Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

 • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  Δευτέρα, 17 Οκτωβρίου 2016

  Κλειστοί δρόμοι το απόγευμα στο Σύνταγμα λόγω πορείας του ΠΑΜΕ


  Προβλήματα θα αντιμετωπίσουν απόψε οι οδηγοί κατά την κίνησή τους στο κέντρο της Αθήνας, λόγω κινητοποίησης των μελών του ΠΑΜΕ στο Σύνταγμα, καθώς αναμένεται να παραμείνουν κλειστές οδικές αρτηρίες όπως η Αμαλίας και η Βασιλίσσης Σοφίας.
  Με αίτημα την κατάργηση των «αντεργατικών» νόμων των τελευταίων ετών και την υπογραφή Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και κλαδικών συμβάσεων εργασίας το ΠΑΜε διοργανώνει σήμερα συλλαλητήριο στο Σύνταγμα, στις 18:30 το απόγευμα, απευθύνοντας κάλεσμα για μαζική συμμετοχή.
  Στην ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ επισημαίνει την «απαίτησή» του για κατώτατο μισθό στα 751 ευρώ ζητώντας ταυτόχρονα αυξήσεις σε μισθούς, συντάξεις και κοινωνικές παροχές. «Στις 17 Οκτώβρη καταθέτουμε το πόρισμα των εργαζομένων», λέει το ΠΑΜΕ, αναφέροντας ότι θα κατατεθεί σχέδιο νόμου σε όλα τα κόμματα, εκτός της Χρυσής Αυγής, με την απαίτηση να συζητηθεί και να γίνει νέος νόμος.
  «Οι βέλτιστες ευρωπαϊκές πρακτικές και η κανονικότητα είναι η σύγχρονη δουλεία, η εκμετάλλευση σύμφωνα με τις απαιτήσεις των επιχειρηματικών ομίλων δηλαδή η δουλειά χωρίς δικαιώματα, με μισθούς και μεροκάματα ψίχουλα, η εργασία χωρίς συμβάσεις», προσθέτει το ΠΑΜΕ και τονίζει πως κανείς δεν ζει με 400 ευρώ, αλλά αντίθετα «απαιτείται» το δικαίωμα στην εργασία «χωρίς συμβιβασμούς με τη φτώχεια και τη μιζέρια».
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  0 σχολια:

  Item Reviewed: Κλειστοί δρόμοι το απόγευμα στο Σύνταγμα λόγω πορείας του ΠΑΜΕ Rating: 5 Reviewed By: Press- gr