GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κομισιόν: Σημαντική πρόοδος στην υλοποίηση των προαπαιτουμένων

Τη «σημαντική» πρόοδο που έχει σημειωθεί τις τελευταίες ημέρες στην υλοποίηση των τελευταίων προαπαιτουμένων από την Ελλάδα, τόνισε σήμερ...


Τη «σημαντική» πρόοδο που έχει σημειωθεί τις τελευταίες ημέρες στην υλοποίηση των τελευταίων προαπαιτουμένων από την Ελλάδα, τόνισε σήμερα από τις Βρυξέλλες, η εκπρόσωπος του επιτρόπου Οικονομικών Υποθέσεων, Ανίκα Μπράιτχαρτ.

«Σε συνέχεια της σημαντικής προόδου που έχει σημειωθεί τις τελευταίες ημέρες, η Επιτροπή και οι υπόλοιποι θεσμοί τώρα αξιολογούν την εκπλήρωση των εκκρεμών προαπαιτουμένων, ενώ παράλληλα διενεργούνται συζητήσεις στην Ουάσινγκτον», δήλωσε κατά τη σημερινή ενημέρωση του Τύπου στις Βρυξέλλες, η κ. Μπράιτχαρτ. Επιπλέον, σημείωσε πως ο επίτροπος Οικονομικών, Πιέρ Μοσκοβισί, θα συναντηθεί με την επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ και τον υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο, στο περιθώριο της ετήσιας συνόδου του ΔΝΤ στην Ουάσινγκτον.

Τέλος, σε ό,τι αφορά την εκταμίευση των 2,8 δισ. ευρώ, ανέφερε πως εναπόκειται στο Συμβούλιο των Διευθυντών του ESM και στο Eurogroup να δώσουν την τελική έγκριση, ενώ υπενθύμισε ότι σύμφωνα με την απόφαση του Eurogroup, 1,7 δισ. εξ αυτών αφορούν την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου και η εκταμίευση του 1,1 δισ. συνδέεται με την ολοκλήρωση των προαπαιτούμενων.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση