GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ! Ο "άγνωστος" εφοπλιστής Γ. Καραγιώργης...

Μπορεί για κάποιους να πέρασε απαρατήρητη η σύλληψη του εφοπλιστή και καναλάρχη, φίλου του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ, Γ. Καραγιώργη. Ο «εκλεκτ...

Μπορεί για κάποιους να πέρασε απαρατήρητη η σύλληψη του εφοπλιστή και καναλάρχη, φίλου του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ, Γ. Καραγιώργη. Ο «εκλεκτός», κατά πολλούς, του συστήματος που στήνει ο Τσίπρας και το συνεταιράκι του είχε στήσει κάτω από μια ομπρέλα δηλαδή, την Hellas Net, μια πολύ ωραία δικτύωση αγοράζοντας ή «ενοικιάζοντας» 11 περιφερειακούς σταθμούς και συγκεκριμένα το Attica TV, τον Alfa, το TVM, το ΕΝΑ, το SITIA, το ΔΙΚΤΥΟ1, το ATLAS, το IRIDA, το Corfu, το TRT και το PLP.

Η  παρουσίαση του εγχειρήματος έγινε πέρυσι τον Δεκέμβριο με πολλά… νταούλια στο Μουσείο της Ακρόπολης.

“Πρόκειται για μία δημοσιογραφική πρόταση δοκιμασμένη και εξαιρετικά επιτυχημένη σε χώρες όπως η Γαλλία και οι ΗΠΑ, μέσα από την ανάδειξη ενός ειδησεογραφικού κράματος που ενώνει το κέντρο με την περιφέρεια, διατηρώντας αναλλοίωτα τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του κάθε τόπου”, έγραφε το σχετικό δελτίο Τύπου. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, υπήρχε ένα κεντρικό δελτίο ειδήσεων, με τον Κώστα Αργυρό (αποχώρησε λίγο αργότερα), ένα απογευματινό μαγκαζίνο, ξένες σειρές, μία κυπριακή, και ένα τηλεπαιχνίδι ποδοσφαιρικών γνώσεων. Επικεφαλής του ενημερωτικού τομέα ήταν ο Κώστας Βαξεβάνης, ενώ θέση σχολιαστή στα ειδησεογραφικά προγράμματα έχει ο Σταύρος Λυγερός.

Σ’ εκείνη την εκδήλωση στο Μουσείο της Ακρόπολης παραβρέθηκαν οι υπουργοί, εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, Υποδομών, Χρήστος Σπίρτζης, η αναπληρώτρια υπουργός Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός, ο πρώην υπουργός Γιώργος Λιάνης, ο γενικός γραμματέας ενημέρωσης, Λευτέρης Κρέτσος, διαφημιστές κ.α.

Διαβάζουμε από τα δημοσιεύματα της εποχής: «Τον χώρο των media και της διαφήμισης εκπροσώπησαν ο εκδότης του «Business Partners», Ρέιμοντ Ματέρα, ο ιδιοκτήτης του MAD Ανδρέας Κουρής, ο δημοσιογράφος Σωτήρης Πολύζος, η Ελίνα Μπακατσέλου, σύζυγος του γιου του εκδότη του «Αγγελιοφόρου», Νικόλα Μπακατσέλου, η Φανή Σαραντοπούλου, νύφη του πρώην εκδότη της «Απογευματινής», Κώστα Σαραντόπουλου, η διαφημίστρια Δέσποινα Πορτοκάλη της «Orange Advertising», καθώς και η Ξένια Κούρτογλου, πρόεδρος της Focus Bari. Στους δημοσιογράφους που ήταν ελεγχόμενοι από τον εφοπλιστή και ο διευθυντής της Real News, πρώην στέλεχος στην εφημερίδα της Γιάννας Αγγελοπούλου.

Ακόμη, παρευρέθηκαν επιχειρηματίες της χώρας, όπως ο κύριος «Mont Blanc», Τίμος Τζάννες, ο κοσμηματοπώλης Κώστας Καίσαρης, ο κύριος «Πόρτο Καρράς» Κωνσταντίνος Στέγγος, ο διευθύνων σύμβουλος της φαρμακοβιομηχανίας «Πετσιαβάς», Σίμος Αναστασόπουλος, ο Αλέξανδρος Πρίνος των κέντρων κοσμητικής ιατρικής και αισθητικής «Medi Prinou», ο Ηλίας Κοκοτός του τουριστικού θερέτρου «Elounda Peninsula», ο Χρύσανθος Πανάς, των καταστημάτων εστίασης και μπαρ-ρεστοράν, καθώς και η επιχειρηματίας Μαίρη Φιξ, σύζυγος του Κάρολου Φιξ. Καλεσμένοι ήταν,επίσης, ο χειρουργός Ντίνος Κωνσταντινίδης με τη Μαριλένα Κωνσταντινίδη, ο μουσικοσυνθέτης Γιώργος Χατζηνάσιος, η πρώην τενίστρια Αγγελική Κανελλοπούλου, η ολυμπιονίκης Φανή Χαλκιά και πολλοί άλλοι».

Τι σύμπτωση; Ο Καμμένος, ο Σπίρτζης και το παπαδοπαίδι ο Κρέτσος ήταν εκεί για να υποδεχθούν το νέο εγχείρημα του «αριστερού» εφοπλιστή και καναλάρχη. Ο οποίος μάλιστα ακουγόταν ότι θα διεκδικούσε και πανελλαδική άδεια αλλά τον… έφαγε στην τελική ευθεία ο έτερος Καππαδόκης, ο Καλογρίτσας.

Όμως, ο Καραγιώργης είναι βίος και πολιτεία. Έφτιαξε έναν μικρό στόλο από πλοία, πήγαινε καλά, όμως, τα προβλήματα άρχισαν όταν το 1994 ένα φοβερό δυστύχημα στο υπερδεξαμενόπλοιό του, «Στολίδι», οδήγησε σε ναυάγιο την εταιρεία του Silver Carre Vs, η οποία διέθετε 13 πλοία. Ξέσπασε πυρκαγιά, με αποτέλεσμα να καούν είκοσι ναυτικοί. Οι μεγάλες τράπεζες του εξωτερικού, που είχαν ανοίξει την κάνουλα τροφοδοτώντας τον με αρκετά εκατομμύρια, έκλεισαν απότομα, ενώ οι ασφαλιστικές εταιρείες στράφηκαν κατά της περιουσίας τόσο της εταιρείας όσο και της προσωπικής του.

Παρ’ ότι έχασε τα πάντα στάθηκε ξανά στα πόδια του καθώς ασχολήθηκε με τις ναυλώσεις πλοίων. Το 2001, οι φίλαθλοι του ποδοσφαίρου έμαθαν για πρώτη φορά το όνομά του, όταν γράφτηκε στον Τύπο ότι θα επένδυε 18 εκατομμύρια δολάρια στην ΑΕΚ. Τα χρήματα, όμως, δεν μπήκαν ποτέ στα ταμεία της κιτρινόμαυρης ΠΑΕ.

Κάποιοι λένε ότι την άνοδό του την οφείλει σε πολύ στενές σχέσεις, αλλά και σε κουμπαριά που έχει με τον Ρώσο Κονσταντίν Μαλοφέβ. Φίλο του Πούτιν, με πολλά δισεκατομμύρια και ακραίο εθνικιστή καθώς θέλει να επιστρέψει η Ρωσία στο καθεστώς πριν πέσει ο τσάρος.

Ο Καραγιώργης, στο δεύτερο γάμο του τον είχε κουμπάρο, όμως, επειδή δεν μπορούσε να ταξιδέψει στην Ελλάδα (ήταν στη λίστα με όσους θα συλλαμβάνονταν αν έβγαιναν από τη Ρωσία) αποφάσισε να κάνει το γάμο του στη Μόσχα.

Ναύλωσε αεροπλάνο για να πάνε εκεί 88 καλεσμένοι μεταξύ των οποίων ήταν ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ και υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος, η δημοσιογράφος Μάρα Ζαχαρέα και η ηθοποιός Χριστίνα Παππά. Λέγεται μάλιστα ότι αυτός έχει ανοίξει στον Καμμένο ρωσικές πόρτες, με το πρόεδρο των ΑΝΕΛ να παίζει το παιχνίδι του ρωσικού παράγοντα και να συνδέεται πλέον στενά και με έναν άλλο «Ρώσο», τον Ιβάν Σαββίδη. Πόσες συμπτώσεις άραγε;

Η σύλληψή του για μια δουλειά που είχε κάνει στην Ολλανδία και η οποία έβαλε λουκέτο, δημιουργεί νέα δεδομένα. Αν ο Καραγιώργης, με τις πλάτες του συστήματος Παππά και  του Καμμένου σχεδίαζαν να «εισβάλλουν» από την πίσω πόρτα στα Media, τώρα θα πρέπει να το σκεφτούν πολύ καλά.

Όσο για την κυβέρνηση και προσωπικά τους Τσίπρα και Καμμένο; Τους «έσκασε» ο Καλογρίτσας, τους «έσκασε» ο Καραγιώργης, ποιος μένει τώρα; Ο Ιβάν Σαββίδης;
Ο Mediakos

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση