GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Συνεχίζεται η μάχη στο Χαλέπι – Κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς νερό οι άμαχοι

Μία εβδομάδα αφότου ξεκίνησαν οι επιχειρήσεις του συριακού στρατού, με την υποστήριξη της Ρωσίας, για την ανακατάληψη του Χαλεπιού, οι κυ...


Μία εβδομάδα αφότου ξεκίνησαν οι επιχειρήσεις του συριακού στρατού, με την υποστήριξη της Ρωσίας, για την ανακατάληψη του Χαλεπιού, οι κυβερνητικές δυνάμεις και οι αντάρτες δίνουν σκληρές μάχες στο κέντρο και στα βόρεια της πόλης .

Ωστόσο οι πληροφορίες για το αποτέλεσμα των σημερινών μαχών είναι αντικρουόμενες. Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και μια πηγή του συριακού στρατού ανέφεραν ότι οι κυβερνητικές δυνάμεις έχουν καταλάβει εδάφη στα βόρεια του Χαλεπιού καθώς και κτίρια στο κέντρο της πόλης.

Πηγές των ανταρτών, από την άλλη, διαψεύδουν ότι οι καθεστωτικές δυνάμεις προελαύνουν στα βόρεια αφού κατέλαβαν την Πέμπτη τον καταυλισμό Χανταράτ. Ένας αξιωματικός των ανταρτών υποστήριξε ότι ο κυβερνητικός στρατός κατέλαβε τη συνοικία Σουλεϊμάν αλ Χαλάμπι, στο κέντρο της πόλης, αλλά κατόπιν αναγκάστηκε να αποσυρθεί.

Ένα αντλιοστάσιο στο Σουλεϊμάν αλ Χαλάμπι βομβαρδίστηκε, γεγονός που συνιστά άλλο ένα πλήγμα για το σύστημα υδροδότησης της πόλης που έχει ήδη υποστεί μεγάλες ζημιές. Τα κρατικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι 15 άνθρωποι σκοτώθηκαν από τους βομβαρδισμούς των ανταρτών στο Σουλεϊμάν αλ Χαλάμπι και στη γειτονική συνοικία Μιντάν.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση