GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΝΔ: Δε συναινούμε για το νέο ΕΣΡ αν δεν καταργηθεί ο νόμος Παππά

"Η Νέα Δημοκρατία υποστηρίζει σταθερά την ανάγκη συγκρότησης και λειτουργίας του Ε.Σ.Ρ. με πλήρεις τις αρμοδιότητες που προβλέπε...


"Η Νέα Δημοκρατία υποστηρίζει σταθερά την ανάγκη συγκρότησης και λειτουργίας του Ε.Σ.Ρ. με πλήρεις τις αρμοδιότητες που προβλέπει το Σύνταγμα", τονίζει σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Κουμουτσάκος, απαντώντας στην κυβερνητική εκπρόσωπο Όλγα Γεροβασίλη.

"Είναι επιτακτική ανάγκη να οριστικοποιηθεί το νομικό πλαίσιο για τη ρύθμιση του τηλεοπτικού τοπίου, αντικαθιστώντας τον “νόμο Παππά” που κρίθηκε αντισυνταγματικός. Να διασφαλισθεί, δηλαδή, ότι μεταφέρονται όλες οι αρμοδιότητες για την αδειοδότηση και την εποπτεία των καναλιών στο Ε.Σ.Ρ", τονίζει ο κ. Κουμουτσάκος, διαμηνύοντας πως όταν ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία, τότε μπορεί να πραγματοποιηθεί η Διάσκεψη των Προέδρων "για τη συγκρότηση ενός Ε.Σ.Ρ. με το κύρος που αρμόζει στην αποστολή του, όπως αυτή προβλέπεται από το Σύνταγμα".

Υπενθυμίζεται ότι μετά από σχετική πρωτοβουλία του Νίκου Βούτση, κατόπιν επικοινωνίας με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής θα συνεδριάσει στις 5 το απόγευμα της Δευτέρας για τη συγκρότηση του ΕΣΡ, και κατόπιν θα κατατεθεί από την κυβέρνηση η νομοθετική ρύθμιση-γέφυρα για την προσωρινή αδειοδότηση των καναλιών.

Ωστόσο, με τη δήλωσή του ο Γ. Κουμουτσάκος ξεκαθαρίζει ουσιαστικά πως η Νέα Δημοκρατία δεν θα συναινέσει για τη συγκρότηση του ΕΣΡ προτού διασφαλιστεί η μεταφορά όλων των σχετικών αρμοδιοτήτων στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση