GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Συναγερμός στη Τζαμάικα για τον κυκλώνα Μάθιου

Ο κυκλώνας Μάθιου ενισχύθηκε σήμερα και αποτελεί πλέον τον πρώτο μεγάλο κυκλώνα που πλήττει την Καραϊβική τα τέσσερα τελευταία χρόνια...


Ο κυκλώνας Μάθιου ενισχύθηκε σήμερα και αποτελεί πλέον τον πρώτο μεγάλο κυκλώνα που πλήττει την Καραϊβική τα τέσσερα τελευταία χρόνια, καθώς κινείται προς την Τζαμάικα και την Κούβα με ανέμους που πνέουν με ταχύτητα έως και 260 χλμ/ώρα και είναι ικανοί να καταστρέψουν σπίτια, ανακοίνωσαν μετεωρολόγοι.

Ο Μάθιου απέχει περίπου 710 χλμ. από το Κίνγκστον της Τζαμάικα και το Εθνικό Κέντρο των ΗΠΑ για τους Κυκλώνες (NHC) τον κατέταξε στην Κατηγορία 5, την ισχυρότερη στην κλίμακα Σαφίρ-Σίμπσον βάσει της οποίας μετριέται η ένταση των κυκλώνων.

«Η κυβέρνηση βρίσκεται σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας», δήλωσε ο Ρόμπερτ Μόργκαν, διευθυντής Επικοινωνιών στο γραφείο του πρωθυπουργού.

«Ελπίζουμε πως ο κυκλώνας δεν θα μας χτυπήσει, αλλά αν το κάνει, βάζουμε τα δυνατά μας για να εξασφαλίσουμε ότι θα είμαστε όσο το δυνατόν προετοιμασμένοι».

Τοπικοί συντονιστές, η αστυνομία και ο στρατός βρίσκονται σε κατάσταση ετοιμότητας και καταφύγια έχουν ανοίξει σε όλο το νησί, δήλωσε ο Μόργκαν.

Ο Μάθιου είναι ο ισχυρότερος κυκλώνας στον Ατλαντικό Ωκεανό μετά τον κυκλώνα Φίλιξ το 2007, και αναμένεται να πλήξει τη νότια ακτή της Τζαμάικα, όπου βρίσκεται η πρωτεύουσα της χώρας και το μοναδικό διυλιστήριο πετρελαίου της. Μπορεί επίσης να επηρεάσει τις κύριες τουριστικές περιοχές του νησιού, όπως το Μοντέγκο Μπέι στον βορρά.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση