GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Παππάς: Για να μας ρίξουν και να εκβιάσουν εκλογές γίνονται ουρά των καναλιών

«Εδώ και πάρα πολύ καιρό εξελίσσεται ένα γαϊτανάκι πιέσεων προς τους δικαστές. Είναι καλό για τη δημόσια συζήτηση να απέχουμε από τις...


«Εδώ και πάρα πολύ καιρό εξελίσσεται ένα γαϊτανάκι πιέσεων προς τους δικαστές. Είναι καλό για τη δημόσια συζήτηση να απέχουμε από τις όποιες υπόνοιες αφορούν την προσωπική ζωή του οποιουδήποτε και να συζητάμε για την ουσία» δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς στην ΕΡΤ, σχολιάζοντας τη χθεσινή απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Σε περίπτωση που ο νόμος κριθεί αντισυνταγματικός, ο Ν. Παππάς σχολίασε ότι είναι σαφές ότι αυτό επιδιώκουν κάποιοι, για να οδηγηθούμε σε εκλογές. Είναι φανερό και αυτό προϊδεάζουν και ακραίες τοποθετήσεις στελεχών της ΝΔ με ακροδεξιές απολήξεις, υποστήριξε. «Είναι σαφές ότι θα γυρίσουμε σε ένα καθεστώς το οποίο θα είναι αντισυνταγματικό. Θα γυρίσουμε σε μη αδειοδοτημένους τηλεοπτικούς σταθμούς», συμπλήρωσε ο υπουργός Επικρατείας «και το πρόβλημα θα είναι ότι η ΝΔ καλεί τώρα τους δικαστές να βγάλουν λεφτά από τα δημόσια Ταμεία και να τα επιστρέψουν στους καναλάρχες, γιατί είναι ταυτισμένη με αυτά τα συμφέροντα».

«Η ΝΔ έχει πέσει σε μια διπλή παγίδα, στη γραμμή της μη συγκρότησης του ΕΣΡ και αποκλίνει από το συνταγματικό της καθήκον να δημιουργήσει συναινέσεις. Πολλοί, νομίζουν και ευελπιστούν ότι αυτό που δεν κατάφεραν με την ψήφο, θα το καταφέρουν με τους δικαστές. Η κυβέρνηση σέβεται τη Δικαιοσύνη και με βάση ειλημμένες αποφάσεις του ΣτΕ πορευόμαστε. Ολοκληρώσαμε έναν διαγωνισμό και είμαστε στο τελικό στάδιο αδειοδότησης. Η αξιωματική αντιπολίτευση οφείλει να προσαρμοστεί σε αυτή την πραγματικότητα» συμπλήρωσε ο υπουργός.

Απαντώντας στις αιτιάσεις περί προσπαθειών εκβιασμού της Δικαιοσύνης, είπε ότι οποιοσδήποτε πολίτης παρακολουθεί τις ειδήσεις θα δει ότι, δελτία ειδήσεων τώρα έχουν πέσει με εμβρίθεια πάνω στο θέμα της αδειοδότησης και ασχολούνται με συγκεκριμένες υποθέσεις δικαστών, όπως τις προηγούμενες ημέρες σε σχέση με τον πρόεδρο του ΣτΕ. «Είναι ανήθικο, αυτή τη στιγμή, τις όποιες εξελίξεις και γεγονότα να τα συγχέουν κάποιοι με την προσωπική ζωή άλλων» τόνισε και πρόσθεσε: «Με πνεύμα καλής πίστης, να προσέλθουμε όλοι στις συνταγματικές μας υποχρεώσεις».

Στο ερώτημα σχετικά με το «ποιος εκβιάζει ποιον», ο υπουργός Επικρατείας απάντησε ότι αυτό διερωτώνται όλοι οι πολίτες. «Υπάρχει κανείς να θέλει αυτό το γκρίζο σκηνικό στην ενημέρωση, όπως τότε που έμεινε η ΕΡΤ έξω από τον χάρτη συχνοτήτων;» διερωτήθηκε. Δεν κάνουν καμία αποκάλυψη, συνέχισε ο Ν. Παππάς, για να σημειώσει: Είναι δελτία ειδήσεων που δεν ασχολούνται με την ενημέρωση των πολιτών, αλλά με τους αποτυχόντες του διαγωνισμού, και αυτοί στοχοποιούν συγκεκριμένους δικαστικούς λειτουργούς.

Για τη στάση της Νέας Δημοκρατίας τόνισε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση εδώ και καιρό διατείνεται ότι ο νόμος είναι αντισυνταγματικός, για να επαναλάβει ότι το πρόβλημα με τη ΝΔ είναι ότι εμφανίζεται συστηματικά ουραγός των συμφερόντων των καναλαρχών.

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Ευ. Βενιζέλου, αλλά και άλλων, περί εκβιασμού της Δικαιοσύνης, ο υπουργός Επικρατείας έκανε λόγο για τηλεοπτικό παρακράτος, το οποίο επιχειρεί να επιβάλει πολιτικές, τη στιγμή που η συγκεκριμένη κυβέρνηση και ο ίδιος έχουν υποστεί ανηλεή πόλεμο. «Αλλά όσοι νομίζουν ότι θα υποχωρήσουμε, κάνουν λάθος» τόνισε, συμπληρώνοντας: «Γιατί ο Έλληνας πολίτης βλέπει -ακόμα και αυτοί που έχουν δυσαρέσκεια με την κυβερνητική πολιτική- ότι σε αυτό το ζήτημα αυτή η κυβέρνηση δεν χαρίζεται σε κανέναν».

Σχολιάζοντας τις απόψεις περί «μιντιακού πραξικοπήματος», είπε ότι η θεσμική εκτροπή είναι η στάση της ΝΔ, που λειτουργεί σαν ουρά των επιχειρηματιών και παρακολουθεί ασθμαίνοντας τη στάση τους.

Για τη σημερινή Διάσκεψη των Προέδρων για τη συγκρότηση του ΕΣΡ και την τροπολογία της περασμένης Παρασκευής είπε ότι για το θέμα θα τοποθετηθεί συνολικά, μετά και τη σημερινή προσπάθεια συγκρότησής του. «Νομίζω ότι ελπίδα πεθαίνει τελευταία» σημείωσε χαρακτηριστικά: «Η ΝΔ πρέπει να κάνει μία ύστατη προσπάθεια, να ακούσει τα πιο μετριοπαθή στελέχη της, ώστε να συγκροτηθεί το ΕΣΡ» συμπλήρωσε, ενώ τόνισε ότι ο κ. Βούτσης χειρίζεται το θέμα άψογα, ελπίζοντας ότι σε πνεύμα συνεννόησης, σήμερα θα καταλήξουν σε συμφωνία.

Ωστόσο, πρόσθεσε ο υπουργός Επικρατείας, αν δεν συμβεί αυτό, «τα κράτη και οι κυβερνήσεις δεν μπορούν να λειτουργούν εν κενώ. Θα πρέπει η Πολιτεία να μπορεί να κάνει αυτό που το Σύνταγμα προβλέπει». «Η ΝΔ ακολουθεί ολισθηρό δρόμο κα ίσως κάποιοι να θέλουν να ξεφύγουν από αυτόν» δήλωσε ο Ν. Παππάς.

«Είχαμε ένα ΕΣΡ χωρίς νόμιμη σύνθεση, είχαμε την νομική και ηθική υποχρέωση να προχωρήσουμε στην αδειοδότηση των καναλιών και μία αξιωματική αντιπολίτευση να ναρκοθετεί τη διαδικασία για να μην μπει τάξη στο τηλεοπτικό τοπίο» επισήμανε ο υπουργός Επικρατείας.

Για τα σημερινά πρωτοσέλιδα και την αίσθηση θριαμβολογίας μετά τη χθεσινή απόφαση του ΣτΕ, ο Νίκος Παππάς, είπε ότι η ΝΔ προδικάζει το αποτέλεσμα εδώ και καιρό. Αλλά όπως και τα ασφαλιστικά μέτρα, οι αποφάσεις του δικαστηρίου ήταν απορριπτικές, δεν υπάρχει κάτι καινούριο στη στρατηγική της ΝΔ, τόνισε.

Για τις περιφερειακές άδειες, είπε ότι αυτές έπονται «και θα θέλαμε να είχε συγκροτηθεί το ΕΣΡ για να προχωρήσει αυτή τη διαδικασία». Εάν όχι, συμπλήρωσε ότι με βάση το Σύνταγμα και αυτοί οι τηλεοπτικοί σταθμοί πρέπει να αδειοδοτηθούν.

Τέλος, για την επαναφορά της τροπολογίας που αφορά το άμεσο κλείσιμο των καναλιών, μετά τη δημοσίευση της απόφασης σε ΦΕΚ, ανέφερε ότι η απόφαση για την επαναφορά της τροπολογίας θα ληφθεί μετά τη σημερινή Διάσκεψη των προέδρων, ενώ δήλωσε ανοιχτός σε ιδέες και προτάσεις, χωρίς ωστόσο, όπως είπε, «να γυρίσουμε στο καθεστώς του χάους και της ανομίας με συγκεκριμένα συμφέροντα να πατάνε την Πολιτεία στον λαιμό».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση