GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σήμερα η απόφαση για τη υπόθεση της δολοφονίας της Άννυ

Η ώρα της κρίσης για τους πρωταγωνιστές στην υπόθεση της αποτρόπαιας δολοφονίας της 4χρονης Άννυ έφτασε. Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο α...



Η ώρα της κρίσης για τους πρωταγωνιστές στην υπόθεση της αποτρόπαιας δολοφονίας της 4χρονης Άννυ έφτασε. Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο ανακοινώνει σήμερα την απόφαση του μετά από μια πολυήμερη ακροαματική διαδικασία κατά τη διάρκεια της οποίας επιχειρήθηκε να συνδεθούν τα κομμάτια ενός πάζλ βαμμένου με το αίμα του αθώου παιδιού.
Οι αφηγήσεις όσων προηγήθηκαν του εγκλήματος αλλά και τα κρίσιμα εικοσιτετράωρα που διαδραματίστηκαν στο διαμέρισμα – σφαγείο της Μιχαήλ Βόδα πολλές φορές «πάγωσαν» το ακροατήριο αφού πρόκειται για μια υπόθεση που δεν χωρά ανθρώπινος νους.

Ο πατέρας της Άννυ, Στάνισλαβ Μπαρκατζίεβ ή Σάββας, παρότι αρνήθηκε πως τη σκότωσε, ομολόγησε ότι την τεμάχισε για να εξαφανίσει κάθε ίχνος της. Μάλιστα, κατονόμασε τον συγκατηγορούμενο του Ναζίφ Αχμέντοβ, γνωστό ως Νικολάι, ως τον άνθρωπο που εμπνεύστηκε το σχέδιο του τεμαχισμού, κάτι που ο ίδιος αρνείται κατηγορηματικά ισχυριζόμενος πως ήταν εκείνος που ξετύλιξε το κουβάρι των αποκαλύψεων και ο Σάββας τον εμπλέκει για να τον εκδικηθεί.

Η περιθωριακή ζωή, τα ναρκωτικά και ένα περιβάλλον που δεν άρμοζε σε ένα παιδί ήταν αυτά που σημάδεψαν τους τελευταίους μήνες της ζωής της Άννυ, «που η μοίρα έμελλε να έχει αυτό το τραγικό τέλος, τραγικότερο και από αυτό της Ιφιγένειας, να σφαγιαστεί από τον ίδιο της τον πατέρα», όπως είπε η εισαγγελέας Μαρία Δημητριάδου.

Η εισαγγελική λειτουργός σε μια αγόρευση-καταπέλτη ζήτησε την ενοχή και των δυο κατηγορουμένων τους οποίους χαρακτήρισε «αδίστακτους» και «ψυχρούς εκτελεστές», κάνοντας λόγο για μια φρικιαστική υπόθεση μοναδική στα παγκόσμια χρονικά.

«Νηφάλιοι, με παγερή σκέψη σχεδίασαν πώς θα εξαφανίσουν την Άννυ από προσώπου γης. Από κοινού το σχεδίασαν και το εκτέλεσαν. Τη Μεγάλη Παρασκευή ξεκίνησε η διαδικασία τεμαχισμού του παιδιού. Ο Σάββας έκοβε και ο Νικαλάι πετούσε τα κομμάτια συμβουλεύοντάς τον πως θα ολοκληρώσει τη διαδικασία», είπε η εισαγγελέας, εκτιμώντας πως στόχος του τεμαχισμού ήταν η εξαφάνιση του τρόπου που πέθανε η Άννυ.

"Ο λόγος που το σπίτι έγινε σφαγείο είναι για να αποκρύβει πως πέθανε η Άννυ", είπε χαρακτηριστικά στην αγόρευση της, δεχόμενη πως οι δυο κατηγορούμενοι δολοφόνησαν το παιδί για λόγο που μόνο εκείνοι γνωρίζουν και εξακολουθεί να παραμένει ακόμη και τώρα άγνωστος στο δικαστήριο.

Όσο για τη μητέρα της Άννυ, Δημητρίνα Μπορίσοβα, δεν άντεξε να ακούσει τις λεπτομέρειες του τέλους του παιδιού της από τα χέρια του πρώην συντρόφου της και πολλές φορές αποχώρησε από την δικαστική αίθουσα. Κατηγορούμενη και η ίδια, αφηγήθηκε τις αγωνιώδεις προσπάθειές της να βρει το παιδί, αλλά και το σοκ όταν αποκαλύφθηκε η αλήθεια που είχε ως πρωταγωνιστή τον άνθρωπο που εμπιστεύτηκε τη μικρή το σύντροφο της και πατέρα του παιδιού της.

Η εισαγγελέας εισηγήθηκε την απαλλαγή της μητέρας της 4χρονης για την κατηγορία της έκθεσης ανηλίκου σε κίνδυνο σε βαθμό κακουργήματος. "Θα μπορούσε κανείς να πει πολλά για τον τρόπο ζωής της ή ότι δεν ήταν τέλεια μητέρα, αλλά το γεγονός ήταν πως άφησε το παιδί με τον βιολογικό του πατέρα ο οποίος ουδέποτε υπήρξε βίαιος", είπε η εισαγγελική λειτουργός και ζήτησε να κηρυχθεί η γυναίκα ένοχη μόνο για το πλημμέλημα της ψευδορκίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση