GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

"ΔΕΝ ΔΙΝΟΥΜΕ ΑΛΛΟΘΙ!" Ο Δήμος Καισαριανής γυρίζει την πλάτη στον Τσίπρα...

Με επιστολή του προς το Υπουργείο Επικρατείας ο δήμαρχος Καισαριανής, Ηλίας Σταμέλος, κάνει γνωστή στην κυβέρνηση την απόφαση του Δημοτικ...

Με επιστολή του προς το Υπουργείο Επικρατείας ο δήμαρχος Καισαριανής, Ηλίας Σταμέλος, κάνει γνωστή στην κυβέρνηση την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης να μη συνδιοργανώσει μαζί με την κυβέρνηση την εκδήλωση της Κυριακής για το Σκοπευτήριο Καισαριανής, όπου θα παραστεί ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.
Στην επιστολή ενημερώνει επίσης ότι ως δήμαρχος Καισαριανής, τιμώντας την ιστορική μνήμη και τα διδάγματα από τους αγώνες και τις θυσίες των προηγούμενων γενιών, τους 750 εκτελεσμένους στο Σκοπευτήριο, δε θα παρευρεθεί στην εν λόγω εκδήλωση.
Υπενθυμίζεται ότι στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο χώρο του Σκοπευτηρίου την Κυριακή 2/10, στις 19.00, ο πρωθυπουργός θα μιλήσει για την απόδοση του χώρου θυσίας του Σκοπευτηρίου Καισαριανής στον Δήμο και τον λαό της περιοχής.

Αναλυτικότερα, ολόκληρη η επιστολή:

Προς: Υπουργείο Επικρατείας
Υπόψιν: Υπουργού Επικρατείας, Νίκο Παππά

Αγαπητοί Κύριοι,

Με αφορμή την εκδήλωση που πραγματοποιείται στις 2 Οκτωβρίου 2016 και ως απάντηση της τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχαμε, θα ήθελα να σας ενημερώσω τα εξής:

Το Δημοτικό Συμβούλιο Καισαριανής σε ανοιχτή του συνεδρίαση και με παρουσία σε αυτό κατοίκων της πόλης μας συζήτησε τις σημαντικές εξελίξεις που αφορούσαν τη ψήφιση του νομοσχεδίου με το οποίο παραχωρείται στο Δήμο Καισαριανής για σαράντα χρόνια το σύνολο του χώρου του Σκοπευτηρίου. Κοινή πεποίθηση όλων στη συζήτηση ήταν το γεγονός ότι ο χώρος του Σκοπευτηρίου αποτελεί κατάκτηση μακροχρόνιων αγώνων του καισαριανιώτικου λαού. Η παραχώρηση του Σκοπευτηρίου στο Δήμο Καισαριανής είναι αποτέλεσμα των αγώνων του λαού που και σε αυτήν την περίπτωση τίποτα δε του χαρίστηκε από κανέναν. Ακριβώς γι’ αυτούς τους λόγους δεν μπορεί να αξιοποιηθεί στην προσπάθεια εξιλέωσης της κυβερνητικής πολιτικής.

Το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε την διοργάνωση εκδήλωσης με αφορμή την παραχώρηση για σαράντα χρόνια στο Δήμο μας όλης της έκτασης του χώρου του Σκοπευτηρίου, για να τιμήσει τους αγώνες που έχουν γίνει για αυτό, η οποία και πραγματοποιήθηκε στις 12 Σεπτεμβρίου 2016.

Στη συνεδρίασή του επίσης αποφάσισε με συντριπτική πλειοψηφία ότι δε θα συμμετέχει σε συνδιοργάνωση εκδήλωσης με την κυβέρνηση και την ΕΡΤ με αφορμή το νόμο για την παραχώρηση του χώρου του Σκοπευτηρίου, δίνοντας με αυτόν τον τρόπο άλλοθι στην κυβερνητική πολιτική.

Η πολιτική που ασκεί η κυβέρνηση έρχεται σε πλήρη διάσταση με τους αγώνες και τις διεκδικήσεις των κατοίκων της Καισαριανής και στρέφεται συνολικά απέναντι στον ελληνικό λαό. Η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει εξαπολύσει επίθεση στα δικαιώματα του λαού και τις κατακτήσεις του. Ψηφίζει και εφαρμόζει μνημόνια, υλοποιώντας μια πολιτική που τσακίζει το λαό με φόρους και μειώσεις σε μισθούς και σε συντάξεις, ενώ ταυτόχρονα χαρίζει απαλλαγές στο μεγάλο κεφάλαιο. Ξεπουλά, και με τα νέα μέτρα προχώρα σε ιδιωτικοποίηση και εκποίηση της δημόσιας περιουσίας, μειώνει δραματικά τα κονδύλια στους δήμους προωθώντας την πολιτική της ανταποδοτικότητας, προσθέτοντας και νέα βάσανα και φορολογία στο λαό. Συμμετέχει στη λυκοσυμμαχία του ΝΑΤΟ συμφωνώντας με τις αποφάσεις της που αιματοκυλούν τους λαούς στην μέση ανατολή και αλλού, ξεριζώνοντας εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες από τις εστίες τους.

Στο πνεύμα των αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, ως Δήμαρχος Καισαριανής, τιμώντας την ιστορία της πόλης, την ιστορική μνήμη και τα διδάγματα από τους αγώνες και τις θυσίες των προηγούμενων γενιών, τους 750 εκτελεσμένους στο Σκοπευτήριο, δε θα παρευρεθώ στην εκδήλωση στις 2 Οκτώβρη.

Ο Δήμαρχος Καισαριανής
Ηλίας Σταμέλος

Με αφορμή την επιστολή που απέστειλε στην κυβέρνηση ο δήμαρχος Καισαριανής, από το γραφείο τύπου του πρωθυπουργού υπογραμμίζεται πως "ο δήμαρχος Καισαριανής ο οποίος πρόσκειται στο ΚΚΕ και οι άλλες δημοτικές παρατάξεις, συνεργάστηκαν στενά με την κυβέρνηση για να ολοκληρώσουμε τη διαδικασία παραχώρησης του Σκοπευτηρίου. Το ΚΚΕ άλλωστε υπερψήφισε τη ρύθμιση".

"Η απόδοση του σκοπευτηρίου στο δήμο είναι μια ιστορική δικαίωση που ανήκει σε όλο τον δημοκρατικό κόσμο. Ο δήμαρχος απλώς εξυπηρετεί την επιλογή του ΚΚΕ να δημιουργήσει εντυπώσεις, τις οποίες ο ιστορικός του μέλλοντος δε θα θυμάται", αναφέρει η ανακοίνωση από το γραφείο τύπου του πρωθυπουργού.

3 σχόλια

  1. ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ …ΙΣΚΙΟ ΣΤΟ «ΘΕΡΒΑΝΤΕΣ»;
    ================================================
    Αγράμματος και αιθεροβάμων.

    Γιατί ο κόσμος να πιστέψει το Καμμένο ; Όλα όσα έχουν συμβεί (κλεψιές, κοινοβουλευτικές ατασθαλίες, εγκλήματα κατά του κοινωνικού συνόλου, και γενικώς κάθε επώδυνη πράξη για τους εργαζόμενους Έλληνες φέρει και την υπογραφή του. Πότε αντελήφθη ότι σχεδόν "όλοι" ΠΛΗΝ του ιδίου είναι βουτηγμένοι στην ανομία, στους συμβιβασμούς και στις αρπαγές. Τι είχε αποφασίσει το κόμμα του στην προανακριτική για τον Άκη; Λάδι τον βγάλανε και τώρα τον..δικάζουν; Που ήταν ο κ. Καμμένος για το βατοπέδι, για τα ομόλογα, για τα CFI , για εκατοντάδες χιλιάδες παράνομες προσλήψεις;
    ΠΟΥ ΗΤΑΝ όλο αυτό το διάστημα ο "αντιτρομοκράτης " σεναριογράφος; Προσπαθούσε να ¨μεγαλώσει¨κυνηγώντας τον…ίσκιο του Ανδρέα Παπανδρέου και της 17 Νοέμβρη; Τι κοινοβουλευτικό έργο έχει να παρουσιάσει ώστε να ζητά σήμερα γενικότερη και σοβαρότερη αντιμετώπιση και εκπροσώπηση;
    Όμως τόσο ο Καμμένος όσο και ο κάθε πολιτικός που διετέλεσε από 20 εως 40 χρόνια βουλευτής και υπουργός δεν μπορεί να προσποιείται ότι προήλθε τώρα από τον κρίνο της αλήθειας.

    Να θυμηθούμε; ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΙ!
    ΠΟΤΕ ΜΕΓΑΛΩΣΕ Και ξαφνικά έγινε "φωτοτυπία " του SUPER MAN;
    Ξέχασε τον «Μικρό ήρωα» και ξαφνικά …αυτοπροήχθη σε …υπερασπιστή των πάντων;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πιτέλα Δεν πρόσφερα στον Αλέξη Τσίπρα θέση στην οικογένειά μας
    ===========================================================
    Ο πρόεδρος της Κ.Ο. της Προοδευτικής Συμμαχίας Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Τζιάνι Πιτέλα, σε απαντητική του επιστολή προς τους PES Activists Ελλάδας και τις αιτιάσεις τους ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει σχέση με την πολιτική τους οικογένεια διαβεβαιώνει ότι: «Δεν πρόσφερα στον Αλέξη Τσίπρα θέση στην οικογένειά μας».

    «Θα ήθελα να διευκρινίσω ότι ποτέ δεν "πρόσφερα στον Αλέξη Τσίπρα θέση στην οικογένειά μας".

    Συνάντησα τον κ. Τσίπρα στις 23 Σεπτεμβρίου 2015 και συζητήσαμε το αποτέλεσμα των ελληνικών εκλογών, καθώς και την εφαρμογή του προγράμματος διάσωσης. Επανέλαβα την υποστήριξή μου στην πλήρη εφαρμογή του τρίτου δανειακού προγράμματος», λέει στην επιστολή του, προσθέτοντας ότι κατέστησε ακόμα σαφή την αντίθεσή του με τη συμμαχία
    μεταξύ ΑΝΕΛ και ΣΥΡΙΖΑ.
    «Θεωρώ την απόφαση του κ. Τσίπρα να σχηματίσει
    ==============================================
    κυβέρνηση με το κόμμα της δεξιάς ΑΝΕΛ, ένα στρατηγικό λάθος που θα
    μπορούσε να επηρεάσει άσχημα την πορεία των μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα», γράφει.

    «Ποτέ δεν υπήρξε θέμα συμμετοχής στην ομάδα μας», επαναλαμβάνει ο Τζιάννι Πιτέλλα, ξεκαθαρίζοντας παράλληλα πως «σε κάθε περίπτωση, πριν από οποιαδήποτε επιλογή που αφορά στο μέλλον της Ομάδας Σοσιαλιστών και Δημοκρατών και στη στρατηγική της έναντι των οποιουδήποτε άλλου ελληνικού κόμματος, θα έχει προηγηθεί συζήτηση με τους συντρόφους μας από το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι, που είναι ήδη επίσημα μέλη της Ομάδας S&D».

    Υπενθυμίζεται ότι στη δική τους επιστολή οι PES Activists, αναφέρονταν σε μία σειρά από λόγους για τους οποίους ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει σχέση με την οικογένεια των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στην Ευρώπη, αναφέροντας μεταξύ αυτών την ‘συνειδητή συμμαχία’ του Αλέξη Τσίπρα με τους ‘ακροδεξιούς ρατσιστές και συνωμοσιολόγους’ των ΑΝΕΛ.

    «Ήταν ο κ. Τσίπρας εκείνος ο οποίος ονόμασε τον κ. Ολάντ «Ολαντρέου», προσπαθώντας να αποδείξει ότι η Σοσιαλδημοκρατία στην Ευρώπη έχει «πεθάνει», εκείνος ο οποίος συνέκρινε το ΠΑΣΟΚ με τη χούντα και τους υπουργούς με δικτάτορες όπως ο Πινοσέτ, διατηρώντας όμως ταυτόχρονα τις στενές σχέσεις του κόμματός του με καθεστώτα αμφίβολης δημοκρατικής νομιμοποίησης», έγραφαν σε άλλο σημείο οι συντάκτες της επιστολής, που αναφέρονταν ακόμα στους προσβλητικούς χαρακτηρισμούς του Αλέξη Τσίπρα απέναντι στον Μάρτιν Σουλτς, κατά τη διάρκεια των τελευταίων Ευρωεκλογών, κ.ο.κ

    «Ο κ. Τσίπρας, την περασμένη Δευτέρα, για δεύτερη φορά μέσα σε ένα χρόνο, σχημάτισε κυβέρνηση συνεργασίας με το ακροδεξιό, ακραίο και συνωμοσιολογικό κόμμα των ΑΝΕΛ. Δεν ήταν
    ====================================================================================
    υποχρεωμένος ούτε από το εκλογικό αποτέλεσμα ούτε από την ιδεολογία του να πράξει έτσι. Ήταν ξεκάθαρα επιλογή του. Ενώ αδικαιολόγητα αρνούνταν κάθε συζήτηση με προοδευτικές δυνάμεις όπως το ΠΑΣΟΚ και το ΠΟΤΑΜΙ, επέλεξε να συγκυβερνήσει με τον κ. Καμένο, τον άνθρωπο που κάνει καριέρα διακονώντας ότι «μας ψεκάζουν», πριν ακόμα ανακοινωθούν τα τελικά αποτελέσματα και φυσικά χωρίς καμία συμφωνία για προοδευτικές πολιτικές αλλαγές.
    Ακόμα χειρότερα, στελέχωσε το Υπουργικό του Συμβούλιο με αντιευρωπαϊστές, αντισημίτες που ασειεύονται με το Oλοκαύτωμα, ομοφοβικούς και εθνικιστές. Είναι πραγματικά εύλογο να αναρωτηθεί κανείς τι σχέση έχουν οι σύντροφοι του Nigel Farage και του David Cameron με τις
    ======================================================================================
    αξίες της Σοσιαλδημοκρατίας, που
    πρεσβεύει η οικογένειά μας», έλεγαν, χαρακτηρίζοντας ‘αχρείαστη κίνηση αβροφροσύνης’ το να προσφέρουν οι Σοσιαλιστές και Δημοκράτες μία θέση στην πολιτική τους οικογένεια στον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ.

    «Η Σοσιαλδημοκρατία είναι μια κοινή υπόθεση αξιών και όχι αριθμών. Οι αριθμοί αλλάζουν αλλά οι αξίες κάνουν τον κόσμο να αλλάξει», κατέληγαν.
    ΝΒ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. «Φύγετε από δω ρε...»
    =======================
    «Φύγετε από δω ρε (…) μας λέει ο κόσμος, όταν τον πλησιάζουμε», είπε, ενώπιον του Αλέξη Τσίπρα, ένα επαρχιακό μέλος της Κ.Ε., το Σάββατο, πρώτη ημέρα της συνεδρίασης. Η φράση περιείχε και ένα μη πολιτικό χαρακτηρισμό που δεν προσθέτει τίποτε αν αναφερθεί.
    Μετά από αυτό, οι ελάχιστοι δημοσιογράφοι που παρακολουθούσαν τις εργασίες αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν την αίθουσα, καθώς ο Γιάννης Μπαλάφας «θυμήθηκε» ότι η συνεδρίαση είναι κλειστή για τους δημοσιογράφους –ελπίζουμε να μην πρωτοτυπήσουν και κάνουν κλειστό και το… συνέδριο.
    Δεν ήταν η πρώτη φορά φυσικά που ο ΣΥΡΙΖΑ κλείνει στον Τύπο τις εργασίες της Κ.Ε, πλην της ώρας της ομιλίας του κ. Τσίπρα. Δεν χρειάζεται να ανατρέξει κανείς με νοσταλγία στις συνεδριάσεις της Κ.Ε του «Συνασπισμού», για να θυμηθεί ανοιχτές διαδικασίες, γιατί «ο λαός έπρεπε να ξέρει». Ακόμα και επί ΣΥΡΙΖΑ γίνονταν ανοιχτές διαδικασίες. Βέβαια, ένα δίκιο του έχουν. Τότε ήταν ακόμη μικρό κόμμα και οι όποιες εσωτερικές αντιθέσεις και κριτικές δεν γίνονταν πρωτοσέλιδα.
    Οι εργασίες διανθίστηκαν με κριτική αλλά και γενναίες δόσεις αυτοπεποίθησης, και φυσικά την παράσταση έκλεψε ο Αλέξης Τσίπρας. Όχι όμως για τους λόγους που αναμενόταν (να προδιαγράψει στην ομιλία του τη μελλοντική πορεία της χώρας), αλλά για δύο παραινέσεις, εκ των οποίων η μία παραπολιτικής υφής:
     Κατόπιν εορτής, και αφού είχε γίνει πανελλήνιο ανέκδοτο το βοσκοτόπι Καλογρίτσα, διαβεβαίωσε: «Αν κάποιος από τους προσωρινούς υπερθεματιστές δεν έχει τη δυνατότητα να πληρώσει ή να δικαιολογήσει τα χρήματά του, θα εκπέσει το επόμενο δευτερόλεπτο».
     Παράλληλα σε μια επίδειξη άπνευστου χιούμορ, παραίνεσε τους συνδικαλιστές της αστυνομίας να συλλάβουν… τον Κυριάκο Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη, χειροκροτούμενος από τους κεντροεπίτροπους. Σαφώς και δεν το εννοούσε, σαφώς και έχει δίκιο η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη, ότι ήταν μια περιπαικτική φράση. Άλλωστε δεν ελέγχεται επί της ουσίας ο πρωθυπουργός γι΄ αυτό που είπε, αλλά για… την ποιότητα χιούμορ του!
    Εν τω μεταξύ κυβερνητικές πηγές διέψευδαν δημοσιεύματα που έφεραν την κυβέρνηση να ενεργεί για αντικατάσταση του Γιάννη Στουρνάρα από τη θέση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος. Η θέση και το πρόσωπο καθορίζονται από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και η κυβέρνηση το ξέρει. Αρα είναι ανίσχυρη ως προς αυτό. Επομένως η συγκατοίκηση που παράγει… «σπινθήρες» θα συνεχισθεί

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση