GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η συνάντηση του Τσίπρα με τον παραολυμπιονίκη Αντώνη Τσαπατάκη - ΦΩΤΟ

Ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε με τον παραολυμπιονίκη στην κολύμβηση Αντώνη Τσαπατάκη μετά την ολοκλήρωση της ειδικής εκδήλω...


Ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε με τον παραολυμπιονίκη στην κολύμβηση Αντώνη Τσαπατάκη μετά την ολοκλήρωση της ειδικής εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε για την απόδοση τιμής στα μέλη της Ελληνικής Εθνικής Αποστολής που συμμετείχαν στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο 2016.
Ο Αντώνης Τσαπατάκης, αστυνομικός στο επάγγελμα, ήταν ένας από τους συμπολίτες μας που έχασαν τη δουλειά τους, καθώς λόγω της αναπηρίας τους κρίθηκαν ακατάλληλοι να συνεχίσουν να την επιτελούν. Ο παραολυμπιονίκης στην κολύμβηση, πέρα από το προσωπικό δράμα που είχε να αντιμετωπίσει από τον σοβαρό τραυματισμό του, έπρεπε να βρεθεί από το 2009 και αντιμέτωπος με την απόλυση, με τα γρανάζια της γραφειοκρατίας και την ακαμψία του νομοθετικού πλαισίου. Στην ίδια θέση μαζί του και 12 ακόμα συνάδελφοί του, που έδωσαν όλοι μαζί τη μάχη για να διεκδικήσουν και να κερδίσουν, τελικά, το αυτονόητο: Το δικαίωμα τους στην ισότιμη μεταχείριση.
 Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά από προσωπικό ενδιαφέρον που επέδειξε ο πρωθυπουργός -ο οποίος είχε ενημερωθεί για την κατάσταση από τον ΑντώνηΤσαπατάκη μέσω επιστολής-, δόθηκε λύση με τροπολογία του Νίκου Τόσκα.
"Η δικαίωση του Αντώνη Τσαπατάκη είναι ένα αυτονόητο βήμα για την διασφάλιση της ισότιμης μεταχείρισης κάθε πολίτη αυτής της χώρας" έγραψε ο πρωθυπουργός στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter.
Το χρονικό της περίπτωσης του Αντώνη Τσαπατάκη
-Ο Αντώνης Τσαπατάκης, σημερινός παραολυμπιονίκης στην κολύμβηση, εισήχθη ως δόκιμος αστυφύλακας στο Τμήμα δόκιμων αστυφυλάκων Ρεθύμνου το 2005.
-Το 2006, μετά από τροχαίο ατύχημα κατέστη παραπληγικός.
-Το 2009 απολύθηκε από το Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας, καθώς κρίθηκε ακατάλληλος από υγειονομικής πλευράς.
-Το 2011 με προεδρικό διάταγμα δόθηκε η δυνατότητα στους δόκιμους αστυφύλακες που κρίνονται ακατάλληλοι να μεταχθούν στην κατάσταση γραφείου. Το προεδρικό διάταγμα δεν είχε αναδρομική ισχύ με αποτέλεσμα να μην υπάγεται ο Αντώνιος Τσαπατάκης στις ρυθμίσεις του.
-Με νόμο του 2012 δόθηκε αναδρομικότητα στο προεδρικό διάταγμα και για όσους κατετάγησαν στις Σχολές Ελληνικής Αστυνομίας κατά τα ακαδημαϊκά έτη 2007-2008 έως και 2010-2011. Δεδομένου ότι ο Αντώνιος Τσαπατάκης κατετάγη την 2-12-2005 στη Σχολή Αστυφυλάκων, δεν υπήχθη ούτε στις διατάξεις του νόμου αυτού.
-Για την περίπτωση του υπήρξαν δύο έγγραφα του Βοηθού Συνηγόρου του Πολίτη που τον δικαίωναν.
-Το 2012 είχε υποβληθεί σχετική ερώτηση στον τότε υπουργό Προστασίας του Πολίτη από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.
-Μετά από επιστολή του κ. Τσαπατάκη προς τον πρωθυπουργό και το προσωπικό η λύση δόθηκε με τροπολογία του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα, με την οποία δόθηκε αναδρομική ισχύς και στις περιπτώσεις όσων κατετάγησαν στις Σχολές της Ελληνικής Αστυνομίας και κατά τα ακαδημαϊκά έτη 2005-2006 έως και 2010-2011. Για την ψήφισή της επιδιώχθηκε η συναίνεση και των υπολοίπων κομμάτων.
-Η ρύθμιση καταλαμβάνει μέχρι στιγμής 13 άτομα, τα οποία έχουν ενημερωθεί τηλεφωνικά από την ελληνική αστυνομία.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση