GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Νεκροί από πυρά αστυνομικών δύο άνδρες στο Λος Άντζελες

Αστυνομικοί στο Λος Άντζελες σκότωσαν αυτό το Σαββατοκύριακο δύο άνδρες, έναν Αφροαμερικανό έφηβο και έναν ισπανόφωνο, με τις Αρχές να ...


Αστυνομικοί στο Λος Άντζελες σκότωσαν αυτό το Σαββατοκύριακο δύο άνδρες, έναν Αφροαμερικανό έφηβο και έναν ισπανόφωνο, με τις Αρχές να ανακοινώνουν ότι ο πρώτος είχε στην κατοχή του ένα όπλο, ενώ ο δεύτερος μόνο ένα ψεύτικο πιστόλι, δύο θάνατοι που έχουν προκαλέσει νέες διαδηλώσεις κατά της αστυνομίας.
Μετά τα περιστατικά του Σαββατοκύριακου ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν πέσει νεκροί από τα πυρά αστυνομικών στην Καλιφόρνια ανέρχεται σε τρεις σε διάστημα μόλις πέντε ημερών.
Η αστυνομία του Λος Άντζελες έδωσε χθες, Δευτέρα, στη δημοσιότητα μια φωτογραφία του όπλου που βρέθηκε κοντά στον Καρνέλ Σνελ, 18 ετών, ο οποίος σκοτώθηκε το Σάββατο στο νότιο τμήμα της πόλης.
Ο διοικητής της αστυνομίας Τσάρλι Μπεκ εξήγησε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου χθες ότι όταν οι αστυνομικοί προσπάθησαν να τον συλλάβουν, ο Σνελ τράπηκε σε φυγή. Την ώρα που τον κυνηγούσαν ο νεαρός στράφηκε προς το μέρος των αστυνομικών κρατώντας ένα όπλο και έτσι αναγκάστηκαν να τον πυροβολήσουν, με αποτέλεσμα να τον σκοτώσουν.
Το δεύτερο περιστατικό σημειώθηκε την Κυριακή, επίσης στο νότιο τμήμα του Λος Άντζελες.
Η αστυνομία ενημερώθηκε για έναν ισπανόφωνο που κρατούσε όπλο. Όταν αστυνομικοί προσπάθησαν να τον πλησιάσουν, αυτός στράφηκε προς το μέρος τους κρατώντας κάτι που έμοιαζε με όπλο και τον σκότωσαν. Αργότερα έγινε γνωστό ότι επρόκειτο για ένα ψεύτικο πιστόλι.
Ο Μπεκ εξήγησε ότι περισσότεροι από 450 άνθρωποι έχουν δεχθεί πυροβολισμούς από την αρχή της χρονιάς σε αυτές τις γειτονιές του Λος Άντζελες και ότι «στις περιπτώσεις του Σαββατοκύριακου οι αστυνομικοί φοβήθηκαν για τη ζωή τους».
Οι θάνατοι των δύο ανδρών έχουν προκαλέσει αγανάκτηση στους κατοίκους της πόλης. Το Σάββατο πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας, ενώ χθες, Δευτέρα, τρεις γυναίκες συνελήφθησαν όταν μια ομάδα περίπου 25 διαδηλωτών προσπάθησε να διακόψει τη συνέντευξη Τύπου του Μπεκ, όπως δήλωσε ένας εκπρόσωπος της αστυνομίας.
Την προηγούμενη Τρίτη ο Άλφρεντ Ολάνγκο, ένας μετανάστης από την Ουγκάντα, έπεσε νεκρός από τα πυρά της αστυνομίας στο Ελ Καχόν, προάστιο του Σαν Ντιέγκο.
Ο Ολάνγκο περιπλανιόταν στον δρόμο και έστρεψε προς τους αστυνομικούς ένα ηλεκτρονικό τσιγάρο το οποίο πίστεψαν ότι είναι όπλο. Ο θάνατός του προκάλεσε το ξέσπασμα διαδηλώσεων στο Ελ Καχόν, οι οποίες διήρκησαν πέντε ημέρες κατά τις οποίες σημειώθηκαν βίαια επεισόδια.
Τα περιστατικά αυτά σημειώνονται σε ένα πλαίσιο φυλετικής έντασης στις ΗΠΑ, με πολλούς Αφροαμερικανούς, συχνά άοπλους, να πέφτουν νεκροί από τα πυρά αστυνομικών τις τελευταίες εβδομάδες.
Βίαιες διαδηλώσεις ξέσπασαν επίσης τον προηγούμενο μήνα μετά τον φόνο του Κιθ Λαμόντ Σκοτ στο Σάρλοτ, τον οποίο σκότωσαν οι αστυνομικοί που είχαν περικυκλώσει το όχημα στο οποίο επέβαινε την ώρα που προσπάθησε να βγει από αυτό. Η αστυνομία είχε ανακοινώσει ότι βρήκε στο σημείο του συμβάντος ένα γεμάτο όπλο.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση