Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

 • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  Πέμπτη, 13 Οκτωβρίου 2016

  Υπουργείο Δικαιοσύνης: Κανείς νεωτερισμός δε θα προχωρήσει εκτός του θεσμικού πλαισίου και της νομιμότητας


  Ανακοίνωση σχετικά με το θέμα της ηλικίας αποχώρησης των δικαστών, εξέδωσε το Υπουργείο Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, μετά την αναστάτωση που πορκάλεσε η πρόταση της προέδρου του Αρείου Πάγου Βασιλικής Θάνου, για το ενδεχόμενο παράτασης θητείας της ηλικίας των ανώτατων δικαστών, κατά την συνάντηση της ηγεσίας της δικαιοσύνης με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου την περασμένη Πέμπτη.
  Στην ανακοίνωσή του το Υπουργείο Διακιοσύνης διευκρινίζει τα εξής:
  "Πολιτικοί εξέφρασαν «το θεσμικό τους τρόμο» ύστερα από δήλωση του Προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας. Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων σπεύδει να αναφερθεί σε «τρόμο» εξαιτίας της «ευκολίας και προχειρότητας με την οποία επιχειρείται η υπέρβαση του Συντάγματος» στο θέμα της ηλικίας αποχώρησης των δικαστών. Το τελευταίο μάλιστα πριν καν η κυβέρνηση σκεφθεί, μελετήσει ή διατυπώσει μια πρόθεση σχετική με την ουσία ή τους τρόπους του θέματος.
  Το Υπουργείο Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων καθησυχάζει. Καμία δίκη προθέσεων και καμία αστυνομία σκέψης δεν εγγίζει την πραγματικότητα. Καμία μεταβολή, κανείς νεωτερισμός δε θα προχωρήσει εκτός του θεσμικού πλαισίου και της νομιμότητας.
  Παρακαλούμε όσους μετέχουν στη νομική παιδεία και στην κοινωνική συζήτηση, να αφήσουν χωρίς τρομολαγνικές διατυπώσεις τη δικαιοσύνη να εκτελεί το σημαντικό της έργο."
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  0 σχολια:

  Item Reviewed: Υπουργείο Δικαιοσύνης: Κανείς νεωτερισμός δε θα προχωρήσει εκτός του θεσμικού πλαισίου και της νομιμότητας Rating: 5 Reviewed By: Press- gr