε η κυβέρνηση σχολίασε: «Μιλάμε για ένα νόμο- παρωδία και ένα διαγωνισμό- φιάσκο. Καταλαβαίνω ότι η κυβέρνηση βρίσκεται σε πανικό».

Ερωτηθείς εάν η ΝΔ θα συμφωνήσει στην πρόταση της κυβέρνησης να δοθούν προσωρινές άδειες λειτουργίας στα κανάλια, ο κ. Λαζαρίδης είπε: «Δεν θα συμφωνήσουμε στην πρόταση της κυβέρνησης. Την προηγούμενη φορά, που αυτή η κυβέρνηση εφάρμοσε συμφωνίες- γέφυρες κόστισε στον ελληνικό λαό 86 δισ. ευρώ. Θέλουμε τη ρύθμιση του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου. Θέλουμε μια ρύθμιση στη βάση που προβλέπει το Σύνταγμα. Οι άδειες θα δοθούν από το ΕΣΡ. Αυτό λέμε στην ελληνική κοινωνία».

Όσον αφορά στη συγκρότηση του ΕΣΡ, ο κ. Λαζαρίδης ανέφερε: «Η Νέα Δημοκρατία έχει συναινέσει στη συγκρότηση τεσσάρων από τις πέντε Ανεξάρτητες Αρχές. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν το είχε κάνει αυτό ως αντιπολίτευση. Είναι ψέματα ότι η ΝΔ δεν συμφώνησε στη συγκρότηση του ΕΣΡ. Τον Οκτώβριο του 2015, ο κύριος Παππάς έφερε τον νόμο του. Πέρασε νύχτα μια νομοτεχνική βελτίωση και από τα τέσσερα μέλη, που είχε το ΕΣΡ και μπορούσε να λειτουργεί, κατήργησε τα τρία. Υπήρχε νόμος που τους επέτρεπε να συνεχίσουν με θητεία οκταετίας».

Και πρόσθεσε: «Εάν η κυβέρνηση είχε συμφωνήσει και μας είχε ακούσει, όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε στον κ. Τσίπρα να ακυρώσει τον νόμο Παππά και μαζί να συγκροτήσουν το ΕΣΡ δεν θα φτάναμε εδώ».

Αναφερόμενος στη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, υπογράμμισε: «Την Τετάρτη το βράδυ υπήρξε μια αήθης επίθεση της κυβέρνησης μέσω της κυρίας Γεροβασίλη στη Δικαιοσύνη. Υπάρχει σύγκρουση της Δικαστικής με την Εκτελεστική εξουσία».

Για την επίσκεψη του Αμερικανού Προέδρου, Μπαράκ Ομπάμα, ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας δήλωσε: «Κάθε επίσκεψη ξένου ηγέτη είναι σημαντική. Οι ξένοι ηγέτες επισκέπτονται χώρες όχι κυβερνήσεις».

Κληθείς να σχολιάσει το ζήτημα του χρέους, επισήμανε ότι «έγινε μη βιώσιμο από τη συγκριμένη κυβέρνηση» και για αυτό τον λόγο η ΝΔ «ζητάει εκλογές» και κατέθεσε τη «Συμφωνία Αλήθειας».

«Το ζήτημα του χρέος πρέπει να ρυθμιστεί. Συνδέεται άμεσα με τα πρωτογενή πλεονάσματα και την ανάπτυξη που η κυβέρνηση δεν μπορεί να φέρει. Όσο το ΑΕΠ δεν αυξάνεται, το χρέος δεν αντιμετωπίζεται» συμπλήρωσε ο κ. Λαζαρίδης.

«Βρισκόμαστε στον 15-ο μήνα από τους 36 του τριετούς προγράμματος. Η πρώτη αξιολόγηση έκλεισε έναν χρόνο μετά. Η κυβέρνηση είναι το καλύτερο παιδί της τρόικας. Ψηφίζει ό,τι της φέρνουν. Μπορεί να μας φέρει και τέταρτο Μνημόνιο. Ζητάμε να φύγει χθες αυτή η κυβέρνηση. Κάθε μέρα που μένει, κάνει κακό σε κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνα, στο έθνος, στον κάθε ένα ξεχωριστά» κατέληξε ο κ. Λαζαρίδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση