GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Από Τετάρτη οι αιτήσεις μετεγγραφής για τα ΑΕΙ

Από μεθαύριο Τετάρτη, 12 Οκτωβρίου, και για διάστημα μιας εβδομάδας, οι φοιτητές των ΑΕΙ και ων Ανωτάτων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών, έχο...


Από μεθαύριο Τετάρτη, 12 Οκτωβρίου, και για διάστημα μιας εβδομάδας, οι φοιτητές των ΑΕΙ και ων Ανωτάτων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών, έχουν το περιθώριο να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους για μετεγγραφή σε άλλο τμήμα ή σχολή. Οι αιτήσεις υποβάλλονται ηλεκτρονικά, έως τις 19 Οκτωβρίου, μέσα από την ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, στην ειδική εφαρμογή μετεγγραφών.
Δικαίωμα υποβολής αίτησης μετεγγραφής έχουν οι φοιτητές που έχουν εγγραφεί είτε μέσω της επιτυχίας τους στις πανελλαδικές εξετάσεις Μαΐου-Ιουνίου εκάστου σχολικού έτους, Γενικού Λυκείου (ΓΕΛ) ή Επαγγελματικού ημερήσιου ή εσπερινού Λυκείου (ΕΠΑΛ) Ομάδας Α' και Ομάδας Β', είτε μέσω της χρήσης άσκησης του δικαιώματος πρόσβασης (εισαγωγή στο 10% των θέσεων εισακτέων κάθε Τμήματος, Σχολής ή Εισαγωγικής Κατεύθυνσης χωρίς νέα εξέταση), είτε μέσω της χρήσης του δικαιώματος πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση χωρίς εξετάσεις, από τους πάσχοντες από σοβαρές παθήσεις, με κριτήριο το βαθμό απολυτηρίου τους και σε ποσοστό 5% καθ' υπέρβαση του αριθμού εισακτέων.
Σημειώνεται, ότι εάν συντρέχουν ιδιαίτερα σοβαρές και τεκμηριωμένα εξαιρετικές περιπτώσεις για χορήγηση κατ' εξαίρεση μετεγγραφής, μπορεί να υποβληθεί σχετική έγγραφη αίτηση στην αρμόδια επιτροπή, έως και τη Δευτέρα, 31 Οκτωβρίου.
Η εγκύκλιος του υπουργείου Παιδείας, στην οποία αναγράφονται αναλυτικά τα κριτήρια με βάση τα οποία ένας φοιτητής δικαιούται μετεγγραφής, τα κριτήρια μετεγγραφής με μοριοδότηση, τα κριτήρια μετεγγραφής κατ' εξαίρεση, τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, οδηγίες για τη συμπλήρωση και υποβολή της αίτησης και πληροφορίες για τυχόν αιτήσεις θεραπείας, βρίσκεται ανηρτημένη στην ιστοσελίδα του υπουργείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση