Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

 • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  Κυριακή, 9 Οκτωβρίου 2016

  Καλλιτέχνης ζωγραφίζει με σπρέι τα πλακάκια σε εγκαταλελειμμένο ξενοδοχείο


  Με σπρέι, ο Καταλανός καλλιτέχνης Javier de Riba, ζωγράφισε ένα «πλακόστρωτο» στο δάπεδο ενός εγκατελελειμμένου πεντάστερου ξενοδοχείου στην κοινότητα Sete Cidades, στο νησάκι São Miguel, στις Αζόρες (Πορτογαλία).
  Το «Monte Palace» λειτούργησε για έναν μόνο χρόνο, πριν από μια άστοχη επένδυση από ξένους επενδυτές οδήγησε στην εγκατάλειψή του. Σήμερα, το ογκώδες κτίσμα στέκει ως σύμβολο υπερβολής για τους ντόπιους.
  Προσκεκλημένος από το Walk & Talk Azores, ο Javier de Riba, συνεργαζόμενος με τους Minuscula, Maria Sofia Meirelles και Verónica Belchior, γέμισε το δάπεδο του αίθριου τού ξενοδοχείου με ένα περίτεχνο μπλε και άσπρο «πλακόστρωτο».


  Παραδοσιακά μοτίβα των πλακακιών της Πορτογαλίας, των περίφημων azulejos τα οποία δένουν με σύμβολα άνθεων για να σχηματίσουν μια εντυπωσιακή διακόσμηση.
  Ο Javier de Riba έχει παράδοση στο να ζωγραφίζει πλακάκια στα δάπεδα εγκαταλελειμμένων αστικών χώρων. Έως τώρα, «παρενέβαινε», εικαστικά, σε χώρους μέσα και γύρω από την Βαρκελώνη.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  0 σχολια:

  Item Reviewed: Καλλιτέχνης ζωγραφίζει με σπρέι τα πλακάκια σε εγκαταλελειμμένο ξενοδοχείο Rating: 5 Reviewed By: Press- gr