GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μοσκοβισί: Χωρίς ελάφρυνση χρέους δε βγαίνει η Ελλάδα στις αγορές

Απαραίτητη προϋπόθεση για να βγει η Ελλάδα στις αγορές, όπως φιλοδοξούν οι δανειστές της, είναι να γίνουν πραγματικότητα τα μέτρα για...


Απαραίτητη προϋπόθεση για να βγει η Ελλάδα στις αγορές, όπως φιλοδοξούν οι δανειστές της, είναι να γίνουν πραγματικότητα τα μέτρα για το χρέος, δηλαδή η με κάποιο τρόπο ελάφρυνση του ελληνικού χρέους. Αυτό δήλωσε ο Ευρωπαίος επίτροπος των Οικονομικών, Πιερ Μοσκοβισί. Όπως είπε η υλοποίηση των μέτρων για το χρέος είναι απαραίτητη για να ανακτήσει η ελληνική οικονομία εμπιστοσύνη, σταθερότητα και πρόσβαση στις αγορές.

Μάλιστα δεσμεύτηκε να στηρίξει ο ίδιος προσωπικά το αίτημα της Ελλάδας για αναδιάρθρωση του χρέους της.

Οι παραπάνω δηλώσεις του Ευρωπαίου Επιτρόπου, είναι η επίσημη απάντησή του στην επιστολή των 38 ευρωβουλευτών της Προοδευτικής Συμμαχίας στο Ευρωκοινοβούλιο, από 3 πολιτικές ομάδες, για την ανάγκη ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους.

Ο κ. Μοσκοβισί, στην απάντησή του προς τους ευρωβουλευτές της Ευρωομάδας της Αριστεράς, των Σοσιαλιστών και των Πρασίνων που υπογράφουν την αρχική επιστολή, επιβεβαιώνει ότι το Eurogroup συμφώνησε τον περασμένο Μάιο να προχωρήσει στην υλοποίηση σειράς βραχυπρόθεσμων, μεσοπρόθεσμων και μακροπρόθεσμων μέτρων ενώ υπενθυμίζει ότι τον τελικό λόγο όσον αφορά τα βήματα που θα ακολουθηθούν για την ελάφρυνση του δημόσιου χρέους, τον έχουν τα κράτη μέλη τα οποία οφείλουν να αναλάβουν την απόλυτη ευθύνη σε σχέση πάντα και με την πολιτική συμφωνία.

Ο Δημήτρης Παπαδημούλης με αφορμή την απάντηση Μοσκοβισί, δήλωσε: «Είναι θετικό ότι η ελάφρυνση του ελληνικού χρέους και η εφαρμογή των αποφάσεων του Eurogroup χωρίς αναβολές, όπως επιδιώκει ο κ. Σόιμπλε, αποτελεί κοινό τόπο μεταξύ της Ελληνικής Κυβέρνησης και της Κομισιόν. Πέρα όμως από τις θετικές δηλώσεις, απαιτούνται και συγκεκριμένα μέτρα, για μία συνολική αντιμετώπιση του δημοσίου χρέους. Η Προοδευτική Συμμαχία των Ευρωβουλευτών, θα συνεχίσει να θέτει επιτακτικά το ζήτημα του χρέους και της ανάπτυξης στην Ευρωπαϊκή ατζέντα και με άλλες ενέργειες την επόμενη περίοδο».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση