GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ! ΔΥΟ ΠΕΡΙΟΧΕΣ της Ελλάδας κινδυνεύουν από ΜΕΓΑΛΟ σεισμό...

Αυτή είναι μία ''είδηση'' στην οποία πρέπει να δώσουμε μεγάλο βάρος. Τη μέγιστη προσοχή μας. Ο σεισμολόγος Άκης Τσελέν...

Αυτή είναι μία ''είδηση'' στην οποία πρέπει να δώσουμε μεγάλο βάρος.
Τη μέγιστη προσοχή μας.
Ο σεισμολόγος Άκης Τσελέντης δήλωσε και σήμερα ξεκάθαρα ότι ΔΥΟ περιοχές της χώρας στέλνουν ΣΗΜΑΤΑ ότι επίκειται μεγάλος σεισμός στα όριά τους.
Μάλιστα τόνισε ότι οι επιστήμονες έχουν ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙ την Πολιτεία.
Φυσικά αυτό εμένα δεν μου λέει κάτι, γιατί η μνημονιακή Πολιτεία μάλλον δεν είναι σε θέση να κάνει και πολλά πράγματα.
Ο Άκης Τσελέντης δεν προσδιόρισε τις περιοχές, λογικό, εγώ πάλι θα πω ότι το όνομα και των δύο ξεκινάει από 'Α'.
Οφείλουμε σαν πολίτες να πάρουμε μόνοι μας κι άμεσα τα μέτρα μας, ελέγχοντας σπίτια και κατασκευές, έστω παίρνοντας και την έξτρα γνώμη μηχανικών, και κυρίως ενημερώνοντας εαυτούς αλλά και τα παιδιά μας για το τι πρέπει να κάνουμε σε περίπτωση δυνατού χτυπήματος του σεισμού.
-------------------------
Ο καθηγητής σεισμολογίας Άκης Τσελέντης το είπε ξεκάθαρα. Υπάρχουν δυο περιοχές της χώρας για τις οποίες υπάρχουν ενδείξεις ότι υπάρχει αυξημένη πιθανότητα εκδήλωσης μεγάλου σεισμού.
Όπως εξήγησε ο καθηγητής μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 η χώρα ολόκληρη βρίσκεται ουσιαστικά σε μια μέγγενη που σχηματίζουν απ' τη μια το ρήγμα της Ανατολίας και απ' την άλλη η αφρικανική πλάκα.
Η χώρα μας έχει μεγάλη σεισμικότητα. Ο κ. Τσελέντης είπε ότι δεν μπορεί να προκαλέσει ενεργοποίηση των ελληνικών ρηγμάτων η τελευταία έξαρση στην Ιταλία, ωστόσο αποκάλυψε ότι οι επιστήμονες έχουν επιστημονικές ενδείξεις για δυο συγκεκριμένες περιοχές.
Ο σεισμός στέλνει μηνύματα πριν εκδηλωθεί, είπε ο καθηγητής, λέγοντας παράλληλα ότι οι ενδείξεις έχουν εντοπιστεί σε δυο περιοχές της Ελλάδας για τις οποίες οι αρμόδιοι έχουν ενημερωθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση