GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο Φάμελλος για την επίσκεψη του Ομπάμα: Θα θέλαμε να υπάρχει διεθνής συμμαχία για το χρέος

«Νομίζω ότι το επόμενο δίμηνο θα είναι σημαντικό για το ζήτημα του χρέους από όλες τις πλευρές» τόνισε, μιλώντας στην εκπομπή του Νίκου...


«Νομίζω ότι το επόμενο δίμηνο θα είναι σημαντικό για το ζήτημα του χρέους από όλες τις πλευρές» τόνισε, μιλώντας στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στον Realfm 97,8 ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος και εξήγησε:
«Γιατί θα πρέπει να συνυπολογίσουμε το ότι από τον Μάιο, τα όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουν αποφασίσει ότι με τη δεύτερη αξιολόγηση θα πρέπει να οριστικοποιηθούν, να προσδιοριστούν τα μέτρα για το χρέος, η ΕΚΤ έχει την ίδια κατεύθυνση, το ΔΝΤ έχει την ίδια κατεύθυνση. Θεωρώ ότι και οι ΗΠΑ θα πιέσουν προς την ίδια πλευρά. Χωρίς να είμαι εκατό τοις εκατό σίγουρος, γιατί δεν μπορώ να προβλέψω, αλλά μπορώ να υποθέσω, θεωρώ ότι θα συμβάλει και η επίσκεψη του Ομπάμα, του Προέδρου των ΗΠΑ σ’ αυτόν τον λόγο –θα το θέλαμε τουλάχιστον. Να υπάρχει μια διεθνής συμμαχία για να ξεπεράσουμε την κρίση χρέους, όχι μόνο εμείς. Ίσως για να ανοίξει αυτή η συζήτηση και λίγο ευρύτερα. Εν προκειμένω πάντως, ναι μας ενδιαφέρει, και επιδιώκουμε, είναι πολιτική στόχευση της κυβέρνησης, το έχουμε βάλει στα ευρωπαϊκά όργανα και έχει εγκριθεί, το ζήτημα του χρέους να συζητηθεί αμέσως μετά την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης. Είναι δέσμευση των οργάνων της Ευρώπης και θα επιμείνουμε σε αυτό» ξεκαθάρισε ο κ. Φάμελλος και πρόσθεσε:
«Επιδιώκουμε και διεκδικούμε τη γρήγορη ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης, δεν θα θέλαμε να μπούνε προσκόμματα σε αυτή τη διαδικασία από καμία πλευρά. Επιδιώκουμε από την πλευρά μας να είμαστε απόλυτα συνεπείς και έτοιμοι. Δεν έχω μέχρι στιγμής διαγνώσει ότι υπάρχει κάποιο πρόβλημα στη διαδικασία αυτή. Αν και ξεκίνησε μόλις χθες. Σε κάθε περίπτωση νομίζω ότι θα πρέπει να υπάρξει μία συμμαχία των καλών δυνάμεων –ας το πούμε έτσι- μια ενωτική συμμαχία. Εγώ θα την προσδοκούσα και από τις ελληνικές πολιτικές δυνάμεις για να ολοκληρωθεί η δεύτερη αξιολόγηση. Το παγόβουνο του χρέους είναι μπροστά μας και είναι πάρα πολύ σημαντικό να το προσεγγίσουμε μέσα σε αυτή τη χρονιά. Είναι μια πρόσκληση αυτό και προς τις υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις. Εξάλλου νομίζω ότι καμία δεν διαφωνεί με την προστασία της εργασίας και την οργάνωση του χώρου της εργασίας. Το καταθέτουμε και δημόσια, χρειαζόμαστε υποστήριξη και ενιαίο πλαίσιο σαν χώρα. Πρέπει να πετύχουμε αυτή τη συμμαχία του καλού αυτή τη στιγμή στην πατρίδα μας».
Ακούστε το ηχητικό:





Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση