GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πώς να περάσετε μια ημέρα στο Ναύπλιο

Το Ναύπλιο αποτελεί πάντα ιδανική επιλογή για εκδρομή. Αλλά και την καταλληλότερη αφορμή για μια ημερήσια εξόρμηση που τα έχει όλα. Α...


Το Ναύπλιο αποτελεί πάντα ιδανική επιλογή για εκδρομή. Αλλά και την καταλληλότερη αφορμή για μια ημερήσια εξόρμηση που τα έχει όλα.

Από νοητά ταξίδια στο παρελθόν μέσα από τα αξιοθέατά της, βόλτες σε γραφικά σοκάκια, καφέ σε καθιερωμένα στέκια, φαγητό σε παραδοσιακά ταβερνάκια και ποτό σε ατμοσφαιρικά μπαράκια, η όμορφη πρωτεύουσα της Αργολίδας τα παρέχει όλα.

Μάθετε παρακάτω πώς θα περάσετε ένα 24ωρο στο Ναύπλιο και να είστε σίγουροι ότι θα επιστρέψετε γεμάτοι με πανέμορφες εικόνες και αξέχαστες αναμνήσεις.

Για πρωινό και καφέ στο 3Sixty

3sixty_2_edited

Από τα πιο stylish spots στην Παλιά Πόλη του Ναυπλίου, το 3Sixty είναι ένα από τα πιο πολυσύχναστα σημεία της πόλης. All day επιλογή που σίγουρα κεντρίζει το ενδιαφέρον, ξεχωρίζει για το μοντέρνο και elegant αισθητικής περιβάλλον του, την εντυπωσιακή μπάρα και την ενημερωμένη wine list.

Στεγάζεται σε ένα πανέμορφο παλιό αρχοντικό και σερβίρει πλούσιο πρωινό, καφέ και ποικίλα snacks, εμπνευσμένα πιάτα της μεσογειακής κουζίνας με αγνά και φρέσκα υλικά, ενώ διαθέτει ειδικό κελάρι στο υπόγειο και εξεζητημένη κάβα κρασιών.

Πληροφορίες 
Κωλέττη 1 & Παπανικολάου, Παλιά Πόλη
τηλ. 27520 28068
3sixty.life
fb page: 3sixty

Βόλτα στα σοκάκια της πόλης

volta palia poli_edited

Στενά, πετρόκτιστα καλντερίμια με χαρακτηριστικά κτήρια βενετσιάνικης αρχιτεκτονικής, μικρά μπαλκονάκια, χρωματιστές γωνιές και ανθισμένα λουλούδια αιχμαλωτίζουν το βλέμμα και «φυλακίζονται» στα κλικ του φωτογραφικού σας φακού. Δρομάκια με μαγαζάκια με τοπικά προϊόντα, αναμνηστικά και σουβενίρ, cafes και παραδοσιακές ταβέρνες σας κάνουν να θέλετε να χαθείτε στο φιλόξενο εσωτερικό τους και να μην βγείτε ποτέ.

Τα σημαντικότερα αξιοθέατα που «κρύβονται» στην καρδιά της Παλιάς Πόλης είναι η Πλατεία Συντάγματος (ένα από τα κεντρικότερα σημεία της πόλης) με το Αρχαιολογικό Μουσείο, το Βουλευτικό, το Τριανόν, το σπίτι του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, το ανάκτορο του Ιωάννη Καποδίστρια και η εκκλησία του Αγίου Γεωργίου.

Εξίσου αξιόλογα μνημεία είναι η εκκλησία του Αγίου Σπυρίδωνα (όπου δολοφονήθηκε ο πρώτος κυβερνήτης της Ελλάδας, Ιωάννης Καποδίστριας), η Πλατεία Τριών Ναυάρχων με το Δημαρχείο, το Κυβερνείο ή Παλατάκι, καθώς και η Πλατεία Φιλελλήνων με το ομώνυμο μνημείο αφιερωμένο στη μνήμη των Γάλλων Φιλελλήνων που αγωνίστηκαν και θυσιάστηκαν για την απελευθέρωση της Ελλάδας.

Για φρέσκο ψάρι στο Ρούλη

roulis_edited

Στην παραλιακή οδό Ναυπλίου-Νέας Κίου, σε ένα όμορφο σημείο δίπλα στο κύμα, με θέα στην πόλη του Ναυπλίου, θα δοκιμάσετε ολόφρεσκο ψάρι και θαλασσινά, γευστικούς ψαρομεζέδες και το φιλικό service του προσωπικού του ουζερί-ψαροταβέρνας ο Ρούλης. Γαρίδα σαγανάκι, γαρίδες αχνιστές με σάλτσα μουστάρδας, μπακαλιαροκροκέτες, πέστροφα καπνιστή, χταπόδι (βραστό, ψητό ή σαλάτα), μελιτζανοκεφτέδες θα σας βάλουν σίγουρα σε πειρασμό. Την ίδια ώρα, τα μικρά ψαράκια στο τηγάνι -αθερίνα, γαύρος, μπαμπαλίνα, μαριδάκι- αποτελούν την ιδανικότερη επιλογή για ουζοκαταστάσεις με θέα στη θάλασσα.

Αν θέλετε, ωστόσο, να επιδοθείτε σε μια αυθεντική ψαροφαγία σημειώστε ότι στο Ρούλη θα βρείτε φρέσκο ψάρι ημέρας, αναλόγως πάντα την εποχή και την ψαριά. Στα πιάτα σημεία αναφοράς του συγκαταλέγονται η ψαρόσουπα, η γαριδομακαρονάδα, η αστακομακαρονάδα και το γιουβέτσι φαγκρί (όλα κατόπιν παραγγελίας), ενώ στις νέες αφίξεις του μενού τα ολόφρεσκα μύδια σε διάφορες εκδοχές, με το μυδοπίλαφο να συγκαταλέγεται στις κορυφαίες προτάσεις. Στο τέλος του γεύματος προσφέρεται κέρασμα σπιτικό γλυκό κουταλιού.

Πληροφορίες 
Παραλιακή Οδός Ναυπλίου-Νέας Κίου 253
Τηλ. 27510 52006

  • Μάθετε ποιες άλλες στάσεις πρέπει να πραγματοποιήσετε στο Ναύπλιο στο www.greekguide.com

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση