GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Δωρεά έξι θερμοκοιτίδων στο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης

Την αλληλεγγύη της βελγικής ιατρικής κοινότητας προς τους ασθενείς και τους γιατρούς στην Ελλάδα έδειξε έμπρακτα ομάδα Βέλγων πανεπισ...


Την αλληλεγγύη της βελγικής ιατρικής κοινότητας προς τους ασθενείς και τους γιατρούς στην Ελλάδα έδειξε έμπρακτα ομάδα Βέλγων πανεπιστημιακών γιατρών που προχώρησαν αυτήν την εβδομάδα στην παράδοση έξι θερμοκοιτίδων για πολύ πρόωρα νεογνά στα νοσοκομεία του Πανεπιστημίου της Θεσσαλονίκης.

Η δωρεά έγινε στο πλαίσιο της εκστρατείας «όχι στο Grexit στην υγεία», που διεξήγε την περασμένη χρονιά η Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου ULB των Βρυξελλών σε συνεργασία με τους Γιατρούς του Κόσμου, το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Erasme, το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Saint-Pierre και με την υποστήριξη μιας σειράς άλλων βελγικών νοσοκομείων.

«Είναι σαφές ότι με αυτήν τη χειρονομία δεν θα λύσουμε την ιατρική κρίση στην Ελλάδα. Αλλά θέλουμε να βοηθήσουμε έμπρακτα τους Έλληνες γιατρούς που υποφέρουν από την έλλειψη εξοπλισμού και υποστήριξης», δήλωσε ο πρύτανης του ULB, Ιβόν Ενγκλέρ, ο οποίος ήταν παρών στην παράδοση των έξι θερμοκοιτίδων στη Θεσσαλονίκη. «Με αυτές τις θερμοκοιτίδες μπορούν να σωθούν οι ζωές των νεογέννητων, των αυριανών ευρωπαίων πολιτών» σημείωσε, υπογραμμίζοντας πως παράλληλα οι Βέλγοι γιατροί θα συνεχίσουν να ασκούν «πίεση στις πολιτικές αρχές» για τη διαφύλαξη του ελληνικού προϋπολογισμού για την υγεία.

Η κινητοποίηση των βελγικών νοσοκομείων για τη συγκέντρωση πόρων αλλά και την ευαισθητοποίηση της ιατρικής κοινότητας, έγινε έπειτα από τη διαπίστωση ότι λόγω των περικοπών στις δημόσιες δαπάνες, ο τομέας της υγείας στην Ελλάδα πάσχει από σημαντικές ελλείψεις σε προσωπικό αλλά και εξοπλισμό. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου ULB, αυτές οι ελλείψεις «απειλούν σοβαρά την πρόσβαση, την ποιότητα και την ασφάλεια των υπηρεσιών περίθαλψης».

Στο πλαίσιο της εκστρατείας συγκεντρώθηκαν περισσότερα από 147.000 ευρώ «χάρη στην υποδειγματική κινητοποίηση της ακαδημαϊκής κοινότητας, σε μια σειρά από δραστηριότητες ευαισθητοποίησης στην πανεπιστημιούπολη και στις Βρυξέλλες και τη γενναιοδωρία των Βέλγων πολιτών και της ελληνικής κοινότητας που ζει στο Βέλγιο», όπως αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση.

Πέρα από τις θερμοκοιτίδες που παραδόθηκαν στο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης, το εν λόγω ποσό έχει χρησιμοποιηθεί για τη χρηματοδότηση ακόμα δύο έργων, τoν εξοπλισμό των μονάδων υγείας στη Βόρεια Εύβοια και την υποστήριξη της καινούργιας Πολυκλινικής των Γιατρών του Κόσμου στον Πειραιά, με επίκεντρο την ψυχική υγεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση