GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ! ΙΔΟΥ το πρόσωπο- έκπληξη για το ΕΣΡ από την κυβέρνηση...

Πρώην υπουργός της Νέας Δημοκρατίας  είναι η πρόταση- έκπληξη του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξαρτήτων Ελλήνων για τη θέση του προέδρου του ΕΣΡ. ...

Πρώην υπουργός της Νέας Δημοκρατίας  είναι η πρόταση- έκπληξη του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξαρτήτων Ελλήνων για τη θέση του προέδρου του ΕΣΡ.


Ενώ κυβερνητικές πηγές δια διαρροών προανήγγειλαν νωρίτερα μία πρόταση που η ΝΔ δε θα μπορουσε να αρνηθεί, ανακοινώνοντας ότι το πρόσωπο αυτό θα έφτανε στο Μαξίμου στις 12, πριν λίγη ώρα την πόρτα του πρωθυπουργικού γραφείου, όπου βρίσκεται ήδη ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, πέρασε ο Βύρων Πολύδωρας.

Στόχος της κυβέρνησης είναι να πιέσει την αξιωματική αντιπολίτευση να συναινέσει στη συγκρότηση του ΕΣΡ, για την οποία θα συζητήσει η Διάσκεψη των Προέδρων στον απόηχο της απόφασης του ΣτΕ τη Δευτέρα.

«Η διαρκής μέχρι σήμερα άρνηση της Ν.Δ να συμβάλει στη συγκρότηση του, αποτελεί θεσμική παρεκτροπή. Ιδιαίτερα τώρα, μετά και την απόφαση του ΣτΕ ότι ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες πρέπει να γίνει αποκλειστικά από το ΕΣΡ, δεν υπάρχει καμιά δικαιολογία κωλυσιεργίας», τονιζαν κυβερνητικές πηγές.

Από τη ΝΔ εν τω μεταξύ και πριν γίνει γνωστό ότι μεταβαίνει ο κ.Πολύδωρας στο Μαξίμου, είχαν διαμηνύσει πως θα συναινέσουν στη συγκρότηση ΕΣΡ μόνο εφόσον πρώτα αντικατασταθεί ο νόμος Παππά.

“Η Νέα Δημοκρατία είναι σταθερά υπέρ της λειτουργίας του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης. Με όλες τις αρμοδιότητες που προβλέπει το Σύνταγμα και καταργούσε ο νόμος Παππά.

Επομένως τις επόμενες ημέρες ο νόμος Παππά πρέπει να αντικατασταθεί από νόμο που θα υλοποιεί αυτά που το Σύνταγμα προβλέπει, ώστε αμέσως μετά να συσταθεί το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης.

Η Κυβέρνηση, έστω και μία φορά, ας αρθεί στο ύψος των περιστάσεων και ας εγκαταλείψει τα επικοινωνιακά παιχνίδια”, ανέφερε η ΝΔ σε ανακοίνωση της.

Πηγές της ΝΔ έλεγαν ότι η θέση της ΝΔ δεν αλλάζει μετά την επίσκεψη Πολύδωρα στο Μαξίμου, σημειώνοντας ότι δεν είναι θέμα προσώπων, αλλά λειτουργίας της Δημοκρατίας.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Πολύδωρας είχε διαγραφεί από τη ΝΔ επί Σαμαρά λογω της άρνησης του να ψηφίσει τον ΕΝΦΙΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση