GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Έκαναν... λιτανεία στη Ρόδο για την συνεχιζόμενη ανομβρία

«Σε λίγο θ’ αρχίσουμε τις λιτανείες για να βρέξει!», είναι μία φράση που ξεκίνησε ν’ ακούγεται στη Ρόδο από πέρυσι τον χειμώνα όταν οι ...


«Σε λίγο θ’ αρχίσουμε τις λιτανείες για να βρέξει!», είναι μία φράση που ξεκίνησε ν’ ακούγεται στη Ρόδο από πέρυσι τον χειμώνα όταν οι βροχοπτώσεις ήταν ελάχιστες και οι επιπτώσεις της ανομβρίας έγιναν πια αισθητές. Επειδή και το φετινό Φθινόπωρο δεν δείχνει…καλά δείγματα μέχρι στιγμής, όπως αναφέρει το rodiaki.gr, αυτό έγινε πραγματικότητα αφού, χθες, το πρωί, πραγματοποιήθηκε λιτανεία στον Προφήτη Ηλία Καλυθιών!
Αυτό, βέβαια, δεν αποτελεί μία απόφαση των τοπικών Αρχών μόνο αλλά έγινε μετά από την αγωνία που εκφράζουν προς τους αρμοδίους οι κάτοικοι της περιοχής, το τελευταίο διάστημα, μιας και το θέμα της ανομβρίας τους απασχολεί έντονα και φοβούνται για τις επιπτώσεις που θα έχει στην παραγωγή τους.
Παίρνοντας τα πράγματα από την αρχή, την περασμένη Παρασκευή πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση του Συμβουλίου της δημοτικής κοινότητας Καλυθιών, όπου εκεί, ανάμεσα στα άλλα θέματα που τους απασχόλησαν, τέθηκε και αυτό της ανομβρίας. Παρών ήταν και ο ιερέας της ενορίας ο οποίος μετέφερε την αγωνία των κατοίκων και συζητήθηκε να γίνει λιτανεία.

Σημειώνεται ότι, το προηγούμενο διάστημα, ο Πρόεδρος των Καλυθιών, ο Μιχάλης Καφετζής, συζητούσε το θέμα με τον κόσμο ενώ αρκετές φορές δεχόταν πολίτες στο γραφείο του που του μετέφεραν την αγωνία τους για το που θα πάει το θέμα με την ανομβρία και τι επιπτώσεις θα έχει αυτό στην περιοχή τους.
Έτσι, σε συνεργασία της ενορίας της περιοχής και της δημοτικής κοινότητας που αφουγκράστηκαν την αγωνία της τοπικής κοινωνίας, χθες το πρωί πραγματοποιήθηκε λιτανεία στην Εκκλησία του Προφήτη Ηλία στις Καλυθιές. Συμμετείχαν, βέβαια, οι κάτοικοι του χωριού και το τοπικό συμβούλιο.
Καταρχήν, τελέστηκε Θεία Λειτουργία και, στη συνέχεια, οι κάτοικοι, γονατιστοί, έκαναν έκκληση για να βρέξει ενώ πραγματοποιήθηκε και περιφορά της εικόνας του Προφήτη Ηλία στο χωριό.
Στις Καλυθιές έχουν ελιές αλλά και αμπέλια και ξινόδεντρα και συνήθως τον Οκτώβριο έριχνε τις πρώτες βροχές, κάτι που δεν συνέβη ούτε φέτος. Οι άνθρωποι, λοιπόν, ανησυχούν για τις επιπτώσεις που θα έχει το φαινόμενο αυτό στην παραγωγή τους και ήδη έχουν τα πρώτα αρνητικά δείγματα.



Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση