GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Συνάντηση Πούτιν - Ερντογάν στην Κωνσταντινούπολη

Συνάντηση θα έχουν, στο περιθώριο της Συνόδου Παγκοσμίου Συμβουλίου Ενέργειας, την Τρίτη στην Κωνσταντινούπολη, οι πρόεδροι της Ρωσίας κα...


Συνάντηση θα έχουν, στο περιθώριο της Συνόδου Παγκοσμίου Συμβουλίου Ενέργειας, την Τρίτη στην Κωνσταντινούπολη, οι πρόεδροι της Ρωσίας και της Τουρκίας, Βλαντίμιρ Πούτιν και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Πούτιν φτάνει αύριο στην Κωνσταντινούπολη και σύμφωνα με τη ρωσική Προεδρία, η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί μεθαύριο, Τρίτη.

Αντικείμενο της συνομιλίας τους θα είναι η διαδικασία εξομάλυνσης των ρωσοτουρκικών σχέσεων, υπό την επίδραση μιας θετικής και μιας αρνητικής ατζέντας,

Η θετική ατζέντα της συνάντησης αποτελείται από ζητήματα άμεσα ή έμμεσα οικονομικής συνεργασίας, ενώ διεθνή πολιτικά ζητήματα όπως η κατάσταση στη Συρία και το Ιράκ συνιστούν την αρνητική ατζέντα, αφού πρόκειται για σημεία όπου οι δύο χώρες έχουν αντίθετες θέσεις.

Πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη του Ρώσου προέδρου μετά την κατάρριψη του ρωσικού πολεμικού αεροσκάφους πάνω από τα τουρκοσυριακά σύνορα από την τουρκική πολεμική αεροπορία στις 24 Νοεμβρίου 2015. Το γεγονός είχε προκαλέσει μεγάλη ένταση στις διμερείς σχέσεις. Η εξομάλυνση των σχέσεων ξεκίνησε πριν από λίγο καιρό με εκατέρωθεν δηλώσεις και ανακοινώσεις.

Η εναρκτήρια τελετή της 23ης Συνόδου του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ενέργειας, η οποία θα διαρκέσει μέχρι τις 13 Οκτωβρίου, θα πραγματοποιηθεί απόψε στις 6 το απόγευμα, αλλά το επίσημο πρόγραμμα θα αρχίσει αύριο με ομιλίες του προέδρου και του πρωθυπουργού της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και Μπιναλί Γιλντιρίμ.

Στη σύνοδο στην οποία θα μιλήσει και ο πρόεδρος Πούτιν, θα μιλήσουν εκπρόσωποι από 81 χώρες. Παίρνουν μέρος υπουργοί Ενέργειας από χώρες όπως η Βενεζουέλα, η Βουλγαρία, το Ιράν, το Ιράκ, η Ρωσία, η Σαουδική Αραβία και άλλες, αλλά και διοικητές εθνικών ενεργειακών οργανισμών. Η Ελλάδα θα εκπροσωπηθεί από τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΣΦΑ (Διαχειριστής Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου) Σωτήριο Νίκα. Το βασικό θέμα που θα απασχολήσει τη Σύνοδο είναι τα προβλήματα που αναμένεται να αντιμετωπίσει ο παγκόσμιος τομέας ενέργειας μέχρι το 2060 και οι αναγκαίες μεταρρυθμίσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση