GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Προληπτικοί οδοντιατρικοί έλεγχοι σε μαθητές στα σχολεία

Τακτικούς προληπτικούς ελέγχους σε σχολεία θα πραγματοποιούν οι οδοντίατροι των δημόσιων δομών, με στόχο τον προσανατολισμό παιδιών και...


Τακτικούς προληπτικούς ελέγχους σε σχολεία θα πραγματοποιούν οι οδοντίατροι των δημόσιων δομών, με στόχο τον προσανατολισμό παιδιών και εφήβων στην οδοντιατρική φροντίδα. Στις περιπτώσεις που κάποια παιδιά χρήζουν περεταίρω παρακολούθησης, θα παραπέμπονται στις δημόσιες οδοντιατρικές μονάδες, ενώ σε όλους τους μαθητές θα χορηγείται ιατρική βεβαίωση. Επιπλέον, οι οδοντίατροι θα πραγματοποιούν στα σχολεία που επισκέπτονται ενημερώσεις για τη στοματική υγιεινή και θα διανέμουν έντυπα οδηγιών, τα οποία θα απευθύνονται στους γονείς. Αφετηρία της παρέμβασης θα αποτελέσει το τρέχον σχολικό έτος 2016-2017.
Τα παραπάνω αποφασίστηκαν σε συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Γενικής Γραμματείας για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, εκπροσώπων Οδοντιατρικής Φροντίδας των επτά Υγειονομικών Περιφερειών, με αντικείμενο την αναδιάρθρωση και τη βελτίωση της λειτουργίας των δημόσιων οδοντιατρικών υπηρεσιών. Στη συνάντηση συμμετείχαν εκπρόσωποι του υπουργείου Παιδείας καθώς και του ΕΟΠΥΥ.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης αναδείχθηκαν τα χρόνια προβλήματα της πρωτοβάθμιας οδοντιατρικής φροντίδας, μεταξύ άλλων, η έλλειψη προσωπικού, ζητήματα εξοπλισμού, εφοδιασμού με αναλώσιμα, οι χρόνοι αναμονής, ενώ αντικείμενο ιδιαίτερης αναφοράς αποτέλεσαν ζητήματα, όπως ο συντονισμός, η υλοποίηση, η αξιολόγηση και ο διαχρονικός χαρακτήρας δράσεων αγωγής-προαγωγής και πρόληψης στοματικής υγείας, με ιδιαίτερη έμφαση στις παιδικές ηλικίες.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «η αξιοποίηση των περιορισμένων ανθρώπινων πόρων της δημόσιας οδοντιατρικής φροντίδας προς την κατεύθυνση κάλυψης του σχολικού πληθυσμού αποτελεί για το υπουργείο Υγείας αφετηρία της συνολικής προσπάθειας ανασυγκρότησης της οδοντιατρικής φροντίδας στη χώρα, που έρχεται να καλύψει ένα διαχρονικό έλλειμμα του συστήματος υγείας».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση