GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πού τρώμε ινδικό στην Αθήνα

Ένα ταξίδι στην Ινδία είναι έτοιμο να ξεκινήσει. Οι γευστικές στάσεις που ακολουθούν στην Αθήνα θα σας μεταφέρουν νοητά μέχρι την Ινδί...


Ένα ταξίδι στην Ινδία είναι έτοιμο να ξεκινήσει.
Οι γευστικές στάσεις που ακολουθούν στην Αθήνα θα σας μεταφέρουν νοητά μέχρι την Ινδία και θα σας μεθύσουν με αρώματα και γεύσεις που θα αφυπνίσουν όλες σας τις αισθήσεις.
Παραδοσιακά ινδικά πιάτα, αρκετά πικάντικα ή λιγότερο, σε χώρους ιδιαιτέρως φολκλόρ συνθέτουν μια ιδιαίτερη γαστρονομική εμπειρία που αξίζει να ζήσετε, έστω και μία φορά.
Indian Masala

Με προνομιακή τοποθεσία στην καρδιά της Αθήνας –επί της Ερμού, λίγο πιο κάτω από την Πλατεία Μοναστηρακίου– το Indian Masala είναι ένα μικρό και cozy εστιατόριο, ιδιαίτερα ατμοσφαιρικό, που θα σας μυήσει στα μυστικά της ινδικής κουζίνας.
Δοκιμάστε οπωσδήποτε τις πίτες ταντούρι, το περίφημο κοτόπουλο vindaloo με την ιδιαιτέρως καυτερή σάλτσα και το τηγανιτό ρύζι biryani με κομμάτια κοτόπουλου.
Το Indian Masala αποτελεί ιδιαίτερα δημοφιλής επιλογή για το κοινό που αγαπά τα... spicy πιάτα της ινδικής κουζίνας, φροντίστε να μην το επισκεφτείτε μέρα αιχμής γιατί σίγουρα θα χρειαστεί να περιμένετε.
Πληροφορίες
Ερμού 129, Θησείο, τηλ. 210 3219412
Indian Kitchen

Στην multiethnic γειτονιά του Συντάγματος το Indian Kitchen αποτελεί μία τίμια πρόταση ινδικής κουζίνας, από τις πιο φημισμένες μάλιστα της πόλης. Εδώ θα δοκιμάσετε παραδοσιακά, ινδικά πιάτα αλλά και special προτάσεις για χορτοφάγους.
Aloo chat (τραγανό μείγμα πατάτας με γιαούρτι και γλυκόξινη σάλτσα), sweet pulao (συνταγή του Κασμίρ με μαγειρεμένο ρύζι με γάλα, κρέμα, σαφράν και φρούτα), πιτούλες nan, dal tarka (κρεμώδεις κίτρινες φακές μαγειρεμένες με αρωματικά μπαχαρικά), butter chicken (κύβοι κοτόπουλου μαγειρεμένοι σε μια απαλή σάλτσα ντομάτας με βούτυρο και κρέμα στο τελείωμα), lamb tikka (αρνί μαριναρισμένο σε μείγμα από μπαχαρικά masala και γιαούρτι ψημένα σε φούρνο tandoor) στα πιάτα που σίγουρα θα σας βάλουν σε πειρασμό.
Πληροφορίες
Απόλλωνος 6, Σύνταγμα, τηλ. 210 3237720, www.indiankitchenathens.gr
Little India

Χρωματιστό και με λουλουδάτους καναπέδες σας βάζει στο κλίμα της Ινδίας από την πρώτη κιόλας στιγμή. Γουστόζικο και παιχνιδιάρικο το Little India στη Νέα Ερυθραία θα σας σερβίρει τίμιες γεύσεις της ινδικής, παραδοσιακής κουζίνας σε ικανοποιητικές ποσότητες σε έναν οικείο και φιλικό χώρο με συνεχείς αναφορές στην Ινδία.
Ξεχωριστή μνεία αξίζουν τα γευστικά nan, τα φημισμένα samosas με λαχανικά, το αρωματικό ρύζι, το κοτόπουλο tikka masala αλλά και το περίφημο vindaloo, από τα πιο διάσημα πιάτα της ινδικής κουζίνας. Στα συν το γεγονός ότι έχετε την δυνατότητα να επιλέξετε αν θέλετε το πιάτο σας καυτερό ή όχι.
Πληροφορίες
Π. Ιωακείμ & Κρήνης 2, Νέα Ερυθραία, τηλ. 213 0328876, fb page: Little India - Ινδικό Εστιατόριο Ν.Ερυθραία
Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στο www.greekguide.com

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση