ΔΗΜΟΦΙΛΗ

PRESS-GR

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΔΗΜΑΓΩΓΙΚΗ ΚΑΙ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ...ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ - Η ...OFF SHORE ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ - Ακατάλληλη για αναγνώστες με ευαίσθητο στομάχι. (Τιμή 0 ευρώ - Ετος 15ο). Αποθηκεύστε τη διεύθυνσή μας: press-gr.com. Στείλτε τη γνώμη σας, σχόλια και πληροφορίες στο e-mail μας: press.gr@hotmail.com. Η ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ. Profil στο facebook: Press-gr blogspot

Αισιοδοξία Στουρνάρα ότι η αξιολόγηση θα κλείσει το συντομότερο δυνατό - ΒΙΝΤΕΟ

Share it:

Αισιόδοξος ότι η αξιολόγηση θα κλείσει το συντομότερο δυνατό, σύμφωνα με τις διαβεβαιώσεις που έλαβε από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, εμφανίστηκε εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας. 

"Ο πρωθυπουργός με διαβεβαίωσε ότι η αξιολόγηση θα ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατό. Κι εγώ του είπα ότι αυτό είναι προϋπόθεση για να έχουμε πιο θετικές εξελίξεις στην οικονομία μετά" δήλωσε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας, ερωτηθείς εάν η αξιολόγηση θα κλείσει εγκαίρως.

"Είπαμε με τον πρωθυπουργό να τα λέμε σε τακτά χρονικά διαστήματα" είπε ο κ. Στουρνάρας και ανέφερε ότι στη συνάντηση συζητήθηκε και το θέμα των κόκκινων δανείων.

"Φυσικά και συζητήθηκαν τα κόκκινα δάνεια του εξήγησα για τους στόχους που έχουμε βάλει και πόσο μεγάλη σημασία έχει η επίτευξη των στόχων αυτών" τόνισε. 

Υπογράμμισε επίσης ότι σύμφωνα με όσα προβλέπονται στον Κώδικα Δεοντολογίας της Τράπεζας της Ελλάδος, "είναι στο χέρι των τραπεζών να επιλέξουν μεταξύ όλων των επιλογών που προβλέπονται και να κάνουν πρόταση στον συνεργαζόμενο δανειολήπτη. Άρα το βασικό είναι να είναι συνεργαζόμενος ο δανειολήπτης".

Το ελληνικό τραπεζικό σύστημα είναι προστατευμένο, όπως και το διεθνές, συνέχισε ο κ. Στουρνάρας και συμπλήρωσε ότι  υπάρχουν εργαλεία που δεν είχαμε στο παρελθόν.

Τέλος, σε ό,τι αφορά την Attica Bank, είπε ότι είναι θετικές οι εξελίξεις.

 

 

 

 

Share it:

Οικονομία

Σχολιάστε το άρθρο:

0 comments:

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση