GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τσίπρας: Θα απογοητευτούν όσοι προσεύχονται να μπει ο κόφτης

«Είναι προφανές, ότι όλοι αυτοί που από τον Ιούλιο και τον Αύγουστο προεξοφλούν την κατάρρευση των δημοσίων εσόδων και πανηγυρίζουν γ...


«Είναι προφανές, ότι όλοι αυτοί που από τον Ιούλιο και τον Αύγουστο προεξοφλούν την κατάρρευση των δημοσίων εσόδων και πανηγυρίζουν γι' αυτό, τώρα διαψεύδονται», τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία του στο Μέγαρο Μαξίμου, με αντικείμενο την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης, και υπογράμμισε ότι όσοι -ελλείψει στοιχειώδους δικού τους πολιτικού σχεδίου- επενδύουν τα ρέστα τους στην αποτυχία της διαπραγμάτευσης, «τώρα θα πρέπει να αντλήσουν λάσπη και να κατασκευάσουν κινδυνολογία από αλλού».

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στις ενδείξεις σταθεροποίησης της ελληνικής οικονομίας και ιδιαίτερα στη σταθερά πτωτική τάση της ανεργίας, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, καθώς και στην υπέρβαση του στόχου των φορολογικών εσόδων, κατά 812 εκατ. για τον Σεπτέμβριο και κατά 1,4 δισ. για τους πρώτους εννέα μήνες του 2016.

«Είναι προφανές, ότι όλοι αυτοί που από τον Ιούλιο και τον Αύγουστο προεξοφλούν την κατάρρευση των δημοσίων εσόδων και πανηγυρίζουν γι' αυτό, τώρα διαψεύδονται. Η είδηση της υπέρβασης των φορολογικών εσόδων κατά 812 εκατομμύρια ευρώ από τον στόχο για τον Σεπτέμβριο και κατά 1,4 δισ. για το εννεάμηνο, είναι μία είδηση που διαψεύδει τις προσδοκίες τους», σημείωσε σχετικά. «Είναι μία είδηση που θα απογοητεύσει οικτρά όσους προσεύχονται καθημερινώς για την ενεργοποίηση του "κόφτη" και επενδύουν τα ρέστα τους στην αποτυχία της διαπραγμάτευσης, ελλείψει στοιχειώδους, δικού τους, πολιτικού σχεδίου», επεσήμανε ο κ. Τσίπρας.

«Τώρα θα πρέπει να αντλήσουν λάσπη και να κατασκευάσουν κινδυνολογία από αλλού. Θα πρέπει να τους ευχηθούμε έμπνευση και δημιουργικότητα στη διαχείριση των πολιτικών τους αδιεξόδων», πρόσθεσε.

Ο πρωθυπουργός ζήτησε την επίσπευση της κατάθεσης των νομοσχεδίων, τα οποία ανακοινώθηκαν στα εγκαίνια της ΔΕΘ και αφορούν τις ηλεκτρονικές συναλλαγές, την εθελούσια αποκάλυψη αδήλωτων εσόδων και τη ρύθμιση των ασφαλιστικών οφειλών για τους ελεύθερους επαγγελματίες.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, οι αναπληρωτές υπουργοί Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης και Γιώργος Χουλιαράκης, καθώς και συνεργάτες του πρωθυπουργού και των υπουργών.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση