GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σταθάκης: Όχι πλειστηριασμοί για χρέη προς δημόσιο και ασφαλιστικά ταμεία

Μια αναθεώρηση του νόμου Κατσέλη, που θα διατηρήσει ίδιες προϋποθέσεις (εισοδηματικά κριτήρια, αντικειμενική αξία) και απλώς θα τις ε...


Μια αναθεώρηση του νόμου Κατσέλη, που θα διατηρήσει ίδιες προϋποθέσεις (εισοδηματικά κριτήρια, αντικειμενική αξία) και απλώς θα τις επεκτείνει είναι η ρύθμιση που μελετά η κυβέρνηση για την προστασία της πρώτης κατοικίας από πλειστηριασμούς σε περίπτωση κόκκινων δανείων, δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας Γ. Σταθάκης. Σε ό,τι αφορά τα στεγαστικά δάνεια και τους πλειστηριασμούς, ο υπουργός διευκρίνισε ότι «όταν έχετε στεγαστικό με τον αναθεωρημένο νόμο Κατσέλη καλύπτεστε και για χρέη προς δημόσιο και για χρέη προς ασφαλιστικούς οργανισμούς ισχύει για όλες τις κατηγορίες δανείων. Αν δεν έχετε στεγαστικό δάνειο υπάρχει μικρό νομικό κενό, και συζητάμε πώς θα καλυφθεί, με νόμο ή με εγκύκλιο».

Μιλώντας στο ΣΚΑΙ, ο κ. Σταθάκης τόνισε ότι οι υπηρεσίες δεν βγάζουν σε πλειστηριασμούς πρώτη κατοικία και εκτίμησε πως «δεν χρειάζεται σύμφωνη γνώμη των δανειστών, αφού ο νόμος ουσιαστικά υπάρχει και απλώς θα γίνει πιο ισχυρός». Σημείωσε πως, με δεδομένο τον νόμο που υπάρχει, θα ήταν λάθος των υπηρεσιών να κινηθούν σε πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας σε αδύναμους, ενώ επιβεβαίωσε πως οι ρυθμίσεις ισχύουν έως το τέλος του 2018.

Σε ότι αφορά τους εμπόρους και επιχειρηματίες είπε ότι προβλέπεται πως δάνεια που συνδέονται με πρώτη κατοικία (υποθήκες), δεν θα πουληθούν σε funds. Ερωτηθείς εάν θα μπορούν να ενοποιηθούν επιχειρηματικές οφειλές σε τράπεζες, ασφαλιστικά ταμεία και Δημόσιο και μετά να κουρευτούν, απάντησε ότι θα δημιουργηθεί εξωδικαστικός μηχανισμός και, εφόσον συμφωνεί η πλειονότητα των πιστωτών, θα μπορούν να κουρεύονται οφειλές, εάν υπάρχει, από κάποιον τρίτο, σχέδιο που προβλέπει την εξυγίανση της επιχείρησης και τη βιωσιμότητά της.

Για τις μικρές και ατομικές επιχειρήσεις, όπως διευκρίνισε, τα σχέδια θα εγκρίνονται από τους 2500 πιστοποιημένους συμβούλους και για τις μεγάλες επιχειρήσεις από τα μεγάλα λογιστικά γραφεία- εταιρείες. Τόνισε πως ο συμβιβασμός θα επικυρώνεται σπό δικαστική Αρχή για να υπάρχει νομική κάλυψη.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση