ΔΗΜΟΦΙΛΗ

PRESS-GR

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΔΗΜΑΓΩΓΙΚΗ ΚΑΙ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ...ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ - Η ...OFF SHORE ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ - Ακατάλληλη για αναγνώστες με ευαίσθητο στομάχι. (Τιμή 0 ευρώ - Ετος 15ο). Αποθηκεύστε τη διεύθυνσή μας: press-gr.com. Στείλτε τη γνώμη σας, σχόλια και πληροφορίες στο e-mail μας: press.gr@hotmail.com. Η ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ. Profil στο facebook: Press-gr blogspot

Παυσίπονα συνδέονται με καρδιακή ανεπάρκεια

Share it:

Μια κατηγορία ευρέως συνταγογραφούμενων αναλγητικών, τα μη στεροειδή αντιφλεγμονώδη φάρμακα, αυξάνουν τον κίνδυνο καρδιακής ανεπάρκειας σε ηλικιωμένα άτομα, σύμφωνα με μια νέα ευρωπαϊκή επιστημονική έρευνα. Η μελέτη επιβεβαιώνει ευρήματα προηγούμενων ερευνών ότι αυτά τα φάρμακα πρέπει να λαμβάνονται με προσοχή, ιδίως από μια ηλικία και μετά.
Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον ιταλό ειδικό στη βιοστατιστική Τζιοβάνι Κοράο του Πανεπιστημίου του Μιλάνο, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο βρετανικό ιατρικό περιοδικό "British Medical Journal", ανέλυσαν στοιχεία για περίπου 8,4 εκατομμύρια ανθρώπους με μέση ηλικία 77 ετών, σε τέσσερις χώρες (Βρετανία, Ιταλία, Γερμανία, Ολλανδία). Από αυτούς, οι 92.163 εισήχθησαν σε νοσοκομείο για καρδιακή ανεπάρκεια.
Οι επιστήμονες συνέκριναν όσους έπαιρναν συνολικά 27 τέτοια φάρμακα (ibuprofen, naproxen, disclofenac κ.α.), με τους ανθρώπους που δεν έπαιρναν τα φάρμακα αυτά (γνωστά ως NSAID). Διαπιστώθηκε ότι η καθημερινή λήψη μη στεροειδών αντιφλεγμονωδών φαρμάκων (π.χ. από όσους έχουν πόνους στις αρθρώσεις) αυξάνει κατά 19% τον κίνδυνο εισαγωγής σε νοσοκομείο για καρδιακή ανεπάρκεια.
Οι επιστήμονες επεσήμαναν ότι τα ευρήματα δεν πρέπει να αποτελούν ανησυχία στους περισσότερους ανθρώπους κάτω των 65 ετών, αλλά συνιστούν πηγή ανησυχίας για τους ηλικιωμένους για τα άτομα άνω των 75 ετών. Γι' αυτό, τόνισαν ότι τα εν λόγω φάρμακα πρέπει να χορηγούνται στη χαμηλότερη δυνατή δοσολογία για όσο γίνεται μικρότερο χρονικό διάστημα.
Για τους νεαρούς ασθενείς που παίρνουν αυτά τα φάρμακα για κάποιο περιστασιακό πρόβλημα, π.χ. λόγω τραυματισμού σε ένα άθλημα, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, σύμφωνα με τους επιστήμονες.
Share it:

Τα νέα της υγείας

Σχολιάστε το άρθρο:

0 comments:

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση