GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΤΙ ΕΔΕΙΞΕ η (χθεσινή) ΛΑΣΠΟΜΑΧΙΑ στη Βουλή

Γιωργος Παπαδοπουλος Τετραδης .  Αναμάσημα ατιμώρητης αηδίας χωρίς μια συγνώμη Όσοι από το λαό είχαν την υπομονή και το στομάχι να π...

Γιωργος Παπαδοπουλος Τετραδης

Αναμάσημα ατιμώρητης αηδίας χωρίς μια συγνώμη

Όσοι από το λαό είχαν την υπομονή και το στομάχι να παρακολουθήσουν χτες τον υπόνομο στη Βουλή, με την ωραιοποιημένη ονομασία «συζήτηση για τη διαπλοκή και τη διαφθορά», χωρίς να είναι οπαδοί αλλά Πολίτες, δεν έμαθαν και δεν άκουσαν τίποτε καινούργιο και τίποτε που δεν έχει ειπωθεί κατά κόρον από πολιτικά χείλη. Έμαθαν και άκουσαν, όμως, κάτι καινούργιο: Ότι το επίσημο πολιτικό σύστημα στη συντριπτική του πλειονότητα είναι διεφθαρμένο, διαπλεκόμενο, απολίτιστο, ανάλγητο και, κυρίως, αμετανόητο.

Στη χτεσινή θλιβερή, αλλά και αποκαλυπτική για την εικόνα του κομματισμού στη χώρα, συνεδρίαση ο Έλληνας πολίτης πλήρωσε τα μεροκάματα των βουλευτών τζάμπα και βερεσέ. Και του τα χρωστάνε.

Επειδή ούτε ο πρωθυπουργός ούτε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης πρόσθεσαν τίποτε στις γνώσεις των πολιτών για τη διαφθορά και τη διαπλοκή στη χώρα. Τίποτε που δεν έχει ειπωθεί κατά κόρον, κουραστικά και μονότονα:

Ζήμενς, Τύπος, δημόσια έργα, ναυπηγεία, εξοπλιστικά, Βγενόπουλος, Παπασταύρου, Καλογρίτσας, hot spots, ΚΕΕΛΠΝΟ, επεμβάσεις στη Δικαιοσύνη, Μαντζουράνης και όσα άλλα υπομένουν οι πολίτες που μάταια περιμένουν πότε η χώρα θα μετεξελιχθεί από μπανανία σε κράτος δικαίου. Όλα γνωστά. Μόνο ο Τσοχατζόπουλος στη φυλακή. Όλα γνωστά. Μόνο μερικά εκατομμύρια στα δημόσια ταμεία από τα 250 εξορισμένα δις.

Αντιθέτως, δεν είπαν φωναχτά ούτε οι δύο πρωταγωνιστές ούτε και σχεδόν όλοι οι επόμενοι πολιτικοί που πήραν το λόγο το πιο σημαντικό: Ότι για να υπάρχει διαπλοκή και διαφθορά απαιτούνται υποχρεωτικώς δύο. Ο δωροδοκών και ο δωροδοκούμενος. Ο διαφθείρων και ο διαφθειρόμενος.

Στην πολιτική και ταυτοχρόνως οικονομική ζωή κάθε χώρας, και αυτής, ο ένας πόλος της διαφθοράς και διαπλοκής, σύμφωνα με τις καταγγελίες όλων των πολιτικών παραγόντων, είναι οι οικονομικά ισχυροί. Στη συγκεκριμένη χρονική συγκυρία οι ισχυροί αυτοί λέγονται από το πολιτικό σύστημα καναλάρχες. Δεν υπάρχουν άλλοι οικονομικά ισχυροί που διαφθείρουν πολύ στρατηγικότερους τομείς της οικονομίας!

Δεν τους ξέρει το πολιτικό προσωπικό στους τομείς των έργων, της ενέργειας, της γεωργίας, των εξοπλισμών, του τουρισμού, των τροφίμων, των μεταφορών, των προμηθειών υλικών, της βιομηχανίας, του εμπορίου και σε ένα σωρό άλλους τομείς! Οι καναλάρχες βολεύουν τη σημερινή επίθεση της κρατικής εξουσίας! Για έναν σημαντικό λόγο:

Επειδή τα κακομαθημένα σημερινά παιδιά που κάθονται στις καρέκλες της εξουσίας, που έχουν καλομάθει στο χάδι του Τύπου από τα γεννοφάσκια τους, έκαναν κρίση υστερίας όταν σχολιαστές άρχισαν να τους κάνουν κριτική και να εναντιώνονται στην αγιογραφία της αριστερής τους ταυτότητας, χωρίς να έχουν μάθει από τους καθοδηγητές τους ότι αριστερά σημαίνει κυρίως υποχρεώσεις και όχι δικαιώματα. Όπως όλα τα κακομαθημένα.

Αυτά τα κακομαθημένα αντιδημοκρατικά παιδάκια έβαλαν στόχο τα κανάλια της τηλεόρασης αντί να τους στήσουν ένα άγαλμα, που τα πήραν από την αφάνεια και πρόβαλαν κάθε μέρα από πριν το 2009 τις δράσεις του ΣΥΡΙΖΑ σε πολιτικό και συγκρουσιακό επίπεδο, όχι από ιδεολογική συγγένεια, αλλά γιατί οι συγκρούσεις των ομάδων του ΣΥΡΙΖΑ σε δρόμους και δημόσιους χώρους ήταν πιασιάρικες και έφερναν τηλεθέαση στον μέσο τηλεθεατή, που διψάει για θέαμα. Τόσο απλά.

Από πού έμαθαν οι πολίτες της χώρας, από το πρωί μέχρι το βράδυ, για την κακιά τρόικα και τη φύση της, για τα πρόσωπά της και τα μνημόνια και τι σημαίναν για τον πολίτη, για τον ζόφο που προκαλούσαν; Από τα κανάλια και τις εφημερίδες. Όχι από ιδεολογική συγγένεια με τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά επειδή για τον Τύπο και τα κανάλια κορυφαίες ειδήσεις είναι εκείνες που προκαλούν πόνο στον κόσμο. Και οι κακοί πουλάνε.

Τα στελέχη που κάθονται σήμερα στις καρέκλες της εξουσίας και δεν τα ήξερε ούτε η θεία τους έγιναν γνωστοί στο λαό και ψηφίστηκαν χάρη στις άπειρες ώρες παρέλασής τους στα κανάλια, επειδή ο λόγος τους ήταν οξύς εναντίον όσων υπέφεραν οι πολίτες από τις πολιτικές των τότε κυβερνήσεων κι αυτό έφερνε νούμερα στις εκπομπές.

Τα παιδάκια που κάθονται στις καρέκλες της εξουσίας σήμερα ήταν από χρόνια στα τηλέφωνα με τις κορυφές των μίντια, χαϊδεύοντας τα αυτιά τους για να εξασφαλίσουν παραπέρα ευνοϊκή μεταχείριση στα δελτία τους. Πολύ πριν αρχίσουν τις επαφές με γάτες Ιμαλαϊων, εφοπλιστές και εργολάβους δημοσίων έργων, όλους καναλάρχες κατά διαβολική σύμπτωση, για να έχουν την εύνοιά τους στην πορεία τους προς την εξουσία.

Όπως, κατά διαβολική σύμπτωση, ο ένας από αυτούς, ο κ Φώτης Μπόμπολας, έχει μετατρέψει την εφημερίδα «Έθνος» και τις άλλες εκδόσεις του σε μια καθαρή φιλοκυβερνητική περιοχή, εδώ και μήνες. Κατά διαβολική σύμπτωση μάλιστα σαν ένας από τους τρείς μεγαλομετόχους του MEGA έχει μπλοκάρει με την αρνητική στάση του την παραπέρα ζωή του καναλιού. Κατά σύμπτωση και ανεξήγητα!

Κατά σύμπτωση, το συγκρότημα ενός παλιού εκδότη, που φουντάρησε το κανάλι του αφήνοντας απλήρωτους ένα σωρό εργαζόμενους, εξαφανίστηκε, αλλά ο γιός του εμφανίζεται μεγαλομέτοχος με κεφάλαια σε αληθινό συγκρότημα ραδιοφώνου και εφημερίδων και τηλεοπτικών εκπομπών, που εδώ και χρόνια ξεπλένει τον ΣΥΡΙΖΑ και τον κ Καμμένο κατ εξακολούθηση.

Κατά σύμπτωση, ο κ Κοντομηνάς στήριζε διαρκώς τον ΣΥΡΙΖΑ και την κυβέρνηση, όπως όλοι έβλεπαν εξώφθαλμα και όπως ο ίδιος ομολογούσε ανοιχτά στα ραδιόφωνα «γιατί τα παιδιά ήταν νέα».

Κατά σύμπτωση το κανάλι «Ε» ήταν προκλητικά φιλοκυβερνητικό στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων μέχρι πρόσφατα με όλο το πάνελ να πυροβολεί καθέναν που τολμούσε να εκφράσει αντίθετη άποψη.

Κατά διαβολική σύμπτωση οι ζάπλουτες οικογένειες Βαρδινογιάννη και Αγγελόπουλου (και όχι μόνο) ήταν εκείνες που αγκάλιασαν το «νέο παιδί», τον κ Τσίπρα, στο δρόμο προς την εξουσία και τον βοήθησαν με κοινωνική και προσωπική στήριξη στα άγνωστα γι αυτόν βήματα, κυρίως έξω από τη χώρα.

Για να μη μιλήσουμε για τις επαφές του υπουργού προπαγάνδας από παλιά με όλους τους μιντιάρχες προκειμένου να εξασφαλίσει την εύνοιά τους για προνομιακή μεταχείριση του ΣΥΡΙΖΑ στην πορεία του προς της εξουσία.

Αυτά και άλλα πολλά είναι τα «καθαρά βήματα» του ΣΥΡΙΖΑ εναντίον της διαπλοκής, που «τον πολέμησε» δήθεν τόσα χρόνια. Το παραχαϊδεμένο παιδί της διαπλοκής!!

Επειδή τα κακομαθημένα παιδάκια έχουν ένα ασθενές σημείο: Δεν αντέχουν την κριτική. Και κάθε κριτική τούς προκαλεί πόνο. Δεν την ανέχονται. Αυτός είναι ο ένας βασικός λόγος που ο ΣΥΡΙΖΑ και η κυβέρνηση λυσσάνε με τα κανάλια όταν δεν τους χαϊδεύουν τα αυτιά.

Ο δεύτερος λόγος είναι η μωρία. Η μωρία της εξουσίας που θέλει να ελέγξει τα κανάλια πληροφόρησης και να τα μετατρέψει σε κανάλια προπαγάνδας. Χωρίς να μαθαίνει από την ιστορία ότι η πληροφόρηση δεν ελέγχεται και ότι η εκτελεστική εξουσία δεν νοείται να εμπλέκεται με την ελευθερία, όποια ελευθερία, του Τύπου.

Ο πρωθυπουργός παράστησε για μια ακόμα φορά τον επαναστάτη, ενώ δεν κάνει τίποτε άλλο από αυτά που έκαναν και οι προηγούμενοι. Προσπαθεί να φτιάξει το δικό του ευνοϊκό μιντιακό περιβάλλον. Αυτός με τη μέθοδο της επιβολής, οι άλλοι με τη γαληφειά.

Στη χτεσινή εξευτελιστική και αποκαλυπτική για μια ακόμα φορά για το πολιτικό σύστημα συνεδρίαση της Βουλής παράπεσε το μείζον: Ότι η συναλλαγή απαιτεί δύο. Τον καναλάρχη και τον κεφαλαιούχο από τη μια πλευρά και τον πολιτικό με τον κρατικό υπάλληλο από την άλλη. Η χτεσινή λασπομαχία στη Βουλή δεν έκανε τίποτε άλλο από το να επιβεβαιώσει αυτή τη συναλλαγή υπό ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ χωρίς να εξαιρείται η σημερινή.

Και έκανε και κάτι ακόμα η λασπολογία. Έδειξε, σε όποιον από το λαό θέλει να βλέπει, ότι το ελληνικό πολιτικό σύστημα αλληλοσπαράσσεται θεατρικά στις αίθουσες της Βουλής για να προσφέρει θέαμα δήθεν σύγκρουσης στο ελληνικό λαό, ενώ στο κυλικείο του κοινοβουλίου πίνει παρέα τον καφέ της και ξεκοκαλίζει ξετσίπωτα τα χρήματα του ελληνικού λαού, διορίζοντας, προστατεύοντας και προωθώντας τα στενά προσωπικά και κομματικά του συμφέροντα.

Το χειρότερο: Χωρίς να αισθάνεται καν την ανάγκη να ξεστομίσει αυτό που χρωστάει περισσότερο στο λαό: Ένα μεγάλο ΣΥΓΝΩΜΗ. Γιατί του λείπει η τσίπα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση