GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Προκαλεί ξανά η Αυστρία για το Προσφυγικό – Έκανε λάθος η Μέρκελ

Η εξαγγελία της Γερμανίδας καγκελάριου ότι σύντομα η Γερμανία θα αρχίσει να δέχεται εκατοντάδες πρόσφυγες το μήνα από την Ελλάδα και τη...


Η εξαγγελία της Γερμανίδας καγκελάριου ότι σύντομα η Γερμανία θα αρχίσει να δέχεται εκατοντάδες πρόσφυγες το μήνα από την Ελλάδα και την Ιταλία, είναι «λάθος», σχολίασε, ο Αυστριακός υπουργός Εξωτερικών Σεμπάστιαν Κουρτς, του συγκυβερνώντος- με τους Σοσιαλδημοκράτες - συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος, ασκώντας έντονη κριτική στην προσφυγική πολιτική της Άνγκελα Μέρκελ και υπεραμυνόμενος ταυτόχρονα της άκρα αντιπροσφυγικής στάσης του Ούγγρου πρωθυπουργού Βίκτορ Ορμπάν.
Στα σημερινά δελτία ειδήσεων της, η δημόσια Αυστριακή Ραδιοφωνία, όπως και δημοσιεύματα στις ηλεκτρονικές σελίδες των αυστριακών εφημερίδων αναφέρονται διεξοδικά σε αυτές τις αμφιλεγόμενες θέσεις του, που αναπτύσσει ο Αυστριακός υπουργός σε μακρά συνέντευξή του στην κυριακάτικη έκδοση της γερμανικής εφημερίδας «Ντι Βελτ».
Σύμφωνα με τον Σεμπάστιαν Κουρτς, στόχος, προφανώς, της εξαγγελίας της Άνγκελα Μέρκελ είναι να ανακουφίσει αυτές τις δύο χώρες, ωστόσο, κατά τους ισχυρισμούς του, «δυστυχώς επιτυγχάνεται το αντίθετο», δηλαδή ένας ακόμη μεγαλύτερος «συνωστισμός» προσφύγων στην Ελλάδα και στην Ιταλία.
Ενόσω κανείς δίνει στους μετανάστες την αίσθηση, ότι αξίζει τον κόπο να έλθουν στην Ελλάδα και στην Ιταλία, διότι τελικά θα καταλήξουν στην Γερμανία, «ενισχύει τις επιχειρήσεις των διακινητών και δημιουργεί νέα προσφυγικά κύματα», ισχυρίζεται ο Αυστριακός υπουργός Εξωτερικών.
Ενόψει του αμφιλεγόμενου δημοψηφίσματος που διενεργείται σήμερα στην Ουγγαρία, ενάντια στην ευρωπαϊκή προσφυγική πολιτική και ενάντια στην αποφασισμένη από την Ευρωπαϊκή Ένωση κατανομή προσφύγων στις χώρες-μέλη της, ο επικεφαλής της αυστριακής διπλωματίας προειδοποιεί πως δεν θα πρέπει να καταδικάζεται η πολιτική του Ούγγρου πρωθυπουργού Βίκτορ Ορμπάν, και διατείνεται πως, παρά τις υπάρχουσες αποφάσεις, η ΕΕ δεν θα πρέπει να επιμένει στην μετεγκατάσταση προσφύγων σε όλες τις χώρες-μέλη.
Εννοώντας προφανώς τη Γερμανία, ο Σεμπάστιαν Κουρτς επισημαίνει στη συνέντευξή του πως κεντροευρωπαϊκές χώρες έχουν κάνει το λάθος να θέλουν να επιβάλουν τη γραμμή τους σε άλλα κράτη της ΕΕ, καθώς, όπως ισχυρίζεται «είναι επικίνδυνο όταν μερικές χώρες της ΕΕ δημιουργούν την εντύπωση πως υπερέχουν ηθικά άλλων κρατών-μελών».
Ο ίδιος εμφανίζεται πεπεισμένος πως «εάν ύψιστος στόχος μας ήταν από την αρχή όχι η κατανομή των προσφύγων αλλά η προστασία των εξωτερικών συνόρων, τότε πιθανόν να μην είχε υπάρξει ποτέ αυτό το δημοψήφισμα στην Ουγγαρία».
Στη συνέχεια, ο γνωστός για τις επανειλημμένες δριμείες κατηγορίες του εναντίον της προσφυγικής πολιτικής της Ελλάδας, Αυστριακός υπουργός Εξωτερικών, προειδοποιεί ότι δεν θα πρέπει κανείς να δημιουργεί την εντύπωση ότι στην Ευρώπη υπάρχουν δύο διαφορετικές κατηγορίες μελών, καθώς "η συζήτηση για τις ποσοστώσεις μπορεί να θέσει σε κίνδυνο τη συνοχή της ΕΕ".
Σύμφωνα πάντα με τον ίδιο, οι ποσοστώσεις στην μετεγκατάσταση δεν λειτουργούν, διότι πολλές χώρες δεν είναι έτοιμες να δεχθούν ένα μεγάλο αριθμό προσφύγων, ενώ, κατά την άποψή του, ένας επιπλέον λόγος είναι επίσης ότι πολλοί πρόσφυγες αρνούνται να μεταβούν σε συγκεκριμένες χώρες της ΕΕ και πως «εάν συνεχιστεί ο σημερινός ρυθμός στις μετεγκαταστάσεις των 160.000 προσφύγων, τότε αυτές θα διαρκέσουν 30 χρόνια».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση