GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τσίπρας: Απαραίτητη μία δίκαιη και βιώσιμη λύση στο Κυπριακό - ΒΙΝΤΕΟ

«Για την Ελλάδα αυτή η τριμερής συνεργασία αποτελεί στρατηγική επιλογή για την προώθηση της ειρήνης, της ασφάλειας, της σταθερότητας», δή...


«Για την Ελλάδα αυτή η τριμερής συνεργασία αποτελεί στρατηγική επιλογή για την προώθηση της ειρήνης, της ασφάλειας, της σταθερότητας», δήλωσε στην Τριμερή Σύνοδο Ελλάδας - Κύπρου - Αιγύπτου ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

«Γι’ αυτό και (εμείς) οι χώρες της περιοχής που έχουμε κοινούς στόχους τη σταθερότητα της περιοχής και την ευημερία των λαών μας, πρέπει να συνεργαστούμε» υπογράμμισε ο Έλληνας Πρωθυπουργός, προσθέτοντας ότι «συναποφασίσαμε να έχουμε τακτικές συναντήσεις μεταξύ των αρμόδιων υπουργών μας».

«Στο πλαίσιο της εντεινόμενης πολυεπίπεδης κρίσης στην περιοχή μας υπογραμμίσαμε εκ νέου την αρχή της καλής γειτονίας ως βάση συνεργασίας» υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας.

«Ο σεβασμός του διεθνούς δικαίου είναι αυτονόητη προϋπόθεση για την εξασφάλιση της σταθερότητας της περιοχής μας» σημείωσε ο Πρωθυπουργός.

«Απαραίτητη είναι και μία δίκαιη και βιώσιμη λύση στο Κυπριακό. Μια λύση προς όφελος όλου του κυπριακού λαού. Στηρίζουμε αυτή τη σημαντική προσπάθεια που βρίσκεται σε εξέλιξη», ανέφερε σχετικά με τις συζητήσεις για την επίλυση του Κυπριακού, ο Αλέξης Τσίπρας.

«Τονίσαμε την ανάγκη για κατάπαυση του πυρός στη Συρία. Επαναλάβαμε τη σημασία της επίλυσης του παλαιστινιακού προβλήματος» ανέφερε επίσης ο Πρωθυπουργός.

Τέλος αναφέρθηκε σε μια συμβολική κίνηση που έκαναν οι τρεις ηγέτες της Ελλάδας, της Αιγύπτου και της Κύπρου, πριν από την έναρξη της Τριμερούς Συνόδου.

«Κάναμε μία συμβολική ενέργεια. Φυτέψαμε τρεις ελιές. Αυτά τα δέντρα συμβολίζουν την κοινή μας δέσμευση και τους κοινούς μας στόχους» σημείωσε ο κ. Τσίπρας.

Δείτε το βίντεο:

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση