GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σπίρτζης για τηλεοπτικές άδειες: Όσοι ονειρεύονται ότι θα συνεχιστεί το μπάχαλο να το ξεχάσουν

Στο ζήτημα των τηλεοπτικών αδειών αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων μιλώντας στον Realfm 97,8 και τη...


Στο ζήτημα των τηλεοπτικών αδειών αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή της Κάτιας Μακρή.
Συγκεκριμένα ο Χρήστος Σπίρτζης απαντώντας στο ερώτημα ποιες θα είναι οι επόμενες κινήσεις της κυβέρνησης σε περίπτωση που το ΣτΕ αποφασίσει ότι ο νόμος είναι αντισυνταγματικός καθώς υπάρχει προσφυγή για το ζήτημα ότι οι άδειες δεν δόθηκαν από το ΕΣΡ, είπε: «Η προσφυγή είναι γι’ αυτό το ζήτημα, αλλά υπάρχει και η πραγματική ζωή. Δηλαδή, όταν έχει ένα όργανο μία αρμοδιότητα για συγκεκριμένη λειτουργία της χώρας και του κράτους σημαίνει ότι το όργανο αυτό υπάρχει και λειτουργεί. Όταν δεν υπάρχει και δεν λειτουργεί, κάποια άλλη δημόσια ή κρατική αρχή συμπληρώνει αυτό το κενό».
Και πρόσθεσε: «Αυτοί που δεν συμβάλουν στη συγκρότηση του ΕΣΡ έχουν τις πολιτικές και όχι μόνο τις πολιτικές και τις υπόλοιπες ευθύνες που απορρέουν από αυτό. Αν λοιπόν είναι αντισυνταγματικό το ότι δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή η συγκεκριμένη αρμοδιότητα στο ΕΣΡ πρέπει να καλυφθεί και το ποιος έχει αυτή την αναπλήρωση του ΕΣΡ όταν δεν λειτουργεί. Είναι εξίσου αντισυνταγματικό να μην υπάρχει ΕΣΡ για να καλύψει αυτές τις αρμοδιότητες».
Στο ερώτημα αν η κυβέρνηση θα επιχειρήσει αρχικά να συγκροτήσει νέο ΕΣΡ και ακολούθως νέο διαγωνισμό ο υπουργός Μεταφορών απάντησε: «Εμείς προσπαθούμε συνεχώς να συγκροτηθεί το ΕΣΡ. Αλλοι δεν προσπαθούν και καταλαβαίνετε τη σκοπιμότητα». Και σημείωσε: «Για να κάνουμε διαγωνισμό σημαίνει ότι ακυρώνεται ο υπάρχων».
Στην επισήμανση ότι αν κριθεί από το ΣτΕ αντισυνταγματικός ο νόμος τότε, λογικά, ακυρώνεται ο διαγωνισμός και αν σ’ αυτή την περίπτωση η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε νέο ο κ. Σπίρτζης τόνισε:
«Γνωρίζετε πάρα πολύ καλά ότι όταν ένας διαγωνισμός έχει προβλήματα, κολλάει ή απορρίπτεται ή ακυρώνεται κ.λπ. η εκτελεστική εξουσία είναι σε θέση και σας το υπογράφω αυτό να κάνει άλλες διαδικασίες οι οποίες τελικά να οδηγήσουν στην εφαρμογή της ουσίας της πολιτικής του διαγωνισμού. Ουσία της πολιτικής του διαγωνισμού είναι ότι θα γίνει διαγωνισμός, θα ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός και θα υπάρχουν νόμιμες άδειες. Όσοι ονειρεύονται ότι θα συνεχιστεί το μπάχαλο και η ασυδοσία συγκεκριμένων ανθρώπων να το ξεχάσουν. Αυτή είναι η ουσία».


Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση