GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τελειωτικό (;) χτύπημα στις ελπίδες των Σοσιαλιστών οι εκμυστηρεύσεις Ολάντ

Οι εκρηκτικές εκμυστηρεύσεις του προέδρου της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ έξι μήνες πριν από τις προεδρικές εκλογές κλυδωνίζουν την χώρα κ...


Οι εκρηκτικές εκμυστηρεύσεις του προέδρου της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ έξι μήνες πριν από τις προεδρικές εκλογές κλυδωνίζουν την χώρα κι επισκίασαν την πρώτη τηλεοπτική αναμέτρηση μεταξύ των υποψηφίων των προκριματικών εκλογών της παράταξης της Δεξιάς.

Ο σάλος που προκάλεσε το βιβλίο για τον Φρανσουά Ολάντ κλονίζει το κυβερνών κόμμα και πολλά στελέχη του δεν κρύβουν πλέον τις ανησυχίες τους σχετικά με τις πιθανόν καταστροφικές συνέπειες και τη «βούληση» ακόμα του προέδρου να διεκδικήσει μια δεύτερη θητεία.

Σε ένα βιβλίο-εξομολόγηση, με τον τίτλο «Ένας πρόεδρος δεν έπρεπε να το πει αυτό…» ("Un président ne devrait pas dire ça...") που έγραψαν δημοσιογράφοι βασιζόμενοι σε συζητήσεις που είχαν με τον Γάλλο ηγέτη και δημοσιεύτηκε χθες Πέμπτη, ο Φρανσουά Ολάντ επικρίνει την Δικαιοσύνη, «έναν θεσμό δειλίας» αλλά και κρίνει ότι οι ποδοσφαιριστές της εθνικής ομάδας της χώρας του χρειάζονται «μποντιμπίλντινγκ στον εγκέφαλο».

«Αυτός ο θεσμός, είναι ένας θεσμός δειλίας… Διότι αυτό που συμβαίνει είναι ότι όλοι αυτοί οι εισαγγελείς, όλοι αυτοί οι ανώτεροι δικαστές κρύβονται, παριστάνουν τους ενάρετους… Δεν αγαπούν την πολιτική. Η Δικαιοσύνη δεν αγαπά την πολιτική…» φέρεται να περιγράφει ο πρόεδρος αναφερόμενος στους εκπροσώπους του δικαστικού συστήματος.

Μπροστά στην θύελλα αντιδράσεων στον δικαστικό κόσμο από τις δηλώσεις του, ο επικεφαλής του γαλλικού Κράτους σε μια επιστολή σήμερα εκφράζει «τη βαθιά του λύπη» επιβεβαιώνοντας ότι δεν «συνάδουν με την πραγματικότητα της σκέψης του».

Ο σάλος που προκλήθηκε από τις δηλώσεις του Φρανσουά Ολάντ οι οποίες– όπως τονίζουν και στελέχη του ίδιου του κόμματος– αποδυναμώνουν το σενάριο να θέσει υποψηφιότητα απασχόλησε, μεταξύ άλλων, το ντιμπέιτ ενόψει των προκριματικών εκλογών της Δεξιάς απ’ όπου ο Αλάν Ζιπέ βγήκε ενισχυμένος χθες, σύμφωνα με δύο δημοσκοπήσεις.

Συγκεντρώνοντας τη μερίδια του λέοντος της τηλεθέασης, την τηλεοπτική αναμέτρηση μεταξύ των υποψηφίων του συντηρητικού κόμματος την παρακολούθησαν 5,6 εκατομμύρια τηλεθεατές φθάνοντας έως τα 6,5 εκατομμύρια.

Αν και οι επτά διεκδικητές του χρίσματος της Δεξιάς– έξι άνδρες και μία γυναίκα– επιχείρησαν να αναδείξουν τις διαφορές τους κατά τη διάρκεια της τηλεμαχίας, συγκρότησαν ταυτόχρονα ένα κοινό μέτωπο εναντίον του απερχόμενου προέδρου.

«Οι «ξεδοντιάρηδες» φτωχοί, οι «ανεγκέφαλοι» αθλητές, οι «δειλοί» δικαστές: αναρωτιέμαι σε ποιο βαθμό ο Φρανσουά Ολάντ θα κηλιδώσει και θα ισοπεδώσει το προεδρικό αξίωμα» είπε ο πρώην πρόεδρος της χώρας Νικολά Σαρκοζί.

Χθες το βράδυ άλλωστε ο πρώην υπουργός και δήμαρχος του Μπορντό (νοτιοδυτική Γαλλία), δημοφιλής στους μετριοπαθείς ψηφοφόρους της Δεξιάς, του κέντρου αλλά κι ενός μέρους της Αριστεράς, δεν παρέλειψε επιπλέον να υπενθυμίσει ότι οι προκριματικές εκλογές είναι «ανοιχτές» προς τους «απογοητευμένους του Ολαντισμού».

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση