GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΠΑΝΙΚΟΣ! ΠΩΣ ΤΗΝ ΠΑΤΗΣΕ ο Ψηνάκης...

Αλέξανδρος Σύρρος     ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ ΠΑΡΑΛΗΡΗΜΑ ΨΗΝΑΚΗ   Πανικόβλητος από την έκδηλη δυσαρέσκεια της πλειοψηφίας των δημοτικών συμβούλων το...

Αλέξανδρος Σύρρος  
 ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ ΠΑΡΑΛΗΡΗΜΑ ΨΗΝΑΚΗ 
 Πανικόβλητος από την έκδηλη δυσαρέσκεια της πλειοψηφίας των δημοτικών συμβούλων του Μαραθώνα ( που προωθούν αίτημα για σύγκληση εκτάκτου ΔΣ,με θέμα το ταξίδι του Ψηνάκη στην Κίνα σε συνδυασμό με τις αδιαφανείς δραστηριότητες του προσωπικού του ιδρύματος Marathon Fundation) ανακινεί ξαφνικά θέμα προσφύγων σε συμμαχία με κύκλους της ακροδεξιάς και ζητεί την απομάκρυνσή τους από τη Νέα Μάκρη.

Την περασμένη άνοιξη παραχωρήθηκε η κλειστή από χρόνια Δ Κατασκήνωση του Αγίου Ανδρέα για την φιλοξενία 70 οικογενειών προσφύγων από τη ΣΥΡΪΑ. Την φύλαξη και τροφοδοσία των προσφύγων ανέλαβε κατ απαίτηση του ιδίου του Ψηνάκη ο στρατός ενώ βοήθεια στον τομέα της υγείας και της εκπαίδευσης των παιδιών ανέλαβαν εθελοντές από την περιοχή. Ο Δήμος με επιλογή Ψηνάκη ήταν ΑΠΩΝ. Αυτό από τη μια μεριά είχε τα καλά του γιατί σε όλο το διάστημα των 6 μηνών που μεσολάβησε δεν παρουσιάστηκε ΚΑΝΕΝΑ πρόβλημα, σε αντίθεση με τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν στην απέναντι Ε κατασκήνωση των ΑΜΕΑ της οποίας πρόεδρος ήταν ο ίδιος ο Ψηνάκης.

Σήμερα αποφάσισε ξαφνικά να ασχοληθεί, όχι για να συμβάλει στην βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης τους ενόψει του χειμώνα, αλλά για να ζητήσει την εκδίωξή τους από το χώρο, με το αιτιολογικό ότι έληξε ο χρόνος της φιλοξενίας,που είχε συμφωνηθεί με το Υπουργείο.
Στην Επιδίωξή του αυτή προσπάθησε να βάλει συνένοχο το Κοινοτικό συμβούλιο της Νέας Μάκρης, μιας πόλης που την ίδρυσαν πριν έναν αιώνα πρόσφυγες απο τη Μικρά Ασία, άνθρωποι δηλαδή που ξεριζώθηκαν χωρίς τη θέλησή τους από τον τόπο που γεννήθηκαν αυτοί και οι πρόγονοί τους.
(από Φώτη Δεληβοριά)

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση