GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Λαζαρίδης: Ο Τσίπρας έκανε κακό όσο κανένας άλλος στην Ελλάδα

«Κανένας άλλος πρωθυπουργός, σε καμία χώρα, δεν έκανε τόσο μεγάλο κακό, σε τόσο λίγο χρόνο. Ο κ. Τσίπρας κόστισε και κοστίζει πολύ ακ...


«Κανένας άλλος πρωθυπουργός, σε καμία χώρα, δεν έκανε τόσο μεγάλο κακό, σε τόσο λίγο χρόνο. Ο κ. Τσίπρας κόστισε και κοστίζει πολύ ακριβά στη χώρα».

Αυτό τονίζει με συνέντευξή του στην εφημερίδα «Δημοκρατία» ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Μακάριος Λαζαρίδης. Ταυτόχρονα, υπενθυμίζει την δέσμευση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη για συγκρότηση Εξεταστικής Επιτροπής και αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Κανένας δεν μπορεί να παραγράψει τις ενοχές του μιλώντας για αυταπάτες. Θέλει δεν θέλει ο κ. Τσίπρας θα δώσει εξηγήσεις –μαζί με τον κ. Βαρουφάκη και όχι μόνο– στην Εξεταστική, που θα συγκροτηθεί αμέσως μετά τις εκλογές. Να δούμε πως και γιατί έκλεισαν οι τράπεζες, πόσο κόστισε το κλείσιμό τους στο δημόσιο και τους μικρομετόχους, πόσο στοιχίζουν στην οικονομία τα capital controls».

«Όσο πιο αργά γίνουν οι εκλογές τόσο μεγαλύτερη θα είναι η εκλογική δύναμη της Νέας Δημοκρατίας και η διαφορά της από τον ΣΥΡΙΖΑ. Δυστυχώς, όμως, τόσο μεγαλύτερη θα είναι και η ζημία που θα έχει υποστεί ο τόπος», τονίζει ο κ. Λαζαρίδης και προσθέτει πως «κάθε μέρα που περνά, με αυτήν την ανίκανη και ιδεοληπτική Κυβέρνηση, τη χειρότερη από τη Μεταπολίτευση και μετά, το κόστος στην οικονομία και την κοινωνία γίνεται πιο βαρύ. Γι’ αυτό ακριβώς, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, με αίσθημα ευθύνης, ζήτησε -και ζητά- εκλογές το ταχύτερο δυνατό. Το συμφέρον του τόπου και όχι το κομματικό υπαγορεύουν εκλογές. Αυτό, άλλωστε, ζητούν ήδη στην πλειονότητά τους και οι πολίτες».

Ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, αναφερόμενος στον οδικό χάρτη εξόδου από την κρίση και η Συμφωνία Αλήθειας που ανέπτυξε ο κ. Μητσοτάκης στη ΔΕΘ, σημειώνει: «Η δέσμευση αυτή –που είναι κοστολογημένη και συγκεκριμένη– πέρα από το άμεσο όφελος για κάθε πολίτη, σημαίνει κάτι πολύ παραπάνω. Είναι ένα από τα γρανάζια που θα προκαλέσουν επανεκκίνηση της οικονομίας. Έτσι ώστε –μαζί με τις διαθρωτικές μεταρρυθμίσεις- να έχουμε νέες επενδύσεις, νέες επιχειρήσεις, νέες θέσεις εργασίας. Μόνον έτσι θα έχουμε αύξηση του παραγόμενου πλούτου. Και μόνον έτσι θα αρχίσει να ανασαίνει η κοινωνία».

Και προσθέτει: «Μην ξεχνάμε ότι το πιο μεγάλο κοινωνικό πρόβλημα είναι σήμερα η ανεργία. Και την απάντηση στο πρόβλημα αυτό δεν μπορεί να τη δώσει μια ιδεοληπτική κυβέρνηση που απεχθάνεται την ιδιωτική πρωτοβουλία και διώχνει επενδύσεις. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης το ξεκαθάρισε. Δεν θα πει 100 για να κάνει τα 10. Θα πει λίγα, θα γίνουν όλα και θα προκαλέσουν πολλαπλάσια οφέλη για τη χώρα και τους πολίτες».

Τέλος, ο κ. Λαζαρίδης αναφέρει, πως ακόμη και αυτοδύναμη, η Νέα Δημοκρατία θα επιζητήσει συνεργασίες. «Η δύναμή μας στην κοινωνία αυξάνεται διαρκώς, κάθε μέρα που περνά», αναφέρει και προσθέτει: «Σε κάθε περίπτωση, πάντως – ακόμη και με αυτοδυναμία – θα επιδιώξουμε τη μεγαλύτερη δυνατή συνεργασία, με στόχο ένα ισχυρό ευρωπαϊκό μεταρρυθμιστικό μέτωπο, που θα βγάλει επιτέλους τη χώρα από την κρίση και θα ζωντανέψει χαμένες ελπίδες».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση