GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΗΠΑ: Ο... μανιακός και η αδύναμη στοίχειωσαν το ντιμπέιτ των αντιπροέδρων

Οι αντιπρόεδροι έφερναν διαρκώς τη  συζήτηση στα... αφεντικά τους: Ως «μανιακός» παρουσιάστηκε ο Ντόναλντ Τραμπ, ως «αδύναμη» η Χίλαρι...


Οι αντιπρόεδροι έφερναν διαρκώς τη  συζήτηση στα... αφεντικά τους: Ως «μανιακός» παρουσιάστηκε ο Ντόναλντ Τραμπ, ως «αδύναμη» η Χίλαρι Κλίντον, στο debate των υποψηφίων αντιπροέδρων, στις ΗΠΑ.
Ο δημοκρατικός γερουσιαστής της Βιρτζίνια Τιμ Κέιν και ο ρεπουμπλικάνος κυβερνήτης της Ιντιάνα Μάικ Πενς συγκρούστηκαν σε σειρά θεμάτων, από την άμβλωση έως τη… Ρωσία. Αλλά τα πυρά τους επικεντρώθηκαν κυρίως στους προεδρικούς υποψηφίους των δύο κομμάτων, Χίλαρι Κλίντον και Ντόναλντ Τραμπ.
Ο Πενς σκιαγράφησε την Κλίντον ως αδύναμη ηγέτιδα που απέτυχε στην εφαρμογή της εξωτερικής πολιτικής στη διάρκεια της θητείας της.  Από την πλευρά του ο Κέιν επικαλέστηκε αναφορά του Ρόναλντ Ρίγκαν μιλώντας για τους κινδύνους του πυρηνικού οπλοστασίου υπό ενδεχόμενη προεδρία του Ντόναλντ Τραμπ. Υπενθύμισε πως κάποτε ο Ρίγκαν είχε προειδοποιήσει πως η ανάπτυξη τω πυρηνικών μπορούσε να οδηγήσει σε κάποιον «χαζό ή μανιακό» που θα πυροδοτούσε ένα «καταστροφικό γεγονός», προσθέτοντας πως αναφερόταν σε κάποιον σαν τον Τραμπ.
Ο 57χρονος γερουσιαστής επέκρινε επίσης τους τρόπους και το ταμπεραμέντο του Ρεπουμπλικάνου υποψηφίου σχολιάζοντας πως «δεν μπορεί να αρχίσει πόλεμο στο Twitter με την Miss Universe χωρίς να αυτοπυροβοληθεί στο πόδι».
Σε μια από τις πιο τεταμένες στιγμές του ντιμπέιτ ο Κέιν επέκρινε τους επαίνους του Τραμπ προς τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν διερωτώμενος για τους επιχειρηματικούς δεσμούς του με Ρώσους ολιγάρχες, όπως γράφει το BBC, σημειώνοντας πως υπάρχουν θέματα για τα οποία οι ΗΠΑ μπορούν να συνεργαστούν με τη Ρωσία.
Ο Τραμπ επαινεί δικτάτορες, ανέφερε ο Κέιν, προσθέτοντας πως είχε το δικό του προσωπικό Mount Rushmore (το γλυπτό με τις προτομές τεσσάρων Αμερικανών προέδρων) με τα πρόσωπα του Πούτιν, του Κιμ Γιονγκ Ουν και του Μουαμάρ Καντάφι. «Αν δεν γνωρίζει κάποιος τη διαφορά ανάμεσα στο δικτάτορα και τον ηγέτη, να γυρίσει πίσω στο σχολείο, σε μάθημα πολιτικής αγωγής», είπε χαρακτηριστικά.
Ο Πενς απάντησε πως ο Πούτιν σέβεται τον Τραμπ για τη δύναμή του, «τόσο απλά», επαίνεσε και ο ίδιος την κυριαρχία του Πούτιν προσθέτοντας πως «αυτό είναι βολή προς την αδύναμη και άσκοπη άσκηση εξουσίας από την Χίλαρι Κλίντον και τον Μπαράκ Ομπάμα».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση