GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Καμμένος: Στόχος μας ο τερματισμός της κατοχής στην Κύπρο

«Η Ελλάδα στέκεται πάντα αταλάντευτη στο πλευρό της Κύπρου, ως σταθερός συμπαραστάτης» επισήμανε από το Κιλκίς ο υπουργός Εθνικής Άμυνα...


«Η Ελλάδα στέκεται πάντα αταλάντευτη στο πλευρό της Κύπρου, ως σταθερός συμπαραστάτης» επισήμανε από το Κιλκίς ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος και πρόσθεσε ότι «σταθερός μας στόχος παραμένει ο τερματισμός της τουρκικής κατοχής».
Ο κ. Καμμένος απηύθυνε χαιρετισμό στην εκδήλωση για την τιμητική προαγωγή του Κύπριου αγωνιστή της ΕΟΚΑ, Γρηγόρη Αυξεντίου στον βαθμό του αντιστράτηγου, που πραγματοποιήθηκε στο χωριό Ακρίτας του νομού Κιλκίς.
«Σήμερα, ο κυπριακός Ελληνισμός εξακολουθεί να βιώνει κατάφωρη παραβίαση βασικών ανθρωπίνων δικαιωμάτων, στέρηση θεμελιωδών ελευθεριών. Η Κύπρος βρίσκεται υπό κατοχή. Η Ελλάδα στέκεται πάντα αταλάντευτη στο πλευρό της Κύπρου, ως σταθερός συμπαραστάτης. Μην ξεχνάμε ότι το έθνος είναι ένα, η ιστορία και η συνείδηση είναι κοινή», υπογράμμισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.
«Σταθερός μας στόχος», συμπλήρωσε, «παραμένει ο τερματισμός της τουρκικής κατοχής, η επανένωση του νησιού και η κατάργηση των αναχρονιστικών εγγυήσεων του 1960, στο πλαίσιο μιας αμοιβαία αποδεκτής, δίκαιης, συνολικής και μόνιμης λύσης του Κυπριακού. Σκοπός μας είναι η ελευθερία της Κύπρου».
Ο κ. Καμμένος τόνισε προς όλες τις κατευθύνσεις «ότι η Μακεδονία είναι μία και είναι ελληνική, γιατί είναι ποτισμένη με αίμα στα χιλιάδες χρόνια της Ιστορίας μας και κανείς δεν έχει δικαίωμα να το αμφισβητήσει».
Όπως ανέφερε, αυτό ήταν το μήνυμα της παρέλασης των Ενόπλων Δυνάμεων και της μαθητιώσας νεολαίας στη Θεσσαλονίκη, «δίνοντας σε όλους πίστη και αισιοδοξία για το μέλλον του έθνους μας».
Για τον Γρηγόρη Αυξεντίου, ο οποίος βρήκε ηρωικό θάνατο όταν, έπειτα από πολύωρη μάχη, κάηκε ζωντανός στο κρησφύγετο κοντά στο μοναστήρι του Μαχαιρά, είπε ότι «αυτός ο αθάνατος Έλληνας επισφράγισε με τη θυσία του την ελευθερία της Κύπρου, περνώντας στην αθανασία και την άφθαρτη μνήμη της Ιστορίας».
«Υποκλινόμαστε στο θάρρος και στη θυσία του αγωνιστή που αψήφησε τον θάνατο. Η εκδήλωση αυτή αποδίδει την οφειλόμενη τιμή όχι μόνο στον αντιστράτηγο Γρηγόρη Αυξεντίου, αλλά και όλους όσοι όρθωσαν το ανάστημά τους και έδωσαν σκληρό αγώνα στη μάχη για τα ανώτερα ιδανικά της ελευθερίας και της εθνικής ανεξαρτησίας της αγαπημένης μας Κύπρου», σημείωσε.
Το «παρών» στην εκδήλωση έδωσαν ο υπουργός Άμυνας της Κύπρου Χριστόφορος Φωκαΐδης, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης και ο αρχηγός ΓΕΣ αντιστράτηγος Βασίλειος Τελλίδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση