GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ανάληψη ευθύνης για την επίθεση στα Εξάρχεια - Ολόκληρη η προκήρυξη

Η ανάληψη ευθύνης από την «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» μέσω προκήρυξης που αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικου χώρου έδωσε τ...


Η ανάληψη ευθύνης από την «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» μέσω προκήρυξης που αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικου χώρου έδωσε τη λύση στο μυστήριο σχετικά με τον στόχο της χθεσινοβραδινής βομβιστικής επίθεσης στην οδό Ιπποκράτους.

Μέλη της οργάνωσης που παραμένουν ασύλληπτα ανέλαβαν την ευθύνη για την βομβιστική επίθεση και όπως αναφέρουν, στόχος τους ήταν η εισαγγελέας Εφετών Γεωργία Τσατάνη. Στην προκήρυξη τους τονίζουν πως στόχος τους ήταν η δικαστική λειτουργός για δύο λόγους:

Α) αποτελεί μέλος του παραδικαστικού κυκλώματος,

Β) Ο δεύτερος λόγος ήταν η συμμετοχή της στην απόρριψη αίτησης αποφυλάκισης της Εύης Στατήρη, συζύγου του μέλους της Σ.Π.Φ Γεράσιμου Τσάκαλου.

Αυτό που προβληματίζει ιδιαίτερα την αντιτρομοκρατική είναι το γεγονός ότι μέσω της προκήρυξής τους, αναφέρουν πως η χθεσινή βομβιστική επίθεση ήταν μια συμβολική ενεργεία αλλά στο μέλλον δεν θα περιοριστούν εκεί.

Οι αρχές υποστηρίζουν πως το επόμενο χτύπημα των Πυρήνων ίσως είναι ακόμη και δολοφονία ενώ οι συντάκτες της προκήρυξης ονομάζουν την επίθεση "Σχέδιο Νέμεσις-Πράξη Πρώτη" και καταλήγουν με τη φράση "θα επανέλθουμε".

Αφιερώνουν επίσης την επίθεση στα φυλακισμένα μέλη των Πυρηνων Γεράσιμο Τσάκαλο, Χρήστο Τσάκαλο, Γιώργο Πολύδωρο, Όλγα Οικονομίδου και στην Αγγελική Σπυροπούλου.

Από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη πριν μερικές εβδομάδες είχε αφαιρεθεί από την κ. Τσατανη η αστυνομική συνοδεία της που αποτελούνταν από δυο αστυνομικούς και ένα αυτοκίνητο ασφαλείας. Η εισαγγελέας είχε ασκήσει έφεση χωρίς να πάρει απάντηση και οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως άρον-άρον επιστρέφουν οι αστυνομικοί συνοδοί στην ασφάλεια της εισαγγελέως.
Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι ο ωρολογιακός εκρηκτικός μηχανισμός που αποτελούνταν από περίπου ένα κιλό εκρηκτικής ύλης τοποθετήθηκε λίγα μετρά μακριά από το τμήμα Εξαρχείων φανερώνοντας ένα μεγάλο κενό ασφαλείας στην περιοχή.

Επανεμφάνιση μετά τον Απρίλιο του 2014

Έτσι, έχουμε την επανεμφάνιση των Πυρήνων της φωτιάς μετά τον Απρίλιο του 2014, όταν είχαν στείλει παγιδευμένο δέμα στο Αστυνομικό Τμήμα Ιτέας, με αφορμή τον θάνατο του Βαρυποινίτη των φυλακών Μαλανδρίνου, Ίλι Καρέλι

Παράλληλα, αξίζει να αναφερθεί ότι μέσα στο καλοκαίρι και συγκεκριμένα στις 2 Ιουνίου στον Χολαργό και στις 28 Ιουλίου στον Υμηττό, εστάλησαν παγιδευμένα δέματα σε δικαστικούς λειτουργούς, οι οποίοι σώθηκαν την τελευταία στιγμή.

Μάλιστα, η συνδεσμολογία των δύο παγιδευμένων δεμάτων που στάλθηκαν το καλοκαίρι σε δικαστικούς, σε Χολαργό και Υμηττό, μοιάζει πολύ με αυτόν που είχε σταλεί το 2014 στο Α.Τ Ιτέας, χωρίς ωστόσο να έχει επιβεβαιωθεί ότι πίσω από αυτές βρίσκεται η «Συνωμοσία πυρήνων της φωτιάς».

Η επόμενη μέρα

Τις πληγές τους μετρούν οι κάτοικοι της περιοχής καθώς τεράστιες είναι οι ζημιές σε διαμερίσματα, καταστήματα και αυτοκίνητα που βρίσκονται κοντά στην οδό Ιπποκράτους, όπου το βράδυ της Πέμπτης εξερράγη εκρηκτικός μηχανισμός.

Από την έκρηξη δεν τραυματίστηκε -ευτυχώς- κανείς, ωστόσο τζαμαρίες, είσοδοι πολυκατοικιών και αυτοκίνητα έχουν καταστραφεί, με τους κατοίκους να ζητούν εξηγήσεις.

Διαβάστε ολόκληρη την προκύρηξη:

ΣΧΕΔΙΟ ΝΕΜΕΣΙΣ

ΠΡΑΞΗ ΠΡΩΤΗ

Αναλαμβάνουμε την ευθύνη για την επίθεση στην κατοικία της εισαγγελέως Γεωργίας Τσατάνη, στην οδό Ιπποκράτους, στο κέντρο της Αθήνας δίπλα από το Α.Τ. Εξαρχείων.

Γνωρίζαμε ότι η Τσατάνη έχει αστυνομική συνοδεία και αποτελεί φυλασόμενο στόχο, όμως αυτό δεν στάθηκε εμπόδιο στο να πραγματοποιηθεί η επίθεσή μας. Επιλέξαμε μια συμβολική ενέργεια με στόχο μόνο υλικές ζημιές, αλλά στο μέλλον η Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς δεν θα περιοριστεί εκεί...

Η επιλογή της συγκεκριμένης δικαστικού έγινε για δύο βασικούς λόγους.

Ο πρώτος λόγος είναι ότι η Γ. Τσατάνη αποτελεί μέλος του παραδικαστικού κυκλώματος, που αναλαμβάνει να “εξαφανίζει” δικογραφίες που θίγουν τα συμφέροντα της επιχειρηματικής και πολιτικής μαφίας (με το αζημίωτο βέβαια). Είναι η δικαστική εμπροσθοφυλακή των αφεντικών της.

Αποκορύφωμα της βρώμικης σταδιοδρομίας της είναι η υπόθεση Βγενόπουλου, που η Τσατάνη την έβαλε στο αρχείο, βοηθώντας τον να απαλλαγεί από τη σίγουρη καταδίκη του. Ο χρηματισμός της απ' τον επιχειρηματία Βγενόπουλο φούσκωσε κι άλλο τον αόρατο παραδικαστικό της λογαριασμό . Είναι αυτές οι αφανείς ευγενικές χορηγίες επιχειρηματιών που χτίζουν τα πολυτελή εξοχικά των δικαστών ως αντάλλαγμα στη “δικαιοσύνη” τους.

Άλλο ένα δείγμα γραφής της εισαγγελέως Τσατάνη, που κρατείται επιμελώς κρυφό απ' τα media, είναι η υπόθεση Μεϊμαράκη. Η Τσατάνη ήταν αυτή που ανέλαβε τη δικογραφία για τα εξοπλιστικά και τις μίζες του τότε υπουργού Εθνικής Αμύνης Βαγγέλη Μεϊμαράκη και φρόντισε να “ξεχάσει” να τη στείλει στη Βουλή, με σκοπό να τον καλύψει. Το αντάλλαγμα αυτής της συνδιαλλαγής ήταν η τοποθέτηση της κόρης και του άντρα της Τσατάνη ως υποψήφιους βουλευτές στη Ν.Δ. επί προεδρίας Μεϊμαράκη.

Η Τσατάνη είχε εμπλοκή και στην υπόθεση Βατοπεδίου επικυρώνοντας για άλλη μια φορά τη μαφιόζικη σύμπραξη Εκκλησίας-Δικαιοσύνης, όπως και σε πολλές ακόμα γνωστές υποθέσεις που τις “χειρουργούσε” με σκοπό την απόκρυψή τους και την προστασία των συμφερόντων της εξουσίας.

Ο δεύτερος λόγος που επιλέξαμε να χτυπήσουμε την εισαγγελέα Τσατάνη ήταν η συμμετοχή της στη δικαστική ομηρία συγγενών των συντρόφων μας.

Η Τσατάνη ήταν αυτή που έκρινε ως απαράδεκτη μία από τις αιτήσεις αποφυλάκισης της Εύης Στατήρη, συζύγου του μέλους της Σ.Π.Φ Γεράσιμου Τσάκαλου. Συνέβαλε έτσι και αυτή με τη σειρά της στην αντι-αντάρτικη δικαστική εκστρατεία και σε έναν απ' τους πιο ανήθικους εκβιασμούς εναντίον αναρχικών επαναστατών.

Η εκδικητική μανία των δικαστών απέναντι στις οικογένειες των συντρόφων μας είναι μία επιλογή που θα κληθούν να πληρώσουν με ακριβό τίμημα όλοι οι δικαστικοί που συμμετέχουν σε αυτόν τον εκβιασμό και οι οικείοι τους.

Έχουμε μνήμη και πάνω από όλα υπομονή, επιμονή και συνέπεια...

Αφιερώνουμε αυτήν την ενέργεια στα φυλακισμένα μέλη της Σ.Π.Φ. Γεράσιμο Τσάκαλο, Χρήστο Τσάκαλο, Γιώργο Πολύδωρο και Όλγα Οικονομίδου.

Στέλνουμε την Αλληλεγγύη μας στην αναρχική συντρόφισσα Αγγελική Σπυροπούλου, σε όλους τους αμετανόητους πολιτικούς κρατουμένους που βρίσκονται στα κελιά της Ελληνικής Δημοκρατίας, καθώς και στους ιταλούς συντρόφους Alfredo Cospito, Nicola Gai και τους αναρχικούς που διώκονται στην Ιταλία στα πλαίσια της επιχείρησης “scripta manent” εναντίον της F.A.I..

Σύντομα θα ακολουθήσει ολόκληρη η προκύρηξη, καθώς και η πρότασή μας για το σχέδιο «Νέμεσις».

Θα επανέλθουμε...


Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση