GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μονάδα αιμοκάθαρσης στη Μονάδα Παίδων στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης

Αιμοκάθαρση θα μπορούν πλέον να κάνουν και τα παιδιά στη Θεσσαλονίκη καθώς, ήδη έχει αρχίσει να λειτουργεί στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο Ν...


Αιμοκάθαρση θα μπορούν πλέον να κάνουν και τα παιδιά στη Θεσσαλονίκη καθώς, ήδη έχει αρχίσει να λειτουργεί στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο Νεφρολογική Μονάδα Παίδων. Όπως ανακοινώθηκε από τη διοίκηση του Ιπποκράτειου η Νεφρολογική Μονάδα Παίδων άρχισε να λειτουργεί στις 12 Σεπτεμβρίου, στο πλαίσιο λειτουργίας της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού Παίδων, της Α' Παιδιατρικής Κλινικής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
"Το γεγονός ότι υπήρξε επιτακτική ανάγκη κάλυψης των παιδιατρικών ασθενών οι οποίοι δεν μπορούσαν να ακολουθήσουν περιτοναϊκή κάθαρση και έπρεπε να υποβληθούν σε αιμοκάθαρση οδήγησε στην λειτουργία της εν λόγω Μονάδας. Περαιτέρω έπρεπε να υποστηριχθούν οι παιδιατρικοί ασθενείς που έρχονταν από την Αθήνα για να υποβληθούν σε μεταμόσχευση νεφρού στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης "Ιπποκράτειο" όπου και στεγάζεται η Μονάδα Μεταμοσχεύσεων και ήδη υποβάλλονταν σε αιμοκάθαρση", αναφέρει η διοικήτρια του Ιπποκράτειου, Βασιλική Παπαχριστοδούλου.
Στη διαμόρφωση και λειτουργία της Μονάδας, που στεγάζεται στο ισόγειο του Δ' κτηρίου του Ιπποκράτειου, συνέβαλλε με χορηγία η οικογένεια Δημητριάδη, ενώ όπως επισημαίνεται από τη διοίκηση του νοσοκομείου, υπάρχει πρόβλεψη για δεύτερο μηχάνημα αιμοκάθαρσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση