GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Φίλης: Το σχολείο προετοιμάζει πολίτες και όχι πιστούς

«Η σχολική αίθουσα δεν είναι άμβωνας. Το σχολείο προετοιμάζει πολίτες και όχι πιστούς». Με τις φράσεις αυτές απαντά ο Νίκος Φίλης για...


«Η σχολική αίθουσα δεν είναι άμβωνας. Το σχολείο προετοιμάζει πολίτες και όχι πιστούς». Με τις φράσεις αυτές απαντά ο Νίκος Φίλης για το θέμα των αλλαγών στη διδασκαλία των θρησκευτικών και σημειώνει ότι «όσοι ακραίοι κύκλοι επιχειρήσουν να προκαλέσουν αναστάτωση θα αντιληφθούν ότι δεν είμαστε στην εποχή των ταυτοτήτων».

Σε σθνέντευξή του στην Εφημερίδα των Συντακτών, ο υπουργός Παιδείας αρνείται την ύπαρξη σύγκρουσης με την Εκκλησία και μιλά για συνεργασία με βάση τους συνταγματικούς διακριτούς ρόλους, ωστόσο τονίζει ότι «η εποχή της ‘‘δεξιάς του Κυρίου’’ έχει παρέλθει…» και θα ήταν λάθος η Εκκλησία να επιστρέψει «στην εποχή Χριστόδουλου».

«Θα ήταν λάθος η Εκκλησία να εισβάλει και πάλι στην πολιτική, όπως συνέβη την εποχή του Χριστόδουλου χωρίς τότε να ωφεληθεί ούτε η ίδια ούτε η κοινωνία. Τα Θρησκευτικά είναι ένα μάθημα όπως όλα τα άλλα που θέλουμε να βελτιώσουμε», τονίζει ο κ. Φίλης . 

Ο κ. Φίλης αφήνει να εννοηθεί ότι θα ήθελε να παραμείνει στη θέση του και μετά τον ανασχηματισμό, δηλώνοντας ότι ο σχεδιασμός του για μια «δημοκρατική εκπαιδευτική μεταρρύθμιση» είναι τριετής και τον «εμπνέει» το έργο στο υπουργείο Παιδείας.

Αναφερόμενος στην επιστολή του Αρχιεπίσκοπου Ιερώνυμου προς τον Αλέξη Τσίπρα και τους πολιτικούς αρχηγούς σχετικά με τις αλλαγές στα Θρησκευτικά δήλωσε: «Δεν θέλω επί του παρόντος να σχολιάσω μια επιστολή που δεν εστάλη σε μένα. Σέβομαι τον Αρχιεπίσκοπο. Περιμένω τη συνεδρίαση της ιεραρχίας την άλλη βδομάδα», ανέφερε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση