GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η απάντηση του Τσίπρα στις νέες προκλητικές δηλώσεις του Ερντογάν - ΒΙΝΤΕΟ

Ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στις Βρυξέλλες, στις νέες προκλητικές δηλώσεις του Τούρκου Πρόεδρου, Ρετζέπ...


Ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στις Βρυξέλλες, στις νέες προκλητικές δηλώσεις του Τούρκου Πρόεδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για τη Συνθήκη της Λωζάννης.

«Συζήτησα το θέμα με τον Πρόεδρο, Ολάντ και την Καγκελάριο, Μέρκελ για το θέμα των εγγυήσεων και της ασφάλειας και βρήκα την απόλυτη κατανόηση στο εξής απλό επιχείρημα. Ο,τι το Κυπριακό είναι ένα ζήτημα πρωτίστως παράνομης εισβολής και κατοχής του βόρειου τμήματος της Κύπρου και δεν μπορεί να νοείται βιώσιμη λύση που θα προβλέπει την παραμονή των τουρκικών στρατευμάτων στο Νησί και μάλιστα την μόνιμη παραμονή τους», είπε χαρακτηριστικά ο Πρωθυπουργός.

 «Υπ’ αυτή την έννοια εμείς από την πρώτη στιγμή στο σκέλος που αφορά ιδιαίτερα την Ελλάδα, δηλαδή το θέμα των εγγυήσεων, διότι τα άλλα ζητήματα είναι ζητήματα διαπραγματεύονται μεταξύ τους οι δύο πλευρές και δεν θέλουμε και δεν πρέπει να παρεμβαίνουμε, στηρίζουμε, βέβαια, την κυπριακή πλευρά, δεν θέλουμε εγγυήσεις. Αν δεν παραμείνουν ελληνικές δυνάμεις στο Νησί, δεν θα μείνουν και τουρκικά στρατεύματα», συμπλήρωσε ο Αλέξης Τσίπρας και καταλήγοντας απάντησε στον Ερντογάν για τις πρόσφατες δηλώσεις του περί της Συνθήκης της Λωζάννης.

«Βέβαια να σας πω ότι τώρα τελευταία με τις δηλώσεις του Τούρκου Πρόεδρου, δεν μπορεί να είμαστε ευτυχείς και αισιόδοξοι ότι δημιουργείται ένα θετικό κλίμα για την επίλυση του Κυπριακού», κατέληξε ο Έλληνας Πρωθυπουργός.

Δείτε το βίντεο:

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση