Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

 • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  Πέμπτη, 6 Οκτωβρίου 2016

  Τσοχατζόπουλος: Με είχε στο στόχο ο Παπανδρέου


  «Ήμουν στόχος του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου» ανέφερε σήμερα κατά την απολογία του ενώπιον του δικαστηρίου ο Άκης Τσοχατζόπουλος.

  Με μια χειμαρρώδη απολογία, ο πρώην υπουργός, που δικάζεται ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, σε δεύτερο βαθμό την υπόθεση των παράνομων αμοιβών από εξοπλιστικά προγράμματα, υποστήριξε πως ποτέ δεν έφθασαν σε αυτόν τα χρήματα που του καταλογίζονται και ότι αυτά «έμειναν στα χέρια αντιπροσώπων εταιριών, πρακτόρων όπλων και άλλων».

  Απολογούμενος, ο κ. Τσοχατζόπουλος αναφέρθηκε ονομαστικά σε πρώην συντρόφους του στο ΠΑΣΟΚ, ενώ ισχυρίστηκε πως «ήταν στόχος του Γιώργου Παπανδρέου» και πως ενοχοποιήθηκε με την βοήθεια του εξαδέλφου και συγκατηγορουμένου του, Νίκου Ζήγρα, με κατασκευασμένα στοιχεία. Όπως είπε ο πρώην υπουργός:

  «Ήμασταν στόχος του ίδιου του Παπανδρέου ο οποίος συνεργάστηκε με τον Κ. Σημίτη, αν και ο τελευταίος τον θεωρούσε μικρό και λίγο. Αλλά τον αξιοποίησε για να δικαιολογήσει την ήττα του στις επόμενες εκλογές, όταν έχασε από τον Καραμανλή».

  Αναφερόμενος στο σπίτι της Διονυσίου Αρεοπαγίτου, ο κατηγορούμενος υποστήριξε ότι αγοράστηκε νόμιμα με τρόπο έγκυρο και διαφανή: «Αυτοί όμως υποστήριξαν ότι ήταν εικονική αγορά και ότι η γυναίκα μου, μαζί με εμένα, έκανε ξέπλυμα. Έγινε τραπεζικός δανεισμός για την αγορά. Τους ταίριαζε στα σχέδια τους…από καιρό το είχαν στήσει αυτό το τροπάριο. Ήταν όλα δηλωμένα…είναι μία σκόπιμη διαστρέβλωση της αλήθειας για να μας εκθέσουν, να μας καταγγείλουν γιατί είχαν μεγάλο πολιτικό όφελος. Κάθε προσπάθεια μετρούσε για αυτούς πολιτικά. Γιατί θέλουν να αποδείξουν ότι αν με άφηναν μετά το Σημίτη ή τον Παπανδρέου θα ήταν μία δραματική εξέλιξη».

  Ο πρώην υπουργός κατηγόρησε επίσης τον ανακριτή που χειρίστηκε την υπόθεση Γαβριήλ Μαλλή ότι «έστησε ολόκληρο μηχανισμό» και προς επίρρωση του ισχυρισμού του ανέφερε πως υπέστη μέχρι και έφοδο ειδικών ομάδων της ΕΥΠ σε συνεργασία με τον ανακριτή.

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  0 σχολια:

  Item Reviewed: Τσοχατζόπουλος: Με είχε στο στόχο ο Παπανδρέου Rating: 5 Reviewed By: Press- gr