GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο Καλλιάνος βλέπει... χιόνια για το τριήμερο

Ακόμη και χιόνια προβλέπει ότι θα πέσουν σε κάποιες περιοχές της χώρας ο μετεωρολόγος και στέλεχος πλέον της ΝΔ Γιάννης Καλλιάνος. Με ...


Ακόμη και χιόνια προβλέπει ότι θα πέσουν σε κάποιες περιοχές της χώρας ο μετεωρολόγος και στέλεχος πλέον της ΝΔ Γιάννης Καλλιάνος.
Με αφορμή την έκδοση έκτακτου Δελτίου Επιδείνωσης Καιρού από την ΕΜΥ γράφει στο Facebook:

ΠΡΟΣΟΧΗ - ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗ ΘΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ
"Αναλύοντας τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, μου φαίνεται ότι θα σας απογοητεύσω λιγάκι. Από αύριο Πέμπτη 27/10 αλλά και την Παρασκευή 28/10, ο καιρός θα παρουσιάσει σημαντική επιδείνωση με κύρια χαρακτηριστικά τη σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας, τις βροχές και τις τοπικές καταιγίδες, την ενίσχυση των βοριάδων που θα αγγίξουν και τα 8-9 μποφόρ αλλά και τις πυκνές χιονοπτώσεις.
Πιο αναλυτικά, ο καιρός θα είναι άστατος στα νησιά του Ιονίου και στην ηπειρωτική Ελλάδα από το ύψος της Κεντρικής Μακεδονίας και νοτιότερα έως και την Πελοπόννησο. Στις νησιωτικές περιοχές του Αιγαίου τα φαινόμενα των βροχοπτώσεων θα είναι πολύ τοπικά και εξασθενημένα αφού κυρίως θα επηρεαστούν οι δυτικές Κυκλάδες και η δυτική Κρήτη.
Ιδιαίτερη προσοχή να δείξετε εσείς οι φίλοι μου από τα Επτάνησα και την δυτική Στερεά αλλά και την κεντρική και δυτική Πελοπόννησο αφού εκεί οι καταιγίδες θα είναι πολύ ισχυρές και θα συνοδεύονται από ισχυρούς ανέμους. Προσοχή στις καλλιέργειες σας λοιπόν.
Σε ό,τι αφορά στις χιονοπτώσεις, σας δίνω τα εκτιμώμενα υψόμετρα από τα οποία θα εκδηλώνονται κατά διαστήματα ακόμη και πυκνές χιονοπτώσεις.
Κεντρική Στερεά, Θεσσαλία, δυτική και κεντρική Μακεδονία (εξασθενημένες και τοπικού χαρακτήρα): 1100 - 1200 μέτρα.
Κεντρική και βόρεια Εύβοια : 1500 - 1600 μέτρα.
Ήπειρος : 1900 - 2000 μέτρα.
Πελοπόννησος : 2500 - 2600 μέτρα, με εξαίρεση την ΒΑ Πελοπόννησο (σύνορα Κορινθίας και Αχαΐας όπου εκεί θα χιονίσει από τα 2000 - 2100 μέτρα και υψηλότερα)
Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη δεν αναμένονται βροχοπτώσεις αλλά η αίσθηση του κρύου θα είναι έντονη αφού η θερμοκρασία (ειδικά στη Θράκη) δεν θα ξεπεράσει την Παρασκευή τους 11-12 ° C.
Στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας (μέχρι τα 1000 μέτρα), η ελάχιστη θερμοκρασία θα πέφτει στους 3-5 ° C, οπότε να προετοιμαστείτε για να ανάψετε τζάκια και καλοριφέρ.
Τέλος θα πρέπει να σας ενημερώσω, ότι δυστυχώς, λόγω των πολύ ενισχυμένων ανέμων, πολλά από τα θαλασσινά δρομολόγια δεν θα πραγματοποιηθούν. Επομένως καλό θα ήτανε να τηλεφωνήσετε πρώτα στις αρμόδιες λιμενικές αρχές ώστε να μάθετε αν το καράβι σας θα φύγει για τον προορισμό του (Αιγαίο και Ιόνιο)
Ξέρω, δεν είναι καλά τα νέα. διήμερο είναι, θα περάσει..."

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση