GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πέθανε ο βασιλιάς της Ταϊλάνδης

Έφυγε από τη ζωή ο βασιλιάς της Ταϊλάνδης Μπουμίμπολ Αντουλιαντέι, ο οποίος βρισκόταν στο θρόνο επί 70 χρόνια. Νωρίτερα, οι αρχές είχ...


Έφυγε από τη ζωή ο βασιλιάς της Ταϊλάνδης Μπουμίμπολ Αντουλιαντέι, ο οποίος βρισκόταν στο θρόνο επί 70 χρόνια.

Νωρίτερα, οι αρχές είχαν ανακοινώσει ότι ο πρωθυπουργός της χώρας Πραγιούτ Τσαν-Ότσα ακύρωσε την προγραμματισμένη περιοδεία του στην επαρχία Τσονμπούρι και συναντήθηκε με τον πρίγκιπα διάδοχο Μάχα Βατζιραλόνγκορν, ο οποίος επέστρεψε εσπευσμένα από τη Γερμανία όπου βρισκόταν.

Πολλές εκατοντάδες άνθρωποι ντυμένοι στα ροζ –το χρώμα του βασιλιά– είχαν συγκεντρωθεί έξω από το νοσοκομείο Σιριράι της Μπανγκόκ για να προσευχηθούν για την υγεία του 88χρονου Μπουμίμπολ. 

Ο βασιλιάς στην Ταϊλάνδη δεν έχει πολιτική εξουσία όμως θεωρείται ο "συγκολλητικός παράγοντας" του έθνους και προστατεύεται πολύ αυστηρά από τη νομοθεσία. Πέρσι το καλοκαίρι ένας άνδρας καταδικάστηκε σε κάθειρξη 30 ετών και μια γυναίκα σε κάθειρξη 28 ετών επειδή είχαν αναρτήσει στο Facebook μηνύματα που θεωρήθηκαν προσβλητικά για τη βασιλική οικογένεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση