GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ενεργότερη στήριξη της Ελλάδας στο προσφυγικό ζητά ο Ντε Μεζιέρ

Τη βοήθεια των χωρών της ΕΕ που δεν στέλνουν εμπειρογνώμονες στην Ελλάδα για να βοηθήσουν τις ελληνικές αρχές σε θεματα ασύλου ζητά μ...


Τη βοήθεια των χωρών της ΕΕ που δεν στέλνουν εμπειρογνώμονες στην Ελλάδα για να βοηθήσουν τις ελληνικές αρχές σε θεματα ασύλου ζητά με σχετική επιστολή του ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών Τόμας ντε Μεζιέρ, όπως γράφει στην κυριακάτικη έκδοσή της η εφημερίδα Die Welt.

Ο Τόμας ντε Μεζιέρ σημειώνει ότι έχει ζητήσει και από τις άλλες χώρες της ΕΕ να σταλούν περισσότεροι ειδικοί σε θέματα ασύλου για να βοηθήσουν τις αρχές στα ελληνικά hotspots.

"Οι πρόσφατες ταραχές στην Μόρια της Λέσβου έχουν δείξει ότι ο υπερπληθυσμός του στρατοπέδου και η διάρκεια της διαδικασίας επιβαρύνει σημαντικά τις συνθήκες διαβίωσης εκείνων που ζητούν προστασία και την ενθαρρύνουν τη βία», γράφει ο Ντε Μεζιέρ σε επιστολή του προς τον Έλληνα Υπουργό Μετανάστευσης Γιάννη Moυζάλα, όπως σημειώνει η "Welt am Sonntag".

Είναι "επείγουσα ανάγκη να επιταχυνθεί η διαδικασία. Για αυτό απαιτείται η αύξηση της στελέχωσης των ελληνικών αρχών ασύλου και από άλλους εμπειρογνώμονες από άλλα κράτη μέλη...Πολλά κράτη μέλη στέλνουν σήμερα κανέναν ή μόνο πολύ λίγους ειδικούς. Εδώ υπάρχει ανάγκη για αλλαγή », δήλωσε ο ντε Μεζιέρ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση