GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Υπόθεση Μπεν - Εντείνουν τις έρευνες οι Βρετανοί αστυνομικοί στην Κω - ΒΙΝΤΕΟ

Μετ’ εμποδίων συνεχίζονται οι έρευνες της βρετανικής αστυνομίας για τον μικρό Μπεν στην Κω, καθώς χθες το πρωί οι δικαστικές αρχές του ...


Μετ’ εμποδίων συνεχίζονται οι έρευνες της βρετανικής αστυνομίας για τον μικρό Μπεν στην Κω, καθώς χθες το πρωί οι δικαστικές αρχές του νησιού διέταξαν τη διακοπή των ανασκαφών, ύστερα από προσφυγή του ιδιοκτήτη του αγροκτήματος.
Όμως, μερικές ώρες αργότερα, δόθηκε ξανά το «πράσινο φως» και οι ερευνητές επέστρεψαν στον χώρο των ερευνών.
Οι ρωμαϊκοί τάφοι που εντοπίστηκαν και η αναπόφευκτη εμπλοκή της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας προκάλεσαν ανησυχία στον ιδιοκτήτη του ακινήτου για την τύχη της περιουσίας του.
«Έχω άδεια για τις εκσκαφές και έκοψαν δέντρα, γιατί ήθελα να βοηθήσω, αλλά αυτή είναι η μόνη γη που έχω. Οπότε πρέπει να τους πω να σταματήσουν», είπε στην εφημερίδα Mirror.
Ο ιδιοκτήτης, προσέφυγε χθες με τον δικηγόρο του στη Δικαιοσύνη που έδωσε εντολή να σταματήσουν προσωρινά οι εργασίες. Ακολούθησε συνεννόηση των δικαστικών Αρχών, με την Αρχαιολογική Υπηρεσία, εκπρόσωπος τηςτηςοίας ενημέρωσε τον ιδιοκτήτη του ακινήτου, ότι πρόκειται για απλούς τάφους και ότι το όποιο περιεχόμενο υπάρχει εκεί θα αφαιρεθεί.
Το πρόβλημα διευθετήθηκε και το κλιμάκιο των Βρετανών, μαζί με τα μέλη της ελληνικής ομάδας διάσωσης, επέστρεψε στο σημείο των λίγο μετά τις 4 το απόγευμα της Παρασκευής.
Η καθοριστική παρέμβαση της οικογένειας του Μπεν
Ο επιθεωρητής Κάζινς και επικεφαλής των ερευνών, μιλώντας στην Daily Mirror, σημείωσε ότι οι αρχές συναντήθηκαν με την μητέρα του Μπεν προκειμένου να την ενημερώσουν για την πορεία των ερευνών.
Να σημειώσουμε ότι η οικογένεια του Μπεν Νίνταμ βρίσκεται στην Κω, όλες τις ημέρες όπου διεξάγονται οι έρευνες.
Σύμφωνα με την Mirror, ήταν η οικογένεια του Μπεν που πίεσε τον ιδιοκτήτη να συνεχιστούν οι έρευνες, αφού παρακάμφθηκε το εμπόδιο με την Αρχαιολογική Υπηρεσία και τους Ρωμαϊκούς τάφους που είχαν βρεθεί στο σημείο. Πλέον, η Ελληνική Αστυνομία φρουρεί τους τάφους 24 ώρες το 24ωρο προκειμένου να τους προστατεύσει από τυμβωρύχους.
«Είμαι πολύ ικανοποιημένος που συνεχίζεται η έρευνα. Σκοπός μου είναι να βρεθούν απαντήσεις για την οικογένεια του Μπεν αλλά και για τους πολίτες της Κω. Συνεχίζουμε να έχουμε την πλήρη στήριξη της οικογένειας του Μπεν και γι αυτό είμαι ευγνώμων», δήλωσε ο επικεφαλής των ερευνών.
Η μητέρα του Μπεν, δήλωσε ανακουφισμένη: «Αν σταματούσαν οι ανασκαφές, δεν πιστεύω ότι εγώ και η οικογένειά μου θα αντέχαμε να μείνουμε μετέωροι για μία ακόμη φορά. Ελπίζω ο ιδιοκτήτης του οικοπέδου να καταλάβει πόσο σημαντικό είναι αυτό για μας. Οι αρχές πιστεύουν ότι ο Μπεν είναι νεκρός και πρέπει να ξέρω αν είναι αλήθεια».
Δείτε το βίντεο:

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση