GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Γιάννης Μπενίσης (ΕΥΔΑΠ): Κανείς δεν θα στερηθεί το αγαθό του νερού

Πάγια θέση της ΕΥΔΑΠ είναι «ότι ουδείς συμπολίτης μας θα πρέπει να στερηθεί το αγαθό του νερού επειδή είναι σε οικονομική αδυναμία. Σε ...


Πάγια θέση της ΕΥΔΑΠ είναι «ότι ουδείς συμπολίτης μας θα πρέπει να στερηθεί το αγαθό του νερού επειδή είναι σε οικονομική αδυναμία. Σε όσους αδυνατούν να πληρώσουν, παρέχουμε δωρεάν την απαραίτητη ποσότητα νερού για την κάλυψη των αναγκών τους», τονίζει στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Γιάννης Μπενίσης.
Ερωτηθείς για το θέμα της ιδιωτικοποίησης, απαντά πως η ΕΥΔΑΠ δεν ιδιωτικοποιείται και υπογραμμίζει ότι κύριος μέτοχος του Υπερταμείου είναι το υπουργείο Οικονομικών το οποίο, ουσιαστικά, εκπροσωπεί το Δημόσιο.
Ο κ. Μπενίσης αναφέρει, επίσης, η ΕΥΔΑΠ, με ένα εκτεταμένο επενδυτικό σχέδιο ύψους 400 εκατομμυρίων ευρώ, εκσυγχρονίζει δίκτυα και υποδομές, και παράλληλα έχει δρομολογήσει έργα για την υλοποίηση του δικτύου βιολογικού καθαρισμού που θα καλύπτει το σύνολο της Αττικής, «τα οποία θα έπρεπε να είχαν προχωρήσει εδώ και πολλά χρόνια»
Η πλήρης συνέντευξη του διευθύνοντα συμβούλου της ΕΥΔΑΠ Γιάννη Μπενίση στην Αγγελική Λάζου για το Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο έχει ως εξής:
  • Τι περιλαμβάνει το επενδυτικό πρόγραμμα της ΕΥΔΑΠ για τη διετία 2016-2018;
Αφορά επενδύσεις ύψους 75 εκατ. ευρώ για τη φετινή χρονιά και συνολικής αξίας 400 εκατ. ευρώ για τη διετία 2017-2018. Τα έργα που θα υλοποιήσει η ΕΥΔΑΠ σχετίζονται με το δίκτυο αποχέτευσης, ύδρευσης και τον εκσυγχρονισμό των υποδομών. Επίσης, έχουμε δρομολογήσει τα έργα για την υλοποίηση του δικτύου βιολογικού καθαρισμού που θα καλύπτει το σύνολο της Αττικής, τα οποία θα έπρεπε να είχαν προχωρήσει εδώ και πολλά χρόνια, αλλά, λόγω διάφορων παραγόντων, όπως το πολιτικό κόστος, είχαν καθυστερήσει σημαντικά. Τολμήσαμε, όμως, και πλέον έχουμε ολοκληρώσει τον σχεδιασμό για ένα δίκτυο βιολογικών καθαρισμών που καλύπτει το σύνολο της Αττικής.
  • Τι συνεπάγεται η ένταξη της ΕΥΔΑΠ στην Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας;
Επ' ουδενί η κίνηση αυτή δεν σημαίνει ότι η ΕΥΔΑΠ ιδιωτικοποιείται. Να διευκρινίσουμε ότι κύριος μέτοχος του Υπερταμείου είναι το υπουργείο Οικονομικών, το οποίο, ουσιαστικά, εκπροσωπεί το Δημόσιο. Ο προβληματισμός που ενδεχομένως εγείρεται σχετίζεται με τη διοίκηση και τον έλεγχο της εταιρείας και από ποιον αυτός θα ασκείται.
  • Ποια αποτελέσματα έχει επιφέρει η πρόσληψη διεθνούς εταιρείας για την αξιολόγηση των διευθυντικών στελεχών της εταιρείας;
Ύστερα από διεθνή διαγωνισμό, στον οποίο έδωσαν το «παρών» οι τρεις μεγαλύτερες εγνωσμένου κύρους εταιρείες, επελέγη ένα σχήμα που προχώρησε στην αξιολόγηση των γενικών διευθυντών της ΕΥΔΑΠ, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά στην ιστορία των ΔΕΚΟ. Με τη σειρά τους, οι γενικοί διευθυντές εισηγήθηκαν, βάσει αξιοκρατικών κριτηρίων, στη διοίκηση τους διευθυντές, με τους τελευταίους μαζί με τους γενικούς διευθυντές να αξιολογούν τους προϊσταμένους. Ως αποτέλεσμα, πετύχαμε την αποπολιτικοποίηση του οργανισμού.
  • Τι αποτελέσματα έχει αποδώσει η εφαρμογή του κοινωνικού τιμολογίου;
Πάγια θέση μας είναι ότι ουδείς συμπολίτης μας θα πρέπει να στερηθεί το αγαθό του νερού επειδή είναι σε οικονομική αδυναμία. Γι' αυτό, σε όσους αδυνατούν να πληρώσουν, παρέχουμε δωρεάν την απαραίτητη ποσότητα νερού για την κάλυψη των αναγκών τους. Ταυτόχρονα, καλούμε όλους τους υπόλοιπους καταναλωτές να τακτοποιήσουν τις οφειλές τους με ιδιαίτερα ευνοϊκούς όρους. Μέχρι σήμερα έχουν ρυθμιστεί οφειλές της τάξης των 30 εκατ. ευρώ σε σύνολο 120 εκατ. ευρώ.
  • Ποιο είναι το περιβαλλοντικό αποτύπωμα της ΕΥΔΑΠ;
Έχουμε προγραμματίσει ποικίλες δράσεις για την ενίσχυση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος της εταιρείας, με στόχο την προστασία των υδάτινων πόρων. Στο πλαίσιο αυτό, διαμορφώνουμε ένα σχέδιο που αποσκοπεί στην ενίσχυση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος της ΕΥΔΑΠ. Επιδιώκουμε να επιτύχουμε εξοικονόμηση υδάτινων πόρων σε επίπεδο νοικοκυριών, ενώ προσανατολιζόμαστε στην παροχή κινήτρων για την αντικατάσταση των επικίνδυνων χημικών λιπασμάτων που χρησιμοποιούνται στις καλλιέργειες με φιλικά προς το περιβάλλον υλικά, που αποτρέπουν τη μόλυνση του υδροφόρου ορίζοντα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση