GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ από τον ισχυρό σεισμό 6,5 R στην Ιταλία!

Μεγάλες είναι οι καταστροφές από τον νέο ισχυρό σεισμό 6,5 R που έπληξε σήμερα την κεντρική Ιταλία. Στις εικόνες που μεταδίδουν τα ιταλ...



Μεγάλες είναι οι καταστροφές από τον νέο ισχυρό σεισμό 6,5 R που έπληξε σήμερα την κεντρική Ιταλία. Στις εικόνες που μεταδίδουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, κτίρια και εκκλησίες έχουν καταρρεύσει, ενώ κατολισθήσεις βράχων έχουν αποκλείσει επαρχιακές οδικές οδούς.O σεισμός μεγέθους 6,5 βαθμών έπληξε την κεντρική Ιταλία, κοντά στην Περούτζια ανακοίνωσε το αμερικανικό ινστιτούτο γεωφυσικής.


Ο σεισμός που έπληξε σήμερα στις 07:41 το πρωί την κεντρική Ιταλία ήταν μεγέθους 6,5 βαθμών, όπως μετέδωσε η δημόσια ιταλική τηλεόραση RAI επικαλούμενη το ιταλικό Γεωφυσικό Ινστιτούτο.







Το επίκεντρο του σεισμού βρισκόταν στην πόλη Νόρτσα στην περιφέρεια της Περούτζα.
Έγινε γνωστό πως κατέρρευσαν κτίρια στις περιοχές των περιφερειών Ούμπρια και Μάρκε που είχαν ήδη χτυπηθεί από τον Εγκέλαδο την περασμένη Τετάρτη.

Ο σημερινός σεισμός ήταν μεγαλύτερος από εκείνον που είχε πλήξει στις 24 Αυγούστου την κεντρική Ιταλία, προκαλώντας τον θάνατο σχεδόν 300 ανθρώπων. Χιλιάδες μετασεισμικές δονήσεις σημειώθηκαν στις εβδομάδες που έχουν περάσει έκτοτε, περιλαμβανομένων δύο ιδιαίτερα ισχυρών δονήσεων την περασμένη Τετάρτη.



Πρόκειται όμως, κατά κύριο λόγο, για οικήματα που βρίσκονταν στις λεγόμενες "κόκκινες περιοχές", όπου είχε απαγορευθεί η πρόσβαση στους κατοίκους.

Η Βασιλική του Αγίου Βενέδικτου στην περιτειχισμένη πόλη της Νόρτσια, σχεδόν 100 χλμ. από την Περούτζια, καταστράφηκε από τον σεισμό, δήλωσαν οι μοναχοί. Τηλεοπτικές εικόνες έδειξαν την μια πλευρά της εκκλησίας να έχει μετατραπεί σε ερείπια και να έχει καταρρεύσει άλλη μια εκκλησία στο κέντρο της πόλης.

Τοπικές αρχές έκαναν γνωστό πως σε πολλές κωμοπόλεις και χωριά, που είχαν ήδη πληγεί από τον σεισμό μεγέθους 6,2 βαθμών του Αυγούστου, καταγράφηκαν περαιτέρω σοβαρές ζημιές.



«Προς το παρόν δεν έχει διαπιστωθεί να υπάρχουν νεκροί», επιβεβαίωσε ο επικεφαλής της ιταλικής Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας Φαμπίτσιο Κούρτσιο, μιλώντας στους δημοσιογράφους.

«Υπάρχουν περίπου 10 άνθρωποι οι οποίοι τραυματίσθηκαν ελαφρά, και ένας άλλος πολίτης η κατάσταση του οποίου παρουσιάζει πιο σοβαρά προβλήματα», πρόσθεσε.


Η κυκλοφορία στην οδό Σαλάρια, η οποία συνδέει την Ρώμη με τις πληγείσες περιοχές, έχει διακοπεί. Η Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας χρησιμοποιεί ελικόπτερα και αεροσκάφη για να εξακριβώσει αν υπάρχουν άλλοι τραυματίες στις πιο απομονωμένες περιοχές των περιφερειών Ούμπρια και Μάρκε.

Το USGS ανακοίνωσε πως το επίκεντρο του σεισμού ήταν 68 χλμ. ανατολικά νοτιοανατολικά της Περούτζια. Το εστιακό βάθος του ήταν ήταν 10 χιλιόμετρα. Η δόνηση έγινε ιδιαίτερα αισθητή στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.



Δυο οι τραυματίες. Για σκηνές χάους κάνουν λόγο οι δήμαρχοι των πληγέντων περιοχών
Δυο άνθρωποι τραυματίσθηκαν ελαφρά στο χωριό Αματρίτσε, που είχε πληγεί από τον σεισμό της 24ης Αυγούστου.
Παράλληλα, τρεις άνθρωποι απεγκλωβίσθηκαν από τα συντρίμμια στο χωριό Τολεντίνο, στην περιφέρεια Μάρκε. Είναι καλά και φέρουν μόνον ελαφρά τραύματα.

"Άνοιξε η γη. Είναι μια καταστροφή!" δήλωσε ο δήμαρχος της πόλης Νόρτσα, Mauro Falcucci στο Rainews, επισημαίνοντας πως επικρατούν εικόνες πανικού, με τους πολίτες να έχουν βγει στους δρόμους.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση